JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Waarom jij op vakantie in El Arenal wil zijn!

Waarom jij in El Arenal wil zijn!

Auteur: Pim  Gepubliceerd op: 03-02-2021

Onze collega Pim zocht het uit! ‘’Wij twijfelden vaak over waar we heen zouden gaan in de komende zomervakantie. Albufeira, Salou, Lloret de Mar, Chersonnisos of toch naar Sunny Beach. Overal zijn we geweest met de groep, maar El Arenal, juist daar zijn we zelfs nog een keer terug geweest!"

El Arenal is een badplaatsje in Mallorca, dat is het grootste eiland van de Balearen, in Spanje. Het ligt dichtbij het vliegveld in Palma de Mallorca, tevens de hoofdstad van het eiland. El Arenal heeft eigenlijk alles wat je van deze bestemming verwacht: Zon, zee, strand, jongerenhotels, vele activiteiten, verschillende watersporten, een aquapark en een strip. Met diverse super gezellige barretjes, kroegjes, feest cafés, clubs en discotheken.

De gezelligste uitgaansgelegenheden in El Arenal

Er zullen veel kroegjes en discotheken zijn die de ene avond erg leuk zijn, de andere avond weer iets minder. Of de ene van de groep zal het geweldig vinden, en iemand anders zal toch opzoek zijn naar iets anders. In dit stukje zal ik een aantal van de bekendste en vooral gezelligste uitgaans- gelegenheden uitlichten. Vaak zijn de zonnige zomeravonden in Mallorca altijd geweldig, namelijk!

Feesten in El Arenal

Mega-Park

We zullen beginnen met 1 bijzondere plek. Eigenlijk mag je Mallorca niet verlaten als je daar niet geweest bent. Het ligt net iets buiten El Arenal, maar wel op loopafstand van alle onderstaande hotels. Het is het Mega-Park, gelegen in het ‘Duitse’ gedeelte Playa de Palma. Je bent hier welkom vanaf 10 uur in de ochtend, tot 5 uur s’ nachts. Mega-Park is een grote biertuin, waar je alleen maar bartafels hebt staan, met grote bier torens. In die torens kun jij kiezen wat je wil, wodka-lemon, Bacardi-cola of ‘gewoon’ bier of wijn. Er worden feestelijke nummers gedraaid en af en toe zijn er thema-avonden of is er een bekende artiest. Ook dansen er schaars geklede dansers op het podium. Onvergetelijke dagen/nachten zul je hier beleven in het knotsgekke Mega-Park!

Heeren van Amstel

Dit is een van de gezelligste kroegen in El Arenal. Wat zeg ik? Dè gezelligste kroeg van El Arenal. Sta je aan de bar en bestel maar 1 biertje? Helaas is dat niet mogelijk, je moet er minstens 2 bestellen. Waarom? Nou er moet goed gedronken worden, en je vrienden lusten ook wel wat lekkers! Speel leuke spellen aan de bar zoals Stef stuntpiloot, mexicaantje of de krokodil met kiespijn en beleef een fijne avond met top 40 muziek en Hollandse meezingers!

Club Veronica en feestcafé Shooters

Beide uitgaansgelegenheden liggen onder de grond. De een voor 500 en de ander voor 1000 feestende jongeren. Bij beide clubs draaien ze ongeveer dezelfde muziek, die wel heel gevarieerd is. Van R&B, top 40, en Hiphop tot aan de Belgiëstalige hitjes. Ook is er regelmatig een bekende naam te bewonderen. Feestcafé Shooters heeft 2 eigen VIP ruimtes en club Veronica heeft de gekste proppers!

BCM Mallorca

Dit is de grootste discotheek van Mallorca, waar ook iedereen uit Mallorca heen gaat. Dat betekend dat je bij BCM niet alleen tussen de Vlaamse jongeren staat. Maar ook tussen de Engelse, Duitse en Spaanse jongeren. Je hebt een gedeelte boven en een beneden. Elk weekend worden hier grote, bekende DJ’s naartoe gehaald om de tent af te breken.

En snel nog wat tips!

Club NL Mallorca, Double Dutch Mallorca, discotheek 538 en MTV Beachhouse.

Als je nog tijd hebt voor iets anders dan feesten…

Wij hadden overdag nog veel ruimte om leuke dingen te doen. Je kunt natuurlijk languit op het strand gaan liggen, en bij jezelf denken dat je zo’n avond als gisteren nooit meer zo uit de hand laat lopen. Maar je kunt dat gevoel ook even lekker wegspoelen door met de hele groep wat sportieve activiteiten te doen of wat leuke watersporten. Ga een dagje naar een leuk aquapark, huur een mountainbike of quad en ga de mooie natuur van Mallorca in. Bezoek de hoofdstad Palma de Mallorca met een e-chopper of e-bike. Maak een leuke jeepsafari, huur een jetski of met z’n alle gaan op de banaan! Genoeg te beleven dus, de onderstaande hotels zullen het perfecte plaatje bij een weekje El Arenal afmaken!

Strand Mallorca

Hoteltips in El Arenal

Er zijn verschillende goede hotels die veelal gericht zijn op jongeren. Ik heb een aantal van die fijne, perfecte hotels voor jongeren, op een rijtje gezet. Bij een hotel voor jongeren denk ik vooral aan of het een beetje betaalbaar is, óf er meerdere groepen jongeren verblijven, én of het dichtbij het strand, de strip en een paar leuke restaurants ligt!

Whala Beach

Je bent bij Whala Beach aan het juiste adres voor een relatief goedkope jongerenvakantie. En dat voor een hotel dat eigenlijk alles heeft! Het ligt aan de boulevard, en is door alleen die boulevard gescheiden van het strand. Je hebt verschillende keuzes van verzorging. Het ligt erg dichtbij de populaire strip, er zijn 4 heerlijke zwembaden, 2 verschillende bars en een hamburgerrestaurant!

MLL Caribbean Bay

Bij MLL Caribbean Bay heb je net als bij Whala Beach verschillende verzorging keuzes. Er is regelmatig wat fijne muziek bij het zwembad, en er is een gezellige bar bij het zwembad. Het ligt eigenlijk ietwat heuvel op, ongeveer 100 meter van hotel Whala Beach af. En dus ook erg dichtbij de strip en het fijne zandstrand. Het is relatief goedkoop, en je hebt een prachtig uitzicht als je hoog in het hotel zit!

Iris

Ook heb je hotel Iris, dat nog dichter bij de strip ligt dan de bovenstaande hotels. Het is uniek gelegen boven een discotheek, en op nog geen 100 meter ben je op het strand. Discotheek Veronica ligt onder dit hotel en sluit haar deuren elke dag om 6 uur in de ochtend, en dus kun je meteen door naar je bed rond dat tijdstip. Hotel Iris heeft ook een fijn zwembad met ligstoelen en een snackbar!

Whala Beach hotel

En? Heb jij al zin gekregen om te feesten en met je vrienden naar El Arenal te gaan? Bekijk dan ons gehele aanbod en wie weet sta jij binnenkort in Heeren van Amstel!