JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Duitsland » Alle maatregelen van Duitsland » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een coronatest nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Reisadvies

Check de laatste updates van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Duitsland

Voor het laatst bijgewerkt op 07-05-2021

Kijk jij uit naar een fijne zomervakantie, maar blijf je liever wat dichterbij huis? Dan is een vakantie naar Duitsland waar jij naar op zoek bent! Wij hebben de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Duitsland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Duitsland en kan je de mooie natuur en bijzondere steden in Duitsland op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Duitsland

Vanaf 19 april 2021 wordt het reisverbod binnen de Europese Unie voor niet-essentiële reizen opgeheven vanuit de Belgische overheid maar er geldt nog steeds een negatief reisadvies voor Duitsland. In Duitsland is momenteel een lockdown van kracht. De maatregelen verschillen per deelstaat, maar hieronder geven we je alle informatie die je nodig hebt!

Zomer 2021 naar Duitsland

Op dit moment zijn er geen reizen te boeken t/m eind juni 2021. Reizen na deze periode zijn wél gewoon boekbaar via onze website. Je kan dus alvast rustig je vakantie uitzoeken voor de zomer. Bekijk het aanbod en verheug je op een fijne vakante in Duitsland.

Ben jij ook weer toe aan vakantie, maar stap je liever niet in het vliegtuig? Ook dichterbij huis kun je genieten van mooie natuur en bijzondere steden met veel historie en cultuur. Wanneer stap jij in je auto om samen met ons de mooiste plekjes van Duitsland te ontdekken? 

Top 10 hotels in Duitsland

Bekijk de populairste hotels van Duitsland!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er een code rood voor Duitsland en wordt een vakantie naar Duitsland ten zeerste afgeraden. Momenteel heeft Duitsland een avondklok ingesteld van 22.00 tot 05.00 uur voor bestemmingen als het aantal nieuwe infecties meer is dan 100 per 100.000 inwoners per 7 dagen. Natuurlijk kun je wel vooruitkijken naar een fijne zomervakantie!

Als je op vakantie gaat naar Duitsland zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

Mondkapjes

Net als in België is ook in Duitsland het dragen van een mondkapje verplicht en is het handig om deze altijd bij je te hebben. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. In Duitsland is het dragen van een medisch mondkapje verplicht in winkels en in het openbaar vervoer. Op overige openbare plaatsen en op een andere plekken waar je geen afstand kunt houden, bijvoorbeeld in de rij voor een winkel of restaurant is een normaal mondkapje voldoende. Let op: in winkels en het openbaar vervoer is een medisch mondkapje verplicht.

Registratie en gezondheidsverklaring

Alle reizigers die in de laatste 10 dagen voor hun komst naar Duitsland in een risicogebied zijn geweest moeten zich voor aankomst registreren via de website van de Duitse regering. Dit formulier moet je helemaal invullen en uitgeprint meenemen op vakantie.

Negatieve coronatest

     Vanaf 30 maart 2021 is het verplicht om een recente negatieve testresultaat bij je te hebben. Dit mag een antigen-sneltest zijn of een PCR-test, die niet eerder dan 48 uur voor aankomst is afgenomen. Het resultaat moet in het Duits of Engels zijn. Mocht je een test willen doen in Duitsland, dan kan dat o.a. bij de luchthaven van Frankfurt, Hamburg, Munchen en Nuremberg (PCR en snel test). Bij de luchthaven Berlijn en Düsseldorf kan je alleen een PRC test doen. Daarnaast kan je bij klachten ook terecht bij diverse dokterspraktijken. Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen test te doen.

Quarantaine bij aankomst

    Omdat België een risico-gebied is, dien je ook als Belg bij aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan en je te melden met de Duitse Gesundheitsamt (GGD). Dit is ook wanneer je een negatieve testuitslag hebt, je kunt je in dat geval wel na vijf dagen opnieuw laten testen, en bij een negatieve uitslag de quarantaine eerder beëindigen.

  Op dit moment is het openbaar leven in Duitsland beperkt en zijn bijna alle openbare gelegenheden en voorzieningen gesloten. Het kan zijn dat in sommige deelstaten de horeca, niet-essentiele winkels en bezienswaardigheden open zijn (dit hangt af van het aantal coronagevallen).

  Er zijn een aantal corona-maatregelen in Duitsland waar je rekening mee moet houden:

  • Mondkapjesplicht: Net als in België is ook in Duitsland het dragen van een mondkapje verplicht en is het handig om deze altijd bij je te hebben. Let op: in Duitsland is het verplicht een medisch mondkapje te dragen in winkels en het openbaar vervoer.
  • Social distance: De minimale fysiek afstand is net als bij ons 1,5 meter.
  • Bijeenkomsten: Buiten het eigen huishouden mag je sociaal contact hebben met één persoon. Privé-bijeenkomsten met maximaal 5 personen uit twee verschillende huishoudens zijn toegestaan (kinderen jonger dan 14 jaar zijn uitgesloten)
  • Niet-essentiële winkels hebben een klik- en inzamelingsmethode ingesteld. In plaatsen waar het incidentiecijfer onder de 100 is kan het zijn dat alle winkels open met stricte maatregelen.
  • Restaurants, bars en cafés zijn gesloten. Maar afhaalmaaltijden zijn wel mogelijk.
  • Sporten mag alleen met je eigen huishouden of in paren als de incidentie 100 is. Kinderen onder 14 jaar mogen nog wel sporten in kleine groepen.
  • Als het incidentiecijfer hoger is dan 100 per 100.000 inwoners per 7 dagen dan sluiten niet-essentiële winkels en recreatieve faciliteiten. Van 22.00 tot 05.00 uur is er een avondklok ingesteld. Is dit cijfer hoger dan 150 wordt ook winkelen op afspraak geannuleerd. En is het cijfer meer dan 165 dan zullen scholen meerdere maatregelen instellen.


  Iedere deelstaat kan zijn eigen regels en maatregelen hanteren, zorg er dus goed voor dat je goed voorbereid op vakantie naar Duitsland vertrekt. Via de website Duitslandinstituut kan je meer informatie zien over de Duitse deelstaten en hun maatregelen.

  Ja, net als in België is het dragen van een mondkapje verplicht. In Duitsland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en in winkels (voor iedereen boven de 6 jaar).

  Let op: in winkels en in het openbaar vervoer is het verplicht een medisch mondkapje te dragen (chirurgische maskers of mondkapjes met het KN95 / FFP2 keurmerk).

  Ja, je kunt met de auto naar Duitsland maar er zullen grenscontroles plaatsvinden omdat niet-noodzakelijke reizen niet zijn toegestaan. Bij aankomst in Duitsland moet je een recente negatieve test (niet eerder dan 48 uur voor vertrek) laten zien, dit geldt ook voor als je alleen maar door het land heen wilt reizen om naar een ander land te gaan. Wil je verder dan Duitsland, houdt dan in de gaten dat sommige grensovergangen niet bereikbaar zijn, zoals tussen Tsjechië en Duitsland en tussen Tirol (Oostenrijk) en Duitsland.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Federale Overheid Buitenlandse Zaken