JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Polen » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Praktische info Polen

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Polen

Voor het laatst bijgewerkt op 28-03-2023

Wil jij graag op vakantie naar Polen? Dan wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarom hebben wij speciaal voor jou de meest actuele informatie en veelgestelde vragen hier voor jou op een rijtje gezet.

Actuele informatie Polen

De kleurcode van Polen is positief. Dit betekent dat reizen naar Polen mogelijk is! Voor de heenreis naar Polen heb je geen coronabewijs meer nodig. Bekijk daarom al onze mooie vakantiedeals naar Polen en vlieg met ons mee!

Reizen naar Polen

Wil jij prachtige steden zoals Krakau of Warschau ontdekken tijdens een citytrip, of liever stad en strand combineren in Pommeren? Reis dan met ons mee. Ontdek bij Prijsvrij Vakanties de mooiste hotels voor je volgende vakantie naar Polen!

Top 10 Hotels in Polen

Bekijk de populairste hotels en resorts in Polen op dit moment!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Wat zijn de meest gestelde vragen?

De kleurcode voor Polen is positief met een klein deel donkerrood. Lees hieronder meer informatie.

Als je op vakantie gaat naar Polen heb je de volgende dingen nodig:

  Heenreis naar Polen

  Voor het inreizen naar Polen gelden er geen inreisbeperkingen meer. Dit betekent dat je geen coronabewijs meer nodig hebt om naar Polen te kunnen reizen.

  • Mondkapjes
  Op de luchthaven dienen alle reizigers een mondkapje te dragen.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Terugreis naar België

  Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen van en naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.


  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Polen!

  Sportscholen, fitnessclubs, casino's, commerciële voorzieningen, postkantoren, bibliotheken, beurzen, conferenties en tentoonstellingen zijn geopend. Voor toegang tot deze locaties wordt soms om een ondertekening van een verklaring gevraagd. Verder wordt er niet om een coronabewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) gevraagd.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.