JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Praktische info Curaçao

Lees alles over valuta, visa en andere reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 23-03-2023

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Curaçao. Alle reizigers die naar Curaçao reizen hoeven géén digitale Passenger Locator Card (PLC) meer in te vullen. Dit betekent dat geen enkele COVID-19 test nodig is om Curaçao in te reizen. Lees hieronder het hele reisadvies.

Vakantie Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw vakantie naar Curaçao. De luxe all inclusive resorts wachten op je! Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao. 

 

Top 10 hotels Curaçao

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotel voor een vakantie op Curaçao.

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het is mogelijk om naar Curaçao te reizen.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Heenreis naar Curaçao

  Het is niet meer nodig om een digitale Passenger Locator Card (PLC) in te vullen. Dit betekent dat je geen enkele COVID-19 test nodig hebt om naar Curaçao te reizen.

  • Terugreis naar België

  Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.


  • Gezondheidsverklaring Curaçao

  Voor je vakantie naar Curaçao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden online. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen van en naar België

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Vliegen van en naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Mondkapjes

  Op de luchthaven dienen reizigers een mondkapje te dragen.

  • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt. 


  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Curaçao!

  Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

  • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
  • Voor de meest recente updates over alle maatregelen op Curaçao kun je de DUSHI STAY APP downloaden.

  Stranden

  Stranden zijn geopend.


  Winkels en supermarkten

  Supermarkten, bakkerijen, apotheken en winkels zijn geopend.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants, horecagelegenheden en strandclubs zijn geopend.


  Entertainment

  Spa's, sauna's, sportscholen en casino's zijn geopend.


  Vervoer

  Het vervoer van en naar de luchthaven wordt volgens de richtlijnen uitgevoerd.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.