JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor de beste snorkel- en duikspots op Mexico

Tips voor de beste snorkel- en duikspots in Mexico

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 27-07-2023


Mexico heeft een fantastische onderwaterwereld waar het een feest is om te snorkelen of te duiken. Op veel locaties kun je zo vanaf het strand de zee in lopen om exotische vissen, zeedieren en kleurrijk koraal te spotten. Mexico heeft daarnaast een aantal snorkel- en duikspots die zo uniek zijn dat je ze nergens anders ter wereld tegenkomt. Ben je ook van plan om te duiken of te snorkelen in Mexico? In deze blogpost delen we de beste snorkel- en duikspots van Mexico met je.

Riviera Maya: snorkel en duik bij een van de grootste riffen wereldwijd

Een van de grootste riffen ter wereld ligt voor de kust van Riviera Maya in de deelstaat Quintana Roo. Het rif hier is bijna 400 kilometer lang! Het is dus onmogelijk om het hele rif te bekijken tijdens je vakantie, maar bij Riviera Maya vind je dan ook al meer dan genoeg snorkel- en duikspots. Vanaf het eiland Cozumel worden duikexcursies georganiseerd waarbij je niet eens op een boot hoeft te stappen. Je duikt hier de schildpaddenvallei in, waar het echt niet mogelijk is om geen schildpad tegen te komen. Ook kun je hier duiken naar het Mama Viña-wrak, waar je barracuda’s en heel wat vissen ziet zwemmen. Als je gaat snorkelen vanaf Cozumel heb je ook kans om schildpadden tegen te komen.

Hoteltip: Catalonia Riviera Maya*****Groene zeeschildpad bij Riviera Maya

Playa del Carmen: snorkel vanaf de boot bij het Mocha Reef

Om bij Playa del Carmen een mooi stukje onderwaterwereld te bewonderen, kun je het beste een boottocht maken naar Mocha Reef of Inha Reef. Ook deze riffen liggen in de buurt van Riviera Maya. Je hoeft geen duikervaring te hebben, want deze riffen staan vooral bekend als heel mooie snorkelspots in Mexico. Het water is hier kraakhelder, de mooiste vissen zwemmen er rond, je kunt allerlei soorten en kleuren koraal spotten en misschien zelfs zeeschildpadden of andere zeedieren zien. Wil je liever duiken? Er zijn veel duikscholen in de buurt waar je eventueel ook kunt leren om te duiken.

Hoteltip: H10 Ocean Maya Royale*****


Duiken bij Playa del Carmen

Cancún: bekijk 500 beelden onderwater

Bij Cancún vind je wel een heel bijzonder duiklocatie. Het Museo de Arte Subacuático (MUSA) is een onderwatermuseum dat letterlijk onderwater ligt. Op de bodem van de oceaan staan meer dan 500 beelden waar je naartoe kunt duiken of bovenlangs kunt snorkelen. Je leert een stukje meer over de cultuur van Mexico, terwijl vissen langs de beelden heen schieten en het koraal eraan vastgroeit. Heel mysterieus en bijzonder om te zien.

Hoteltip: Smart Cancun by Oasis****Museo de Arte Subacuatico in Cancún

Yucatán: duik rond in bijzondere cenotes

Niet alleen in de oceaan vind je mooie snorkel- en duikspots in Mexico. Op het schiereiland Yucatán vind je namelijk ook nog eens duizenden cenotes. Cenotes zijn onderwatergrotten of sinkholes die zijn ontstaan door ondergrondse rivieren. Het resultaat: je zwemt in een grot met heel helder zoetwater en de schittering van zonlicht dat door het water heen schijnt. Veel cenotes hebben een open ‘dak’ waardoor lianen naar beneden hangen. Hoe mooi klinkt dat? De Gran Cenote bij Tulum is een van de mooiste cenotes van Mexico om te snorkelen of te duiken.

Hoteltip: Dreams Playa Mujeres Golf en Spa Resort****


Duiken bij een cenote in Yucatán

Eigenlijk zijn er in heel Mexico prachtige snorkel- en duikspots te vinden. Stap het water in en laat je verrassen door wat de onderwaterwereld te bieden heeft. Wil je dit allemaal met eigen ogen zien? Kijk dan eens in ons aanbod voor je vakantie naar Mexico.

Boek nu je excursie