JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Cyprus - Maatregelen in Cyprus - Prijsvrij.be

Top 10 accommodaties op Cyprus

Bekijk hieronder onze beste hotels en resorts op het veelzijdige Cyprus

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: €12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 30-03-2023

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie

Het mooie Cyprus laat vakantiegangers uit België toe! Je hoeft bij aankomst in Cyprus geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs te laten zien. Ook bij terugkomst in België is dit niet nodig.

Een onvergetelijke vakantie op Cyprus!

Ben jij toen aan een andere wandeling dan bij jou door de buurt en wil je verdwalen in romantische steegjes van een authentieke stad zoals Paphos? Of lig jij liever hele dagen op een zonnig strand? Denk dan eens aan een vakantie naar Cyprus. Dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee biedt alles voor een onvergetelijke vakantie! 

Meer weten?

Praktische info Cyprus

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is mogelijk voor Belgen om op vakantie te gaan naar Cyprus!

Voordat je op vakantie gaat naar Cyprus, zorg er dan voor dat je de volgende dingen bij je hebt:

  • Heenreis naar Cyprus

  Voor je vakantie naar Cyprus hoef je geen coronabewijs te laten zien. 

    • Terugreis naar België

    Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

    • Vliegen vanaf België

    Je hoeft bij vertrek op een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

    • Vliegen vanaf Duitsland

    Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

    • Vliegen vanaf Nederland

    Ben je op vakantie geweest naar Cyprus en wil je Nederland weer inreizen? Dan kan dat zeker. Je hoeft geen coronabewijs en gezondheidsverklaring meer te laten zien. Ook is de zelftest na terugkomst vervallen.

    Tijdens je vakantie op Cyprus gelden er maatregelen, waaronder:

    • Mondkapjes die verplicht zijn in het openbaar en particulier vervoer (voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder). 

    Het openbare leven in Cyprus is zo goed als open! Zo kun je gezellig gaan uiteten, borrelen en vele must sees ontdekken tijdens je vakantie. 

    Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.