JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De beste tips voor een citytrip Wenen » Prijsvrij.be

De beste tips voor een citytrip naar Wenen

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 16-12-2021

Ga jij binnenkort op citytrip naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk? Superleuk! In deze wereldstad is genoeg te doen. Tegelijkertijd kan het bezoek ook overweldigend zijn, want waar begin je? Deze blog is een goed begin! Bekijk hier alvast een checklist met 6 tips en highlights voor jouw citytrip naar Wenen.

Tip 1 - Ga naar het kasteel van Sisi

Schloss Schönbrunn, beter bekend als het Kasteel van Sisi, is een van de belangrijkste highlights van Wenen. Hier leefden door de jaren heen verschillende invloedrijke personen, waaronder Keizerin Elizabeth (bijnaam Sisi) en Napoleon, wie kent hem niet. Het paleis telt honderden kamers en een aantal koninklijke vertrekken zijn tegenwoordig open voor publiek. Daarnaast zijn de uitgestrekte tuinen rondom het gebouw ook echt de moeite waard.


Schloss Schönbrunn, Wenen

Tip 2 - Luister naar een klassiek concert

Wenen is een walhalla voor liefhebbers van opera en klassieke muziek. In het verleden was de stad dé place to be voor alle grote componisten. Van Mozart tot Hayden en van Schubert tot Strauss. Hun muziekstukken werden ten gehore gebracht in een van de vele kerken en operazalen. Hoewel de componisten allang niet meer leven, leeft hun muziek nog steeds voort door alle concerten die nog wekelijks worden gegeven. Bijvoorbeeld in het Wiener Staatsoper en de Sint-Annakerk. Deze gebouwen zijn zó mooi dat je er ook als niet-muziekliefhebber een kijkje wil nemen.


Weense opera

Tip 3 - Bezoek de wereldberoemde Spaanse Rijschool

Tijdens je citytrip naar Wenen zie je, even afhankelijk van het seizoen, opvallend veel koetsen. Als je erop gaat letten hoor je ineens overal het geklikklak van paardenhoeven. En dat is geen toeval, want Wenen is een echte paardenstad. Een van de highlights is dan ook de Spaanse Rijschool, de oudste rijschool ter wereld. Hier worden al sinds 1575 paarden van het bekende ras Lippizaner getraind. De rijschool is nog steeds in gebruik, dus het is erg leuk om een rondleiding door de stallen te krijgen. Overigens kan je ook tickets krijgen voor een van de trainingen of shows.

Tip 4 - Eet een versgebakken Apfelstrudel of Sachertorte

Zoetekauwen opgelet: Wenen is de stad van de taarten. Als je langs de terrasjes loopt moet je maar eens opletten hoeveel kuchen er op de bordjes liggen. De bekendste baksels uit Wenen zijn Apfelstrudel en Sachertorte. Apfelstrudel is Oostenrijkse appeltaart met vanillesaus. Chocoladeliefhebbers kunnen zich verheugen op Sachertorte, dat is een chocoladecake met een vulling van abrikozenglazuur en een topping van chocoladeglazuur.


Apfelstrudel

Tip 5 - Spaar alle highlights met de hop-on hop-off bus

Wil je graag zoveel mogelijk van Wenen zien zonder zere voeten te krijgen of de hele dag kaart te lezen? Dan wordt de hop-on hop-off bus jouw beste vriend. Je koopt een ticket dat 24, 48 of 72 uur geldig is. Vervolgens stap je bij een van de haltes op en rijd je langs de mooiste plekken van Wenen. Ondertussen luister je naar een informatieve audiotour. Het is ook mogelijk om je ticket te upgraden, bijvoorbeeld met een river cruise of een wandeltocht. En je kan, binnen de geldigheidsduur van je ticket, zo vaak op- en afstappen als je wil.

Tip 6 - Vergaap je aan 90.000 m² moderne kunst

Als je van cultuur houdt, moet je zeker naar het MuseumsQuartier Wien gaan. In deze wijk zijn meer dan 60 musea en culturele instellingen. Bijna nergens vind je zoveel hedendaagse kunst binnen zo’n klein oppervlakte. Het MuseumsQuartier ligt in het centrum van Wenen, dus je bent er ook zo. Kan je niet kiezen tussen alle musea? Hierbij alvast wat tips: het Kunsthistorisch Museum Wien, het museum Albertina, het Keizerlijke paleis van Hofburg, het Natuurhistorisch museum en het Belvedere Museum.


Belvedere Museum in Wenen


Hoteltip: Boutique Donauwalzer***

Heb jij jouw koffers al gepakt? Anders kun je ook gewoon rustig kijken naar ons aanbod citytrips in Wenen en wellicht zien we je snel in deze prachtige stad verschijnen!