JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Dit zijn de mooiste eilanden van Portugal! » Prijsvrij.be

Dit zijn de mooiste eilanden van Portugal! 

Auteur: Jari  Gepubliceerd op: 27-09-2021

Je kent Portugal vast wel van de zonovergoten Algarve en de hoofdstad Lissabon. Maar wist je ook dat Portugal naast het vasteland ook indrukwekkende eilanden in de Atlantische Oceaan heeft? Voor een actieve vakantie ben je op deze Portugese eilanden helemaal op de juiste plek. Nieuwsgierig geworden? Lees verder over de mooiste eilanden van Portugal

Vakantie Madeira

Madeira ligt in de Atlantische Oceaan en wordt vaak 'bloemeneiland' genoemd. Het eiland is erg bergachtig, groen en er groeien volop bloemen. Als je Madeira bezoekt kom je vooral voor mooie wandelingen door de adembenemende natuur! Funchal is de enigste stad op het eiland Madeira. De stad is het middelpunt van het eiland. In het authentieke centrum met witte gebouwen en rode daken vind je veel bezienswaardigheden en musea zoals Museu de Arte Sacra en de haven van Funchal. Funchal

Naast Funchal is er nog véél meer te beleven op het eiland. Zo kun je in het binnenland naar Rabacal. In de omgeving van dit kleine plaatsje vind je de mooiste wandelroutes door de natuur die je langs watervallen, ravijnen en valleien brengt. In het noorden van Madeira ligt het schattige dorpje Santana. Dit dorp staat vol met knusse huisjes met een rieten dak en felgekleurde deuren, muren en kozijnen. Een zeer fotogeniek dorp! 

Kleurrijke huizen in Santana

Vakantie Azoren

Naast Madeira behoren ook de Azoren tot Portugal. De Azoren is een archipel van 9 eilanden in de Atlantische Oceaan. De archipel bestaat uit São Miguel, Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira en Santa Maria. De Azoren staan bekend om haar robuuste vulkanen, steile kliffen, valleien, kratermeren, glooiende heuvels, kleurrijke bloemenvelden, onderwatergrotten, bossen en zwavelbronnen. Ook kun je natuurlijk de authentieke dorpjes bezoeken. Je kunt er nog rust en stilte vinden omdat hier geen massatoerisme is!


Azoren

Laat de mogelijkheid niet onbenut om walvissen en dolfijnen te spotten tijdens je vakantie op de Azoren. Voor de kust zwemmen veel walvissen en dolfijnen die jij met een eco-vriendelijke bootexcursie van dichtbij kunt zien. Het moet vast veel indruk maken wanneer een reusachtig zeedier zoals een walvis boven het wateroppervlak uitspringt! 

Heeft dit blog jou op ideeën gebracht voor een vakantie naar de eilanden van Portugal? Op onze website hebben wij nog veel meer inspiratie en tips staan over Madeira en de Azoren. Klaar om te boeken? Check dan ons voordelige aanbod in vakanties naar deze eilanden!