JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Hongarije » Alle maatregelen van Hongarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Hongarije

Voor het laatst bijgewerkt op 09-07-2021

Wil jij graag op vakantie naar Hongarije? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Hongarije voor je onder elkaar gezet.

Actuele informatie Hongarije

De kleurcode voor Hongarije staat op dit moment op groen. Het is weer mogelijk om op vakantie te gaan naar het mooie Hongarije! Er gelden nog steeds inreisbeperkingen, laat je daarom goed informeren over de laatste ontwikkelingen.

Top 10 Hotels in Hongarije

Bekijk de populairste hotels in Hongarije voor jouw volgende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt weer op vakantie naar Hongarije. Voor het inreizen van Hongarije gelden nog wel bepaalde maatregelen en inreisvoorwaarden. Je dient in het bezit te zijn van een coronabewijs. Wat dat precies inhoudt wordt hieronder verder uitgelegd. De landsgrenzen met Oekraïne zijn tot op heden nog gesloten. De overige buurlanden zijn geopend, waardoor je met de auto, bus of trein Hongarije in kan reizen. Hiervoor heb je geen coronabewijs nodig.

Ja, mits je beschikt over tenminste één van de drie coronabewijzen. Onder een geldig bewijs vallen de volgende documenten:
• Je bent voorzien van een 1e dosis van een door EMA/WHO/Hongarije goedgekeurd vaccin
• Je bent in de afgelopen 180 dagen besmet geweest met het COVID-19 virus en kunt dit aantonen. Let op: de positieve uitslag van deze PCR- of antigeentest dient ouder te zijn dan 14 dagen)
• Je bent in het bezit van een negatieve PCR-testuitslag niet ouder dan 72 uur.

Let op: het gele boekje wordt door Hongarije niet als officieel bewijs geaccepteerd.

Wanneer je op vakantie gaat naar Hongarije dien je rekening te houden met de volgende zaken:

·  Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Hongarije zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. Kinderen tot 6 jaar zijn uitgezonderd.

·  Vliegen vanaf België

Je mag naar Hongarije vliegen als je het Europese digitale COVID-certificaat hebt. Dit bewijst dat je gevaccineerd bent met een vaccin dat goedgekeurd is door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), door het WHO of door Hongarije zelf. Ook mag je een negatieve test laten zien die niet ouder is dan 72 uur en kan je een bewijs van herstel laten zien. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

 

Let op: Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

·  Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Hongarije en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

·  Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Hongarije? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Ook hier geldt het inreisverbod. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen

De richtlijnen in Hongarije zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was je handen vaak.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht vanaf 6 jaar.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Hongarije kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open voor personen met een immuniteitsbewijs.
  • Er geldt een avondklok van 00:00 tot 05:00 uur.
  • Restaurants en bars zijn open, er zijn geen beperkingen.
  • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open (mogelijk met immuniteitsbewijs).
  • Winkels zijn open. Het is mogelijk om zonder immuniteitsbewijs binnen te komen.
  • Buitengebieden en stranden zijn open (mogelijk met beperkingen).

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.