JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Duitsland - Maatregelen Duitsland - Prijsvrij.be

Top 10 hotels in Duitsland

Bekijk de populairste hotels van Duitsland!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: €12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Reisadvies voor Duitsland

Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2023

Kijk jij uit naar een fijne vakantie, maar blijf je liever wat dichter bij huis? Dan is een vakantie naar Duitsland waar jij naar op zoek bent! Wij hebben de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Duitsland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Duitsland en kan je de mooie natuur en bijzondere steden in Duitsland op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Duitsland

Woehoe, je kunt op vakantie naar Duitsland! Bij aankomst in Duitsland hoef je geen coronabewijs te laten zien. Voor je terugkomst in België hoef je helemaal geen coronabewijs meer te laten zien. 

Meer weten?

Praktische info Duitsland

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Reisadvies

Check de laatste updates van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja zeker! Het is voor Belgen mogelijk op vakantie te gaan naar het mooie Duitsland! Geniet van een onbezorgde vakantie in Duitsland met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Duitsland! Hieronder hebben wij op een rijtje gezet wat je allemaal nodig hebt voor, tijdens en na je reis.

Als je op vakantie gaat naar Duitsland zijn er enkele dingen waar je rekening mee hoort te houden:

 

 • Heenreis naar Duitsland

  Je hoeft geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst in Duitsland.


    • Terugreis naar België

    Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

    • Vliegen vanaf Nederland

    Ben je op vakantie geweest naar Duitsland en wil je Nederland weer inreizen? Dan kan dat zeker. Je hoeft geen coronabewijs en gezondheidsverklaring meer te laten zien. Ook is de zelftest na terugkomst vervallen.

     De volgende corona-maatregelen gelden in Duitsland (dit kan elk moment veranderen):

     • Mondkapjesplicht: Reis je met de trein door Duitsland? Dan is het verplicht om in de trein een FFP2-mondkapje te dragen. Deze verplichting geldt voor alle reizigers vanaf 14 jaar en ouder. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar dienen een medisch mondkapje te dragen. 

     Het openbaar leven in Duitsland is open! Er gelden geen coronamaatregelen meer (behalve het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer).

     Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Federale Overheid Buitenlandse Zaken