JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor een vakantie in Ibiza-Stad » Prijsvrij Vakanties

Kies voor het hippe Ibiza-Stad

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 04-10-2021


Het eiland Ibiza is hot! En zo ook het hippe Ibiza-Stad. De hoofdstad van het eiland wordt nog wel eens overgeslagen door vakantiegangers, maar er zijn meer dan genoeg leuke dingen te doen in Ibiza-Stad. Daarom delen we in dit artikel de leukste tips voor Ibiza-Stad met je. Ibiza-Stad wordt lokaal ook wel eens Eivissa genoemd. Raak dus niet in de war als je er eenmaal op vakantie bent. Met deze tips kun jij je vakantie in elk geval goed vullen.

Slenter door de straatjes in het oude D’Alt Vila

De allerleukste wijk van Ibiza-Stad is D’Alt Vila. D’Alt Vila is de historische binnenstad van Ibiza-Stad en ligt boven op een heuvel. Het is ook uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed omdat het er zo mooi is. Om er te komen wandel je door smalle straten vol bloemen, boetieks en langs steeds hogere uitzichtpunten. Dit deel van de stad wordt nog omringd door een oude vestingmuur uit de 16e eeuw. En wat je op de top van de heuvel vindt? Een prachtig kasteel dat omringd wordt door de kathedraal Santa María de las Nieves en meerdere kapelletjes. Je vindt hier ook een archeologisch museum. Geniet vooral ook van het uitzicht!


Ingang oude wijk D'Alt Vila

Winkel bij lokale boetieks

Als je vanuit D’Alt Vila naar beneden richting de haven loopt, kom je al heel veel leuke winkeltjes tegen. In dit gebied vind je veel lokale boetiek- en souvenirwinkels. Hier winkelen is een van de leukste dingen die je kunt doen in Ibiza-Stad. Je kunt het shoppen hier lekker afwisselen met een drankje of een hapje nemen in een barretje. Loop je verder door richting het noordwesten, dan kom je uit in het gebied Vara de Rey. Hier vind je de meeste winkels, maar vooral veel bekende ketens en souvenirwinkels.

Bekijk de meest luxueuze jachten in de haven

De haven van Ibiza-Stad is een echte hotspot. Hier kijk je je ogen uit als het op luxe jachten aankomt. En zie je nu het beeld van een luxe jacht voor je? Denk dan nog luxer. Jachten met zwembaden en helikopters zijn geen uitzondering in de haven van Ibiza-Stad… Langs de haven loopt een promenade waar je kunt wandelen en de boten kunt bekijken. Via deze promenade kun je ook naar de haven aan de ‘overkant’ toe. Hier is luxe de standaard. Direct aan het water vind je er winkels als Dior en Gucci. Een van de grootste hotspots van Ibiza Stad ligt op steenworp afstand: het casino van Ibiza.


Haven van Ibiza-Stad

Ga uit in een wereldberoemde club

Ibiza staat natuurlijk bekend om het uitgaansleven. En daar doet Ibiza-Stad niet aan onder. Vooral in de wijk Sa Penya vind je veel gezellige bars, met name in de Carrer de la Mare de Déu. In deze straat vind je vooral veel gaybars en is het vaak een drukte van jewelste. Maar ook het havengebied is een hotspot voor het uitgaan op Ibiza. In en rondom Ibiza-Stad heb je een aantal grote club waar wereldberoemde dj’s vaak optreden. Bekende clubs zijn bijvoorbeeld Privilege en Pacha. Mocht je een club willen bezoeken, houd er dan wel rekening mee dat je tijden van tevoren een kaartje moet reserveren.

Dit zijn de belangrijkste highlights van Ibiza-Stad! Zie jij jezelf al lekker door deze stad struinen en de rest van Ibiza ontdekken? Boek dan nu je verblijf op Ibiza.