Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Costa De Lisboa ×
    • Cascais ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Wie op zoek is naar een heerlijke vakantiebestemming vol zon is in de stad Limasol aan het juiste adres. Deze grote havenstad in het zuiden van Cyprus ligt in de baai van Akrotiri en heeft met zijn haven een belangrijke schakelfunctie tussen Europa en het Midden-Oosten. Je vindt door deze invloeden een enorme verscheidenheid aan winkels, restaurants en bars. Langs de kust loopt een lange, brede promenade vol palmbomen en groen, waardoor het vakantiegevoel optimaal is. Limasol heeft meerdere stranden, zoals Pissouri, Kourion en Apollo Beach. Perfect voor een verfrissende duik! 

Lees meer

Populaire vakanties Cascais

Bezienswaardigheden in Cascais

Wandel door de smalle straatjes van het voormalige vissersdorpje en neem een kijkje bij het symbool van Cascais: Palacio Seixas. Ga verder op ontdekkingstocht door het historische centrum of huur een fiets waarmee je richting de jachthaven langs het fort Nossa Senhora fietst. Vanaf daar ligt er een heel mooi fietspad langs de kust richting Boca do Inferno. Deze naam betekent ‘Mond van de hel’ en je hebt hier een spectaculair uitzicht op hoe de golven van de Atlantische Oceaan door een uitgesleten inham in de rotskust naar binnen slaan. Deze plek mag je zeker niet missen tijdens een bezoekje aan Cascais! Op zoek naar leuke musea? Die zijn er zeker! De entreekosten zijn overal maar een paar euro en onder andere Casa Santa Maria, met de aangrenzende vuurtoren, is zeker een bezoekje waard.

Hotels in Cascais

Op Prijsvrij.be vind je zowel voor families als voor stelletjes de ideale hotels in Cascais. Er zijn direct aan het strand gelegen hotels met fijne zwembaden en hotels die zich middenin het historische centrum bevinden. De goedkopere hotels die net iets buiten het centrum van Cascais liggen bieden vaak een gratis shuttleservice naar het strand aan. Verschillende hotels in Cascais bieden wellness en fitness faciliteiten aan. Veel bezienswaardigheden en strandjes zijn op loopafstand van de hotels.

Uitstapjes in de buurt van Cascais

Maak ’s avonds een romantische wandeling langs de stranden van Cascais naar het buurstadje Estoril. Loop tijdens de wandeling hierbij langs indrukwekkende uitzichtpunten om prachtige foto’s te maken! Het is een half uur lopen van Cascais naar Estoril en voor wie dit te ver vindt, is er een hele goede treinverbinding. Naast Estoril is het erg leuk om een dag uit te trekken voor een treintripje naar de hoofdstad Lissabon. Een stad met uitgestrekte pleinen, schilderachtige straatjes en het indrukwekkende Castelo São Jorge vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Als jij naast het relaxen op het strand en het bezoeken van de hoofdstad nog tijd over hebt, kan je ook nog de paleizen en kastelen in het sprookjesachtige Sintra bezoeken. Dit was de plek waar de koninklijke familie van Portugal in de 19e eeuw hun zomers spendeerde en is zeker de moeite waard. De paleizen zijn omringt door prachtige tuinen, en een aantal paleizen zijn hier van binnen te bewonderen. Tijdens je bezoek aan Cascais kun je het rustige sfeertje in het voormalige vissersdorpje afwisselen met uiteenlopende tripjes waardoor je gegarandeerd je ideale vakantie samenstelt.