JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Polen » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Polen

Voor het laatst bijgewerkt op 22-07-2021

Wil jij graag op vakantie naar Polen? Dan wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarom hebben wij speciaal voor jou de meest actuele informatie en veelgestelde vragen hier voor jou op een rijtje gezet.

Actuele informatie Polen

Het reisadvies voor je vakantie naar Polen is positief. Dat betekent dat Polen nier meer als hoog-risicogebied wordt gezien door de Belgische overheid. Lees hieronder waar je rekening mee dient te houden bij een vakantie naar Polen.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

De kleurcode voor Polen staat op groen. Dat houdt in dat het land geen hoog-risicogebied meer is. Reizen is daarom weer mogelijk. Er gelden nog wel inreisbeperkingen. Lees hieronder meer informatie.

Als je op vakantie gaat naar Polen heb je de volgende dingen nodig:

 • Negatieve PCR testuitslag

Reizigers die niet gevaccineerd zijn dienen een negatieve PCR testuitslag te laten zien. Deze test mag bij aankomst in Polen niet ouder zijn dan 48 uur. Wanneer je dit bewijs kunt laten zien hoef je bij aankomst in Polen niet in quarantaine. Heb je geen negatieve testuitslag of is deze verouderd? Dan dien je in quarantaine te gaan voor 10 dagen. In Polen wordt daarna een nieuwe PCR test afgenomen op eigen kosten.

 • Vaccinatiebewijs

Ben je al volledig gevaccineerd (14 dagen of langer geleden) door een Europees goedgekeurde vaccinatie en kun je dit aantonen? Dan geldt er geen testverplichting meer en hoef je bij aankomst ook niet meer in quarantaine.

 • Bewijs van herstel

Wanneer je kunt aantonen dat je bent hersteld van COVID-19 mag je weer naar Polen op vakantie.

• Mondkapjes
Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Polen zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. Buiten hoef je geen mondkapje te dragen.

• Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Doorreizen in Duitsland zijn gewoon toegestaan. Bij terugkomst in Duitsland dien je bij een bezoek langer dan 24 uur een negatieve PCR test bij te hebben (kinderen vanaf 6 jaar). Dit betekent dat je je dan op bestemming laat testen bij één van de testlocaties. Korter dan 24 uur in Duitsland? Dan heb je geen test nodig.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen vanaf België

Ben je in Polen op vakantie geweest en wil je België weer inreizen? Wanneer je langer dan 48 uur in Polen ben geweest dienen alle personen (vanaf 6 jaar) verplicht 24 uur na aankomst een PCR-test af te leggen. De negatieve test mag voor vertrek naar België maximum 72 uur oud zijn.

Ook dienen alle reizigers (vanaf 16 jaar) binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

 • Vliegen van en naar Nederland

Vlieg je via Nederland naar Polen? Dan gelden dezelfde regels als vliegen vanaf België. Reizigers die via Nederland terug naar België reizen dienen het PLF formulier in te vullen, zoals beschreven bij ‘Vliegen vanaf België’.

De richtlijnen in Polen zijn als volgt:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Was je handen vaak.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht vanaf 6 jaar.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Polen kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

 • Hotels en resorts zijn open met beperkte capaciteit.
 • Restaurants en bars zijn open met beperkte capaciteit.
 • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open met beperkte capaciteit.

Top 10 Hotels in Polen

Bekijk de populairste hotels en resorts in Polen op dit moment!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.