JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.be
Meer weten?

Praktische info Thailand

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 19-08-2022

Kun jij ook niet wachten om de wereld te ontdekken en wil je graag op vakantie naar Thailand? Om er zeker van te zijn dat jij goed voorbereid op reis gaat hebben wij alle informatie over reizen naar Thailand verzameld op deze pagina, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Actuele reisadvies Thailand

Momenteel is er een negatief reisadvies voor reizen naar Thailand. Dit betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden door de Belgische overheid. Dit is echter een advies, want mocht je niet kunnen wachten op een vakantie naar Thailand, dan bieden wij je de mogelijkheid om een vakantie naar Thailand te boeken. Goed nieuws: je hebt geen goedkeuring meer nodig van de Thaise overheid om Thailand in te kunnen reizen. Daarnaast erkent Thailand de CoronaCheck-app. Neem daarnaast ook je vaccinatieboekje/geprinte vaccinatiebewijzen mee. Lees hieronder het hele reisadvies.

Dus ben jij ook zo toe aan een zonnige vakantie naar Thailand? Bekijk dan ons ruime aanbod met mooie hotels en luxe resorts in bijvoorbeeld Phuket of Zuid-Thailand en boek jouw welverdiende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor Thailand. Desondanks bieden wij je wel de mogelijkheid om op vakantie te gaan naar Thailand als dit jouw keuze is. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde inreisvoorwaarden zijn voor Thailand. Daarover vind je hieronder meer informatie. 

Jazeker, maar er gelden op dit moment wel enkele inreisbeperkingen voor toeristische reizen naar Thailand.

Het dragen van een mondkapje is in heel Thailand verplicht en is een maatregel die heel serieus wordt genomen. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.

Heenreis naar Thailand

Gevaccineerde reizigers

 • Een bewijs van volledige vaccinatie: alle reizigers van 18 jaar en ouder dienen minstens 14 dagen voor vertrek naar Thailand volledig zijn gevaccineerd. Het is mogelijk om dit bewijs via de CoronaCheck-app te tonen. Neem daarnaast ook je gele vaccinatieboekje of uitgeprinte vaccinatiebewijzen mee. Alle reizigers tussen 5 en 17 jaar die met hun ouders reizen zijn vrijgesteld van deze verplichting.


Ongevaccineerde reizigers

 • Een negatief testbewijs: alle niet-gevaccineerde reizigers dienen een PCR-test binnen 72 uur voor vertrek naar Thailand hebben afgenomen.


De aanschaf van de Thailand Pass en een verzekering met een minimale dekking van 10.000 USD zijn vervallen. Voor meer informatie over het inreizen naar Thailand raden wij je de website van de overheid van Thailand aan.

 • Mondkapjes

In Thailand is het dragen van een mondkapje verplicht.

  • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindebestemming). Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 


  - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
  - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
  - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

  In Thailand worden de corona-maatregelen opgesteld volgens het DMHTT-principe:

  • In Thailand geldt een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
  • Het is verplicht om overal (binnen én buiten) een mondkapje te dragen.
  • Was je handen zorgvuldig en zo vaak mogelijk.
  • Winkels zijn geopend.
  • Horecagelegenheden zijn geopend.

  Top 10 vakanties Thailand

  Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een tropische vakantie in Thailand.

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.