Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
  • Helaas bieden wij op dit moment geen accommodaties aan in moskou.
    Bekijk al onze beschikbare accommodaties:

Moskou is een fascinerende stad in Rusland vol met contrasten. Daarom is een vakantie naar Moskou ook zo divers. Zo kan je overdag de meest prachtige gebouwen bewonderen aan het fameuze Rode Plein. Hier vind je o.a. het Kremlin, de Sint-Basiliuskathedraal en het Mausoleum van Lenin. En heb je wat langer de tijd? Breng dan ook een bezoek aan de oude handelswijk Zamoskvoretsje of één van de steden uit de 'Gouden Driehoek'. 's Avonds kan je uitgaan tot in de late uurtjes in één van de vele clubs en discotheken of een ballet- of operavoorstelling bijwonen in het Bolsjojtheater. Een ding is zeker, tijdens een vakantie in Moskou hoef je je geen seconde te vervelen!

Lees meer

Populaire vakanties

Onze excuses

Jouw gekozen filter leverde helaas geen resultaten op.
Verwijder of kies een andere filter aan de linkerkant.

Vakantie Moskou: geschiedenisrijke stad

De hoofdstad Moskou is één van de grootste en belangrijkste steden in Rusland. Jarenlang fungeerde de stad als 'het centrum' van het communistisch Oostblok. Toen de Sovjet-Unie uiteenviel, veranderde de stad door het kapitalisme in snel tempo naar een stad met vele contracten. Zo zijn er tegenwoordig extreme luxe plekken maar ook verschillende, voormalige communistische wijken waarin je veel armoede terugziet. Evengoed, beschikt Moskou over vele interessante highlights die jouw vakantie dan ook zeker de moeite waard maken.  

Wat te doen in en rondom Moskou

Het absolute hoogtepunt van Moskou is het wereldberoemde Rode Plein. De sprookjesachtige gebouwen op dit fameuze plein trekken jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Je kijkt hier werkelijk waar je ogen uit. Vooral de kleurrijke torens van de Sint-Basiliuskathedraal springen er met kop en schouders bovenuit. Op en rondom het plein staan nog meer verschillende bezienswaardige gebouwen, waaronder het mausoleum van Lenin, het Kremlin en het Nationaal Historisch Museum.

Heb je wat langer de tijd in Moskou, dan mag je een bezoek aan de wijk Zamoskvoretsje niet overslaan. In deze oude handelswijk hangt een authentieke sfeer en vind je vele mooie gebouwen, die nog in goede staat zijn. Zo kan je er een klooster bezoeken, meerdere kerken en vele kunstgalerieën. 

Meer ontdekken over Rusland en haar rijke geschiedenis? Dan mag je tijdens je vakantie een bezoek aan de zogeheten 'Gouden Ring van Rusland' niet missen. Zo'n 20 historische steden in Rusland behoren tot deze 'Gouden Ring'. De steden zijn gelegen op zo'n 100 tot 250 km van Moskou. Ga je langer op vakantie naar Moskou? Dan kan je dus gemakkelijk een aantal van deze mooie steden ontdekken zoals Vladimir, Suzdal en Rostov Veliky. Hier vind je vele indrukwekkende kerken, kloosters, kathedralen en prachtige binnensteden. Je ontdekt hier een hele andere kant van Rusland, die niet te vergelijken is met het stadsleven in Moskou. 

Uitgaan en clubs tijdens vakantie Moskou

Overdag is er genoeg te bewonderen in de wereldstad Moskou, maar ook 's avonds is er veel te beleven. Wij hebben een aantal leuke opties voor je, voor tijdens je vakantie in Moskou:

Moskou: de stad van het opera en het ballet

Wist je dat Moskou ook wel bekend staat als 'de stad van het opera en ballet'? Vooral als je wat langer op vakantie gaat naar Moskou, mag je een klassieke voorstelling in het Bolsjojtheater zeker niet missen. Dit beroemde theater staat bekend om haar prachtige ballet- en operavoorstellingen. Een voorstelling bijwonen is absoluut een ervaring en perfect voor een stijlvol avondje uit. Hou je er wel rekening mee dat je kaartjes op tijd dient aan te schaffen en dat nette kleding vereist is?

Avondje stappen in Moskou

Vroeger waren vooral opera- en balletvoorstellingen en het circus erg geliefd. Maar Moskou is op het gebied van uitgaan erg gegroeid. De afgelopen jaren zijn er dan ook vele uitgaansgelegenheden bijgekomen. Tegenwoordig heb je dan ook de keuze uit talrijke luxe clubs, leuke bars en grote discotheken waar je kan uitgaan tot in de late uurtjes. Sommigen zijn zelfs de hele nacht geopend. Uitgaan in Moskou kan overigens erg duur zijn en sommige luxe clubs hanteren een streng deurbeleid. Dus dress to impress of check van tevoren even de richtlijnen voordat je de deur uit gaat. 

Hotels in Moskou

Bij Prijsvrij Vakanties heb je de keuze uit een gevarieerd aanbod aan hotels in Moskou. Zo zijn er verschillende middenklasse en luxe 4-sterrenhotels te boeken. De meeste hotels hebben een goede ligging op loopafstand van het historische centrum of vlakbij een metrostation, zodat je de stad gemakkelijk kan verkennen. 

Ben jij ook benieuwd geworden naar alle highlights en activiteiten? Laat je dan verrassen door deze unieke stad en ga mee op vakantie naar Moskou!