JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.be
Meer weten?
 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 04-08-2021

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie

Het reisadvies voor Cyprus vanuit de Belgische overheid is momenteel rood. Dit betekent dat de Belgische overheid vakanties afraadt. Omdat wij hebben gemerkt dat veel klanten toch graag op vakantie willen gaan, hebben wij besloten om jou de keuze te geven. Zo kan je zelf kiezen op je op vakantie wilt of niet. Er moet wel voldaan worden aan enkele eisen, zoals getest worden voor én na aankomst in Cyprus. Of een bewijs van vaccinatie of herstel van COVID-19 kunnen laten zien. Cyprus hanteert een kleurcode systeem (groen, oranje en rood). Op dit moment valt België onder de categorie oranje. Wij geven hier meer informatie over bij het kopje 'negatieve PCR-test'.

Een onvergetelijke zomer in 2021 op Cyprus!

Ben jij toen aan een andere wandeling dan bij jou door de buurt en wil je verdwalen in romantische steegjes van een authentieke stad zoals Paphos? Of lig jij liever hele dagen op een zonnig strand? Denk dan eens aan een vakantie naar Cyprus. Dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee biedt alles voor een onvergetelijke zomer! 

Top 10 accommodaties op Cyprus

Bekijk hieronder onze beste hotels en resorts op het veelzijdige Cyprus

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Belgische toeristische reizigers worden op dit moment toegelaten in Cyprus. Vanuit de Belgische Overheid worden vakanties helaas op dit moment afgeraden, de kleurcode is namelijk rood. Maar wij bieden gewoon reizen aan waardoor je wel op vakantie kunt naar Cyprus.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes (vanaf 12 jaar) verplicht in binnenruimtes zoals winkels, restaurants en het openbaar vervoer. Of als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Cyprus Flight Pass

Alle vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 48 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je via online invullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

  • Verplichte documenten

  Wanneer je op vakantie gaat naar Cyprus is het verplicht om één van de volgende documenten te kunnen laten zien (met je coronabewijs):

  • Bewijs van vaccinatie

  Ben je volledig gevaccineerd? Dan mag je Cyprus binnen zonder in quarantaine te gaan of een test af te leggen. Je moet wel een bewijs van vaccinatie kunnen laten zien die ouder is dan 14 dagen.

  • Bewijs van herstel van COVID-19

  Je kunt ook het land inkomen als je een bewijs van herstel van het virus kunt laten zien. Deze verklaring moet laten zien dat je niet langer dan 6 maanden geleden van het virus bent hersteld.

  • Negatieve PCR-test

  Ben je niet gevaccineerd of heb je geen bewijs van herstel, dan kun je het Cyprus binnenkomen met een negatieve COVID-19 test die niet ouder is dan 72 uur. Cyprus verdeeld vakantielanden onder in kleurcategorieën. Toeristen uit categorie oranje, waar België onder valt, hoeven niet in quarantaine als ze een test hebben gedaan binnen 72 uur voor vertrek.

  • Public Health Passenger Locator Form België

  Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen (online). Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen.

  Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar Cyprus via een Nederlandse luchthaven en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je een coronabewijs te laten zien bij aankomst in Nederland. Let op: Nederland hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. Bekijk ook de maatregelen voor de luchthaven waar jij vandaan vliegt zoals Schiphol, Eindhoven of Rotterdam.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen in Cyprus.

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen. Voordat je van een Duitse luchthaven vliegt, kijk dan even vanaf welke luchthaven je vertrekt en wat de maatregelen op bijvoorbeeld Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn.

  De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:

  • Houd minimaal 2 meter afstand van elkaar, binnenshuis geldt er een minimale afstand van 3 meter.
  • Mondkapjes zijn verplicht (vanaf 12 jaar) in het openbaar vervoer en openbare ruimtes zoals winkels en supermarkten. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
  • Reizen tussen het noorden en zuiden van Cyprus is mogelijk maar dit is beperkt. Vraag dit altijd even na bij de luchthaven of je hotel. Het kan zijn dat je een negatieve test moet laten zien.
  • Je moet in het bezit zijn van de Cypriotische coronapas (12 jaar en ouder), ook wel een SafePass genoemd (gaat per sms). Deze pas zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld bioscopen, winkelcentra , hotels en restaurants binnen mag (dit geldt niet voor supermarkten, apotheken en buitenruimtes van openbare gelegenheden). Je kunt deze pas alleen krijgen als:
   - je volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19 (of ten minste 1 dosis hebt van minimaal 3 weken oud)
   - of je het coronavirus hebt gehad in de laatste 6 maanden en je kunt een herstelbewijs laten zien
   - of je een geldig 72-uur oude negatieve PCR-test kunt laten zien

  Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Cyprus uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Cyprus:

  • Winkels: alle winkels zijn weer open met beperkingen maar je moet een coronapas hebben voor grote winkelcentra en winkels.

  • Horeca: de buitengedeeltes van cafés en restaurants zijn open. Ook de binnengedeeltes van restaurants en bars zijn open, maar moet je in het bezit zijn van de coronapas.

  • Toeristische accommodaties: je mag verblijven in hotels maar je moet in het bezit zijn de coronapas. Ook campings zijn weer open.

  • Speeltuinen (ook indoorspeelruimtes) en pleinen zijn open.

  • Stranden zijn open. Er moet een afstand van 4 meter zitten tussen parasols en 2 meter tussen ligbedden van verschillende groepen.

  • Overige informatie: openbare bibliotheken, musea, pretparken, sportscholen, zwembaden en vergelijkbare bedrijven zijn open (voor sommige plekken moet je in het bezit zijn van een coronapas). Nachtclubs zijn ook weer open (met beperkingen).

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.