JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Lekkere restaurants in Lissabon » Prijsvrij Vakanties

Lekkerste restaurants in Lissabon

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-04-2022

Mogen we jou feliciteren met de waanzinnig goede beslissing een citytrip naar Lissabon te maken? Yes! Dan is nu misschien wel het leukste onderdeel van de citytrip aangebroken: de voorpret. Want waar je wil je allemaal heen, wat wil je allemaal zien en misschien wel het allerbelangrijkst: waar wil je allemaal eten. Tijdens het opstellen van jouw must-see lijstje bekruipt je al het gevoel dat het nooit allemaal in één citytrip gaat passen, maar dit is geen probleem: Lissabon is namelijk zó te gek dat de kans groot is dat het niet bij één citytrip blijft. Waar je allemaal heen moet en wat je niet mag missen aan highlights zoeken we later voor je uit, vandaag richten we ons op ons favoriete onderdeel van een citytrip: restaurants. En dan wel de lekkerste restaurants in heel Lissabon! Komen ze.

Ontbijt als een pro in Lissabon

Een citytrip is vermoeiend. Zo, we hebben het gezegd. Natuurlijk is het waanzinnig leuk, maar het kost ook gewoon veel energie. Veel slenteren, enorm veel indrukken en vaak ook genoeg mede-toeristen die de stad bezoeken. Hoe zorg je ervoor dat je over genoeg energie beschikt? Door als een pro te ontbijten in Lissabon! Gelukkig denken de locals daar net zo over en vind je superveel leuke ontbijttentjes door de hele stad. Voor de zoetekauwen raden wij Zarzuela aan (salame de chocolate, moeten we nog meer zeggen?), voor de lekkerste pancakes en smoothie bowls moet je bij BOUTIK zijn (very vriendelijk geprijsd) en voor superlekkere hartige gerechten is Fauna & Flora een dikke tip. Het voordeel is dat ze in Lissabon gek zijn op goede koffie, dus die vind je eigenlijk overal waar je lekker kunt ontbijten.


Pasteis de Nata van Zarzuela & Interieur van Fauna en Flora, Lissabon

Lunch als een koning(in) in Lissabon

Loopt het water jou in de mond wanneer je avocado hoort? Dan is Avocado House zeker weten jouw lunch hotspot! Je kunt het hier zo gek niet bedenken of ze hebben het: frietjes, pannenkoeken, humus… allemaal gemaakt van avocado. Voor een heerlijk uitgebreide lunch (of brunch) moet je bij Nicolau Lisboa zijn. Hier vind je waanzinnig lekkere burgers en heb je ook een ruime keuze aan vegetarische en veganistische gerechten. Tot slot is Zenith een dikke aanrader, waar je de hele dag door superlekkere en -verse gerechten bestelt. Bij alle restaurants zal je niet de enige zijn die hier wilt eten, dus het is zeker aan te raden van tevoren te reserveren.

Na ontbijt en lunch komt… yes, dineren in Lissabon!

Wat is er fijner dan na een hele dag lekker ontbijten en lunchen? Juist, lekker dineren! Grapje natuurlijk, want waarschijnlijk heeft jouw stappenteller overuren gedraaid. Plof daarom bijvoorbeeld lekker neer bij Guacamole, waar je heerlijk Mexicaans eten bestelt samen met de lekkerste margarita’s. De lekkerste lokale gerechten serveren ze wat ons betreft bij Ponto Final, aan de overkant van de rivier de Taag. Door de ligging kun je je voorstellen dat de vis hier zó vers is dat je deze wel moet proberen.


Mexicaans gerecht Guacamole, Lissabon


Goed, we hebben écht geprobeerd kort van stof te zijn maar met al dat lekkere eten in Lissabon is dat niet gelukt. We hopen dat we je een beetje op weg hebben weten te helpen, maar horen ook heel graag als jij nog absolute hotspot hebt die wij moeten proberen. Ieder excuus om terug te gaan is welkom ;-)