JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Hongarije - Maatregelen Hongarije - Prijsvrij.be

Top 10 Hotels in Hongarije

Bekijk de populairste hotels in Hongarije voor jouw volgende vakantie!

Reisadvies voor Hongarije

Voor het laatst bijgewerkt op 10-08-2022

Wil jij graag op vakantie naar Hongarije? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Hongarije voor je onder elkaar gezet.

Actuele informatie Hongarije

Ja, je kunt op vakantie naar Hongarije! Met het vliegtuig of met de auto. Er gelden geen inreisbeperkingen meer voor je vakantie naar Hongarije. Je hoeft dus geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst.

Geniet van een onbezorgde vakantie in Hongarije met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Hongarije!

Meer weten?

Praktische info Hongarije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt op vakantie naar Hongarije! De landsgrenzen met Oekraïne zijn tot op heden nog gesloten. De overige buurlanden o.a. Kroatië, Oostenrijk en Slovenië) zijn geopend, waardoor je met de auto, bus of trein Hongarije in kan reizen.

Wanneer je op vakantie gaat naar Hongarije dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Heenreis naar Hongarije

Er gelden geen inreisbeperkingen! Je hoeft dus niets te laten zien.

  • Terugreis naar België

  Bij terugkomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vliegt vanaf België.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar Hongarije en wil je Nederland weer inreizen? Dan kan dat zeker! Je hoeft geen coronabewijs of gezondheidsverklaring te laten zien. Ook is de zelftest bij terugkomst in Nederland niet meer nodig.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:

  Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
  Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
  Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  De richtlijnen in Hongarije zijn als volgt:

  • Mondkapjes zijn niet verplicht, maar het kan zijn dat er in de openbare ruimtes en bijvoorbeeld het openbaar vervoer nog wel mondkapjes worden aangeraden. En probeer afstand te houden waar mogelijk.

  Er gelden geen corona maatregelen meer in Hongarije. Je hoeft dus geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst en voor toegang tot onder andere de horeca, accommodaties, evenementen en winkels.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.