JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
3 redenen waarom naar Zweden op vakantie » Prijsvrij.be

3 redenen waarom Zweden jouw volgende vakantiebestemming moet zijn!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 22-10-2021

Ben je in de stemming voor een magische vakantie? Dan is Zweden zeker weten jouw volgende vakantiebestemming! Dit Scandinavische land is zó uniek dat het zich niet laat samenvatten, maar waar iedereen – volkomen terecht – aan denkt bij dit vakantieland is natuur. Het maakt niet uit waar je bent, je hebt er altijd een gevoel van vrijheid en weidsheid. Naast natuur weten de supervriendelijke locals ook wel hoe je een lekkere menukaart samenstelt, dus ook om de innerlijke mens hoef je je geen zorgen te maken tijdens een vakantie naar Zweden. Ben je toch nog niet overtuigd? Dan komen hier drie redenen die jou zeker weten over de streep weten te trekken.

1. Klim op een slee achter een roedel husky’s

Bezoek je Zweden in de winter? Dan is de kans dat je een dik pak sneeuw tegenkomt heel groot. Dit zorgt natuurlijk al voor sprookjesachtige vergezichten, maar een wel heel speciale manier om hier volop van te genieten is door te gaan huskysleeën. Je zit lekker dik ingepakt op een comfortabele slee terwijl de roedel husky’s blij rondrennen door het besneeuwde landschap. Geniet van al het moois dat er om je heen te zien valt, maar hou je goed vast! De husky’s hebben een ijzersterke conditie dus halen met gemak hoge snelheden. Deze tocht wil je echt niet missen!


Een roedel husky's voor een slee in Zweden

2. Dompel je onder in een culinair Zweeds bad

Noem één Zweeds product binnen drie seconden! Kwam je niet verder dan Knäckebröd? Is te begrijpen, maar tijdens een vakantie in Zweden kom je er al gauw achter hoe ontzettend veel lekkere gerechten ze hier weten te maken. Ze zijn er dol op vis, wat natuurlijk niet zo gek is met zoveel zee, rivieren en meren in de buurt. Een andere lokale specialiteit die je niet mag missen is Köttbullar, wat het best te vergelijken valt met gehaktballen maar dan inclusief smaakexplosie. Ben je een echte zoetekauw? Dan zit je in Zweden ook helemaal op je plek, want ze weten als geen ander hoe je een heerlijk authentieke Frödinge cheesecake of amandelcake maakt.


Zweedse specialiteit Köttbullar

3. Spot elanden in het wild

We hebben het al even gehad over de schitterende natuur in Zweden, maar we konden het toch niet laten om er nog even op door te gaan. Want met maar liefst 300.000 elanden in heel Zweden is de kans zeker aanwezig dat je er eentje spot in het wild. De dieren zijn van nature verlegen dus laten zich niet altijd even makkelijk zien, maar er zijn verschillende elandparken in het hele land waar je ze zeker weten tegenkomt. Maak jouw Zweden experience compleet met een échte Zweedse eland!


Mannelijke eland in de winter


Hoteltip: Freys****

We hadden in deze blog ruimte voor drie tips waarom jij Zweden moet bezoeken, maar er zijn er zoveel meer op te noemen. Maak jij het lijstje af met aanvullende tips na jouw vakantie in dit heerlijke land? Laat ons deze dan vooral weten, en wie weten schitteren jouw tips binnenkort in een eigen blog op onze website!