JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Hongarije - Maatregelen Hongarije - Prijsvrij.be

Top 10 Hotels in Hongarije

Bekijk de populairste hotels in Hongarije voor jouw volgende vakantie!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

  Reisadvies voor Hongarije

  Voor het laatst bijgewerkt op 15-03-2023

  Wil jij graag op vakantie naar Hongarije? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Hongarije voor je onder elkaar gezet.

  Actuele informatie Hongarije

  Ja, je kunt op vakantie naar Hongarije! Met het vliegtuig of met de auto. Er gelden geen inreisbeperkingen meer voor je vakantie naar Hongarije. Je hoeft dus geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst.

  Geniet van een onbezorgde vakantie in Hongarije met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Hongarije!

  Meer weten?

  Praktische info Hongarije

  Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

  Buitenlandse Zaken

  Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

   

  Veelgestelde vragen

  Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

   

  Wat zijn de meest gestelde vragen?

  Je kunt op vakantie naar Hongarije! De landsgrenzen met Oekraïne zijn tot op heden nog gesloten. De overige buurlanden o.a. Kroatië, Oostenrijk en Slovenië) zijn geopend, waardoor je met de auto, bus of trein Hongarije in kan reizen.

  Wanneer je op vakantie gaat naar Hongarije dien je rekening te houden met de volgende zaken:

  • Heenreis naar Hongarije

  Er gelden geen inreisbeperkingen! Je hoeft dus niets te laten zien.

   • Terugreis naar België

   Bij terugkomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

   • Vliegen vanaf België

   Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vliegt vanaf België.

   • Vliegen vanaf Nederland

   Ben je op vakantie geweest naar Hongarije en wil je Nederland weer inreizen? Dan kan dat zeker! Je hoeft geen coronabewijs of gezondheidsverklaring te laten zien. Ook is de zelftest bij terugkomst in Nederland niet meer nodig.

   • Vliegen vanaf Duitsland
   Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

   De richtlijnen in Hongarije zijn als volgt:

   Mondkapjes zijn niet verplicht, maar het kan zijn dat er in de openbare ruimtes en bijvoorbeeld het openbaar vervoer nog wel mondkapjes worden aangeraden. En probeer afstand te houden waar mogelijk.

   Er gelden geen corona maatregelen meer in Hongarije. Je hoeft dus geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst en voor toegang tot onder andere de horeca, accommodaties, evenementen en winkels.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.