JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 11-10-2021

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het reisadvies voor het vakantieland Curaçao is nog negatief. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar het eiland Curaçao worden afgeraden. Uiteraard kan je alvast kijken naar een vakantie later dit jaar. Ontdek ons uitgebreide aanbod voor inspiratie en informeer jezelf over alle vereisten voor jouw vakantie.

Vakantie Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw zonvakantie naar Curaçao. De luxe all inclusive resorts wachten op je! Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu alvast onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao. 

 

Top 10 hotels Curaçao

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotel voor een vakantie op Curaçao.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Momenteel heeft het eiland een negatief reisadvies. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar Curaçao worden afgeraden.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen maar toeristische reizen worden momenteel afgeraden. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Heenreis naar Curaçao

Je kunt op vakantie gaan naar Curaçao als:

- Je in het bezit bent van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan uiterlijk 24 uur voor vertrek). Dit geldt ook voor alle reizigers die reeds gevaccineerd zijn. De uitslag van de PCR-test of antigeentest dien je te uploaden als je de “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart invult.

- Reizigers moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

- Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de "Public Health Passenger Locator Card" moet je bij aankomst op Curaçao op papier aan de autoriteiten kunnen laten zien.

- Alle reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten. 


Je kunt niet met je digitale coronabewijs (CovidSafeBE app) Curaçao inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Je moet al je bewijzen uitprinten en op papier meenemen. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 7 jaar en ouder.

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Bonaire hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar België

Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je bij terugkomst in België in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Meer informatie hierover lees je bij Vliegen vanaf België hieronder.


 • Gezondheidsverklaring Curaçao

Voor je vakantie naar Curaçao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden online. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Vliegen vanaf Duitsland naar Curaçao? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Curaçao.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar wij raden je aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen (zowel voor je heen- als terugvlucht).

 • Mondkapjes

Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. 

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

   • Er geldt een avondklok op Curaçao van 00:00 - 04:30 uur.
   • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
   • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
   • Voor de meest recente updates over alle maatregelen op Curacao kun je de DUSHI STAY APP downloaden.

Stranden

Stranden en de meeste toeristische gebieden die deel uitmaken van de accommodatie of het resort zijn open. Openbare stranden mogen tussen 04:30 en 20:00 bezocht worden.


Winkels en supermarkten

Supermarkten, bakkerijen, apotheken en winkels zijn geopend tot 20:00 uur. Bij het betreden van winkels is het dragen van een mondkapje verplicht.


Restaurants en terrassen

Restaurants, horecagelegenheden en strandclubs zijn geopend tot uiterlijk 23:00 uur en met een maximale bezetting van 100 personen. Voor beachclubs gelden aanvullende maatregelen; zo mag er niet gedanst worden en mag er geen harde muziek gedraaid worden. Foodtrucks (Truk'i Pan) zijn geopend van 19:00 tot 23:00 uur.


Entertainment

Spa's, sauna's, sportscholen en casino's zijn geopend tot uiterlijk 23:00 uur.


Vervoer

Het vervoer van en naar de luchthaven wordt volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.