JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Praktische info V.A.E.

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten

Voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2023

Wil jij graag op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar De Verenigde Emiraten voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Verenigde Arabische Emiraten

Het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is op dit moment kleurcode groen. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je weer op vakantie kunt naar onder andere Dubai en Abu Dhabi! Lees hieronder welke coronamaatregelen van toepassing zijn. 

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Het boeken van een verre vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee. Daarom hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld-terug-garantie aan. Zo kan jij je vakantie Verenigde Arabische Emiraten onbezorgd boeken!

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten en kies één van de fantastische hotels uit!

Top 10 Hotels in V.A.E.

Bekijk de populairste hotels en resorts in de Verenigde Arabische Emiraten op dit moment!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: €12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Wat zijn de meest gestelde vragen?

De kleurcode van de Verenigde Arabische Emiraten is groen, je kunt dus lekker op vakantie! Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Jazeker! Neem een kijkje bij onze vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten!

Voor reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn vrijwel alle coronamaatregelen afgeschaft. Dat betekent dat je eenvoudig naar dit land op vakantie kunt zonder al te veel papierwerk. 

• Alhosn App

Voor de heenreis naar de V.A.E. heb je geen geldig coronabewijs nodig. Ook bij openbare plekken hoef je niks te laten zien. Wel kunnen sommige instanties of evenementen vragen om een groene status in de Alhosn App (dit is de lokale CoronaCheck App). Voor deze groene status moet je een negatieve PCR-testresultaat laten zien die niet ouder dan 7 dagen is. 

Voor het gebruik van de Alhosn App heb je een UID-nummer nodig die je kunt verkrijgen bij de douane op het vliegveld van aankomst. Vlieg je naar Abu Dhabi? Vergeet dan niet om voor vertrek je aan te melden bij de ICA Smart Travel Service (downloaden in de appstore). Dit is nodig om je vaccinatiebewijs om te zetten. Wanneer je dit niet doet vervalt de groene status in de Alhosn App na 7 dagen op het moment van de PCR test.  

 • Mondkapjes

Enkel in moskeeën en zorginstellingen is nog een mondkapje verplicht.


  • Vliegen vanaf Nederland
  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Terugreis naar België

  Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de in reisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

  De richtlijnen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn als volgt:

  • Mondkapjes zijn in moskeeën en in zorginstellingen verplicht.
  • Voor toegang tot bepaalde locaties en evenementen heb je een groen vinkje in de Al Hosn App nodig.

  Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn open.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.