JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.be
Meer weten?

Praktische info Thailand

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2023

Kun jij ook niet wachten om de wereld te ontdekken en wil je graag op vakantie naar Thailand? Om er zeker van te zijn dat jij goed voorbereid op reis gaat hebben wij alle informatie over reizen naar Thailand verzameld op deze pagina, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Actuele reisadvies Thailand

Goed nieuws, Thailand heeft een positief reisadvies! Dit betekent dat toeristische reizen naar Thailand mogelijk zijn. Het tonen van een coronabewijs bij aankomst in Thailand vervallen.

Dus ben jij ook zo toe aan een zonnige vakantie naar Thailand? Bekijk dan ons ruime aanbod met mooie hotels en luxe resorts in bijvoorbeeld Phuket of Zuid-Thailand en boek jouw welverdiende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Thailand. De kleurcode is voor het grootste deel positief. Bij aankomst in Thailand hoef je geen coronabewijs meer te tonen. 

Ja zeker, er gaan vluchten naar Thailand.

Het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht in Thailand, maar blijft wel sterk aangeraden. Iedere provincie hanteert eigen maatregelen, dus houd hier rekening mee.

Heenreis naar Thailand

Vanaf 1 oktober is het bij aankomst in Thailand niet meer nodig om een coronabewijs te tonen. Dit geldt voor alle reizigers.

 • Gezondheidsverklaring Thailand

Door de verspreiding van het apenpokkenvirus is het verplicht om bij aankomst in Thailand een gezondheidsformulier in te vullen. Bij het vermoeden van dit virus kun je mogelijk voor controle naar het ziekenhuis gestuurd worden.

   • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

   Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien.

   • Vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven

   Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

   • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

   Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

   • Vliegen met overstap

   Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.


   Als je alles hebt, dan ben je helemaal klaar voor je reis naar Thailand!

   • In Thailand geldt een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
   • Was je handen zorgvuldig en zo vaak mogelijk.
   • Winkels zijn geopend.
   • Horecagelegenheden zijn geopend.

   Top 10 vakanties Thailand

   Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een tropische vakantie in Thailand.

   Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

   Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.