JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
The Hangover 2 - Filmlocaties

The Hangover 2

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Heb jij naast The Hangover uit 2009 ook naar The Hangover II gekeken? Deze Amerikaanse film uit 2011 is in Thailand opgenomen, in Bangkok en Krabi. De vrienden reizen in deze film naar Thailand voor de bruiloft van Stu Price (Ed Helms), omdat de familie van zijn aanstaande bruid Lauren daar woont. Het vrijgezellenfeest wat de vrienden in Las Vegas vierden, liep al uit op een grote ravage, maar in Bangkok gaat het ook weer goed mis. In eerste instantie wil Stu zijn vriend Allan (Zach Galifianakis) om problemen te voorkomen niet uitnodigen, maar dat accepteren de andere vrienden Doug (Justin Bartha) en Phil (Bradley Cooper) niet, dus de mannen vertrekken uiteindelijk ook met Allan erbij en Teddy het jongere broertje van Lauren naar Bangkok voor de bruiloft.

Krabi

In de film zie je prachtige, spectaculaire beelden uit de lucht genomen van Krabi. De bruiloftslocatie uit de film is het Phulay Bay Ritz Carlton Reserve op Krabi. In het begin van de film zie je de prachtige witte paradijselijke stranden en de kalkstenen kliffen. Krabi ligt in het zuiden van Thailand. In dit hotel geniet je echt van een luxe ervaring. Het resort ligt op een van de mooiste plekjes in Krabi met uitzicht op de Andaman zee. De scenes in de lobby van het hotel zijn uiteindelijk opgenomen in het Dusit Thani Krabi Beach Resort.

De heren komen gezamenlijk aan bij dit schitterende hotel en alles lijkt in eerste instantie goed te gaan… Na een klein feestje met een biertje op het strand begint de ellende weer...

De volgende ochtend worden Phil, Stu en Alan wakker in een hotelkamer in Bangkok. Stu heeft ineens een tatoeage op zijn gezicht, er is een rokende aap op de hotelkamer en er is een gangster, Leslie Chow op de kamer.

Grote vraag is natuurlijk What happened last night in Bangkok?

Helderblauwe zee en heerlijk strand Krabi

Chinatown, Bangkok

Veel scenes zijn opgenomen in Chinatown, het originele hart van de stad. In deze bruisende wijk vol met Chinatown toeristenhotels is ook het hotel gelegen waar de heren ’s ochtends wakker worden. Helaas kun je het hotel niet bezoeken, want de locatie is nagebouwd op een filmset in Los Angeles. Vooral de buitenopnames zijn in Bangkok gemaakt. De scenes binnen in de diverse bars zijn opgenomen in de studio in Hollywood. Chinatown is een absolute must-see tijdens je vakantie in Thailand en één van de populairste bezienswaardigheden van Bangkok. Het is een echte ontdekkingsreis en doolhof aan smalle steegjes, winkeltjes en marktkraampjes.

Sky Bar at Lebua State Tower, Bangkok

De Sky Bar is één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Bangkok. In de film is de openluchtbar spectaculair gefilmd vanuit een helikopter. Het is een van de hoogste openluchtbars in Azië en het uitzicht over de stad is adembenemend. Als je dus op een hippe plek een drankje wil drinken en genieten van een waanzinnig uitzicht dan is dit de place to be. De Sky Bar is op de 63e verdieping van het Lebua at State Tower Hotel. Als je luxe wil dineren in het hotel dan kun je terecht in het Sirocco restaurant op dezelfde verdieping. Reserveren is verplicht en er is een strikte dresscode. In de film zie je dat de heren hier een afspraak hebben in het Sirocco restaurant met Kingsley (Paul Giamatti).

Lebua at State Tower

Chao Phraya river

In de 19e eeuw stond Bangkok ook wel bekend als het Venetië van het Oosten en de Chao Phraya rivier is een belangrijke verkeersader in Bangkok. In de film zie je de heren er met Mr Chow’s speedboot “Perfect Life” er vandoor gaan. In de film lijkt het dat de speedboot in een paar uur van Bangkok naar Krabi vaart. Een paar uur is niet mogelijk zoals in de film, in werkelijkheid ben je ruim een week aan het varen.

Bangkok vanaf het water is een fantastische ervaring. Er zijn diverse mogelijkheden om een boottochtje te maken zoals bijvoorbeeld met een longtail boot. De meeste longtail boten worden in Thailand gebruikt als vissersboot of watertaxi, want het is een makkelijke en snelle manier om je te verplaatsen.


Chao Phraya rivier

Het is ook altijd iets met die mannen.. maar wat een geweldig land is Thailand! Zie jij jezelf al varen op de Chao Phraya rivier? Bekijk dan ons aanbod met vakanties naar Bangkok.