JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.be

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 21-04-2021

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie

Vanaf 19 april wordt het reisverbod binnen de Europese Unie voor niet-essentiële reizen opgeheven maar er geldt nog steeds een negatief reisadvies voor Cyprus. Uiteraard is het wel mogelijk om vooruit te kijken naar een fijne zomervakantie op Cyprus. Wij bieden op dit moment ook geen reizen aan tot half juni op onze website.

Sinds 1 maart 2021 worden reizigers uit België weer toegelaten in Cyprus maar moeten voldoen aan stricte eisen, zoals getest worden voor én na aankomst in Cyprus. Wij geven hier meer informatie over bij het kopje 'negatieve PCR-test'.

Ontdek het veelzijdige Cyprus

We hopen dat het snel weer mogelijk is om op vakantie te gaan naar Cyprus. Dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee heeft namelijk voor iedereen wat wils te bieden. Je kunt hier de perfecte stranddag beleven, maar ook verdwalen in kleine straatjes in de authentieke steden. Een bezoekje aan Paphos of de hoofdstad is zeker de moeite waard!

Meer weten?
 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Top 10 accommodaties op Cyprus

Bekijk hieronder onze beste hotels en resorts op het veelzijdige Cyprus

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Cyprus?

Nee, niet op dit moment helaas. Belgische toeristische reizigers worden wel toegelaten in Cyprus, maar Buitenlandse Zaken raadt het af om naar Cyprus te vliegen als het gaat om een niet-essentiële reis.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Cyprus?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes verplicht in binnenruimtes zoals winkels, restaurants en het openbaar vervoer. Of als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Cyprus Flight Pass

Vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 24 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je via deze link  invullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Negatieve PCR-test

Cyprus verdeeld vakantielanden onder in kleurcategorieën. Toeristen uit categorie Rood, waar België onder valt, dienen maximaal 72 uur vertrek van de vlucht een Covid-19 (PCR) test af te laten nemen met een negatief resultaat. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Cyprus hebt geboekt, betalen wij de kosten van de test. Je krijgt hier zo snel mogelijk een mail met verdere informatie over. De gezondheidsverklaring dien je mee te nemen op reis.

Daarnaast moet je direct bij aankomst in Cyprus nog een keer een PCR-test doen die je zelf betaalt (ongeveer € 30). Je kan dan wel naar je hotel maar moet wachten totdat je de uitslag hebt ontvangen. De overheid van Cyprus herziet wekelijks de indeling van de landen in de categorieën. 


Mocht je een snel test willen doen in Cyprus dan kan je terecht bij verschillende testlocaties. Dit wordt meestal in de krant gepubliceerd en op de Cypriotische PIO website (in het Cypriotisch). Je krijgt dan een SMS binnen 24 uur. Als je van Cypriotische afkomst bent hoef je geen test te doen voordat je naar Cyprus vliegt, dan hoef je alleen bij aankomst getest te worden.

 • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

 • Vliegen vanaf Duitsland

Het is verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete van € 250. Meer informatie vind je hier.

Op vakantie naar Cyprus, wat is er open?

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Cyprus uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Cyprus:

 • Winkels en supermarkten zijn open met beperkingen en 2 meter afstand tussen personen.
 • Hotels, cafés en restaurants zijn open. Het maximaal aantal personen per tafel is 8. De buitenterrassen van restaurants mogen weer open met de juiste afstand. Je kunt ook nog steeds maaltijden ophalen of laten bezorgen (afhalen is alleen tot 20.30 uur mogelijk).
  • Speeltuinen en pleinen zijn weer open.
  • Je kunt weer genieten van een stranddag! Parasols staan op 4 meter afstand en ligbedjes op 2 meter van verschillende groepen.
  • Heropening van openbare bibliotheken, musea en pretparken (met beperkingen). Sportscholen en zwembaden mogen ook weer open.

  Wat zijn de corona maatregelen in Cyprus?

  De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:

  • Houd minimaal 2 meter afstand van elkaar, binnenshuis geldt er een minimale afstand van 3 meter.
  • Mondkapjes zijn verplicht (vanaf 12 jaar) in het openbaar vervoer en openbare ruimtes zoals winkels en supermarkten. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
  • Er is een strenge lockdown met avondklok van 23.00 tot 05.00 uur.

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.