JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
La Casa de Papel - Filmlocaties

La Casa de Papel

Auteur: Kim  Gepubliceerd op: 06-06-2021

Ben jij ook zo in de ban van de serie La Casa de Papel? Deze immens populaire serie speelt zich in grote lijnen af in Madrid. Als je op citytrip gaat naar Madrid én fan bent van La Casa de Papel, kun je een aantal bezoekjes aan de filmlocaties eigenlijk niet overslaan. Lees snel bij welke hotspots in de Spaanse hoofdstad je moet zijn en treed in de voetsporen van Tokio, Berlin en El Professor!

De Koninklijke Munt

Wanneer je de eerste twee seizoenen van La Casa de Papel hebt gevolgd komt het gebouw van De Koninklijke Munt je sowieso bekend voor. Op deze locatie vindt de overval van de groep dieven plaats. Het gebouw is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest bezochte plekken onder fans van La Casa de Papel. Het gebouw is in het dagelijks leven geen echte bank, maar het grootste wettenschappelijke onderzoekinstituut van Europa: de CISC in Madrid. Of je het gebouw van binnen kunt zien? Alleen als jij de skills van een echte dief hebt. 😉


Koninklijk Paleis in Madrid

House of Toledo

House of Toledo zal je minstens zo bekend voorkomen als De Koninklijke Munt. Hier werden alle plannen voor de overval gesmeed en uitgedacht. House of Toledo heeft in werkelijkheid niets te maken met criminele plannen als die van El Professor. El Gasco is een prachtige ruime villa op ongeveer 30 kilometer van Madrid, welke je kunt afhuren voor bruiloften en andere evenementen.

De omgeving van House of Toledo is ook prachtig, de villa is gelegen in een regionaal park waar de rivier de Guadarrama stroomt en je vindt er een grote diversiteit aan diersoorten. Naast La Casa de Papel fans, kunnen ook natuurliefhebbers hier volop genieten tijdens een citytrip of vakantie.  

De Spaanse Bank

De tweede roof in de serie La Casa de Papel vind plaats in “De Spaanse Bank”. Waarom de aanhalingstekens? Het is namelijk niet de échte Spaanse Bank. Het gebouw dat je in de serie ziet is het Spaanse Ministerie van Openbare Werken & Vervoer. Door de elegante uitstraling van het gebouw, zou het zo door kunnen voor een bank. Tijdens het maken van de serie heeft de productie van La Casa de Papel wel een vergunning aangevraagd om in en rondom de echte Spaanse Bank te filmen, maar helaas werd dit verzoek afgewezen. Ook mochten ze de binnenkant niet namaken. Waarom niet? De regering wilde dit niet omdat het anders makkelijker zou worden voor echte overvallers om de bank daadwerkelijk te belagen. Je kunt het Ministerie van Openbare Werken & Vervoer niet bezoeken, maar je kunt het gebouw uiteraard wel vanaf buiten bezichtigen tijdens een stadswandeling door Madrid.

Paseo de la Castellena

Ook zie je in het derde seizoen de grote zeppelin tussen vier wolkenkrabbers vliegen. Dit zijn The Four Towers in het zakelijke gebied van Madrid en ook deze filmlocatie kun je gemakkelijk bezichtigen. La Castellena is de meest moderne straat van de stad en je vindt op deze filmlocatie ook een schitterende fontein.


Cuatro Torres in Madrid

Tip: Heb je een avondje vrij tijdens je citytrip naar Madrid? 's Avonds zijn veel van de gebouwen van deze filmlocatie verlicht. Aanrader om in de avond door deze straat te struinen dus! 

Plaza de Callao

In seizoen 3 vliegt er een grote zeppelin over Madrid die ontzettend veel bankbiljetten over de stad laat vallen. Het grootste gedeelte van deze scène is gefilmd boven Plaza de Callao in Madrid. Plaza de Callao is een groot plein, in het hartje van de Spaanse hoofdstad. Net als op Times Square in New York, wordt hier elk jaar afgeteld naar het nieuwe jaar op 31 december en ook de voetbalclub Real Madrid is er een aantal keer gehuldigd. Het plein is gemakkelijk te bezoeken en is een van de levendigste gebieden in Madrid. Je ziet er grote tv-schermen, tal van winkels, bioscopen en terrasjes. Het verkennen van de straatjes rondom dit plein is dus zeker geen verkeerde invulling van je middag. 

San Frutos Hermitage

Ook zie je aan het begin van seizoen 3 de verblijfplaats van Berlin. Dit alles is opgenomen in de San Frutos Hermitage. Het is een prachtig landhuis in natuurpark Hoces del Rio Duration dat is gelegen in de relatief onbekende provincie Segolia. Je vindt het landhuis op ongeveer 140 kilometer van Madrid. Hoces del Rio Duration is een prachtig park en tevens een populaire trekpleister onder locals en toeristen. La Casa de Papel is opgenomen in het landhuis dat op de top van de berg gelegen is en vanaf het landhuis heb je een prachtig uitzicht over het natuurpark. Dus mocht je de tijd hebben, bezoek dan zeker een van de mooiste locaties waar La Casa de Papel is opgenomen.

San Frustos Hermitage

Beginnen de kriebels al te komen om een aantal van deze pareltjes in het echt te bewonderen? Bekijk dan zeker de mogelijkheden voor een vakantie in het geweldige Madrid!