JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 31-03-2021

Kun jij ook niet wachten om de wereld te ontdekken en wil je graag op vakantie naar Thailand? Om er zeker van te zijn dat jij goed voorbereid op reis gaat hebben wij alle informatie over reizen naar Thailand verzameld op deze pagina, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Laatste update

Op dit moment is er voor alle bestemmingen een code oranje van toepassing, dit betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden door de Belgische Overheid. Op dit moment kun je geen vakantie boeken naar Thailand, maar wanneer je nu een vakantie boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.

Droombestemming Thailand

Droom jij ook van een vakantie waar je kunt genieten van de mooiste stranden, in combinatie met al het avontuur dat een drukke stad te bieden heeft? Bekijk dan eens ons aanbod van vakanties naar Thailand. Deze veelzijdige vakantiebestemming is de perfecte combinatie van natuur, cultuur en relaxen.

Speciaal voor jou hebben we een top 10 gemaakt van de mooiste hotels en resorts, ze staan allemaal te wachten op jouw komst en kunnen niet wachten je te verwelkomen voor een fijne vakantie in Thailand!

Top 10 accommodaties Thailand

Kan jij niet wachten om Thailand te ontdekken? Zie hier onze best-beoordeelde resorts!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor alle bestemmingen en worden er geen vakantievluchten uitgevoerd naar Thailand. Er is nog niets bekend wanneer dit weer mogelijk is, zodra er meer informatie beschikbaar komt kun je het hier teruglezen!

Wanneer we weer op vakantie kunnen, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

  • Mondkapjes

Net als in België en de meeste andere vakantielanden is ook in Thailand het dragen van een mondkapje verplicht.

  • Gezondheidsverklaring bij vertrek

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Mocht je deze niet hoeven in te vullen tijdens het inchecken, dan is het handig om deze voor vertrek uit te printen en ingevuld mee te nemen op vakantie.

  • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Wanneer je vliegt met vertrek/aankomst vanaf een Belgische luchthaven dien je een Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier moet je uiterlijk 48 uur voor aankomst in België invullen, en is dus iets waar je rekening mee moet houden bij het inchecken voor je terugvlucht.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Het is geen probleem om naar je vakantiebestemming af te reizen met vertrek en aankomst vanaf een luchthaven in Duitsland. Thailand wordt niet gezien als een risico-bestemming dus je hoeft geen formulier in te vullen voor je terugkomst in Duitsland.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Thailand!

We hopen dat we snel weer kunnen genieten van al het moois dat Thailand ons te bieden heeft. Op dit moment wordt het land onderverdeeld in drie verschillende veiligheidsregio’s en gelden er per provincie aparte maatregelen die worden gecommuniceerd op de website van het verkeersbureau van Thailand.

In Thailand worden de corona-maatregelen opgesteld volgens het DMHTT-principe:

  • Distance: In Thailand geld een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
  • Mask wearing: het is verplicht om overal (binnen én buiten) een mondkapje te dragen. Dit is een maatregel die heel serieus wordt genomen in Thailand.
  • Handwashing: Net als hier in België wordt er geadviseerd om zo vaak als mogelijk je handen te wassen, en dit ook zorgvuldig te doen.
  • Temperature check: Het is in Thailand heel normaal dat je temperatuur gemeten wordt wanneer je een openbare gelegenheid zoals een winkel binnengaat.
  • Thai Chana (‘Thailand Wint’): Dit is de naam van een app die te vergelijken is met de Vlaamse coronamelder-app, en door de meeste inwoners van Thailand gebruikt wordt.
Het dragen van een mondkapje is in heel Thailand verplicht en is een maatregel die heel serieus wordt genomen. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.
Nee, op dit moment worden er geen vakantievluchten uitgevoerd naar Thailand. Zodra dit weer mogelijk is zul je het teruglezen op deze pagina.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.