JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 23-07-2021

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het reisadvies voor het vakantieland Curaçao is nog negatief. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar het eiland Curaçao worden afgeraden. Uiteraard kan je alvast kijken naar een zonvakantie later dit jaar. Ontdek ons uitgebreide aanbod voor inspiratie en informeer jezelf over alle vereisten voor jouw vakantie.

Zomer 2021 Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw zonvakantie naar Curaçao. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu alvast onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao. 

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Momenteel heeft het eiland een negatief reisadvies. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar Curaçao worden afgeraden.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen maar toeristische reizen worden momenteel afgeraden. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Negatieve coronatest

Alle reizigers die naar Curaçao op vakantie gaan, dienen een negatieve coronatest af te leggen. Je dient Alle reizigers die uit een hoog risicogebied komen en naar Curaçao op vakantie gaan, dienen een negatieve coronatest af te leggen. Je dient maximaal 72 uur voor vertrek een negatieve coronatest te hebben afgelegd. Ook kun je een antigeentest laten zien die je 24 uur voor vertrek hebt gedaan. Je krijgt hierover een e-mail met instructies na je boeking. Wanneer de test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. Voor Curaçao geldt deze testverplichting vanaf 7 jaar.  Let op: het digitale coronabewijs (DCC) is niet mogelijk voor je vakantie naar Curaçao, alleen een uitgeprint bewijs is geldig. Kom je uit een laag risicogebied voor je vertrek naar Curaçao dan hoef je alleen de Public Health Passenger Locator Card te laten zien.

 • Negatieve antigeentest

Reizigers die aankomen op Curaçao vanuit een land met een hoog risico (waaronder Nederland) en die de afgelopen 6 maanden niet gediagnosticeerd zijn met Covid-19, zijn verplicht om binnen 48 uur voor vertrek een afspraak te maken voor een antigeentest die op de 3e dag na aankomst in een lokaal laboratorium moet worden afgenomen. Een afspraak maken voor de antigeentest is voor reizigers onderdeel van het invullen van de Passenger Locator Card en volgt automatisch als laatste stap tijdens de registratie. Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst moet je bij aankomst op Curaçao in hardcopy (uitgeprinte versie) aan de autoriteiten kunnen laten zien.

 • Gezondheidsverklaring Curaçao

Voor je vakantie naar Curaçao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden online. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Vliegen vanaf Duitsland naar Curaçao? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Curaçao.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

 • Mondkapjes

Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. 

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

   • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
   • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
   • Privé samenkomsten (thuis in de tuin of de veranda, op het strand of in het park) zijn mogelijk met max. 25 personen.
   • Voor de meest recente updates over alle maatregelen op Curacao kun je de DUSHI STAY APP downloaden.

Stranden

Stranden en de meeste toeristische gebieden die deel uitmaken van de accommodatie of het resort zijn open. Openbare stranden mogen tussen 04:30 en 20:00 bezocht worden. Hierbij geldt dat je met maximaal 25 personen het strand mag bezoeken.


Winkels en supermarkten

Winkels en supermarkten zijn geopend. 


Restaurants en terrassen

Restaurants en terrassen zijn geopend met een capaciteit tot maximum 50%. Foodtrucks (Truk'i Pan) zijn geopend van 20:00 tot 24:00 uur. Horecabedrijven zonder restaurantvergunning zijn geopend tot 22:00 uur en mogen alleen klanten die aan een tafel zitten serveren. 


Entertainment

Spa's, sauna's en sportscholen zijn mogelijk geopend met beperkingen. Sommige spa's bieden de mogelijkheid om een buitenmassage locatie te kiezen. Activiteiten in de open lucht zijn geopend met een capaciteit tot maximum 50% van de tribunes. Bioscopen en casino's zijn tot 24:00 geopend.


Excursies en bezienswaardigheden

Privé vaartuigen mogen varen tussen 04:30 en 20:00 uur. Pleziervaartuigen mogen evenementen aan boord organiseren tot 50% van de capaciteit met achtergrondmuziek. Excursies en dagtrips zijn mogelijk met beperkingen.


Vervoer

Het openbaar vervoer rijdt tot 01:00 uur. 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.