JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten

Voor het laatst bijgewerkt op 16-06-2021

Wil jij graag op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar De Verenigde Emiraten voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Verenigde Arabische Emiraten

Helaas is het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten op dit moment nog code rood. Dit betekent dat je nog niet op vakantie kunt naar deze bestemming. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar de Verenigde Arabische Emiraten op vakantie mogen. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Vanuit België worden weer lijnvluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten aangeboden. Het reisadvies vanuit de Belgische overheid blijft voorlopig rood, wat betekent dat de Belgische overheid reizen afraadt.

Aankomst Abu Dhabi:

Bij aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi wordt nog een keer een PCR-test afgenomen. Als je in Abu Dhabi blijft en niet uit een land komt van de ‘groene lijst’ dan moet je verplicht 10 dagen in quarantaine. Deze lijst vind je hier en wordt regelmatig geüpdatet. De autoriteiten bepalen of je de quarantaine in een hotel of in een overheidsinstelling door dient te brengen. Je krijgt bij aankomst een polsband die je verplicht dient te dragen. Hiermee wordt gekeken of de quarantaine wordt aangehouden. Ook moet je de Al Hosn app downloaden. Personen jonger dan 18 en ouder dan 69 jaar, personen met bepaalde medische condities, en houders van diplomatieke paspoorten hoeven geen polsband te dragen. Op de 6e dag van de quarantaine wordt een 2e PCR-test worden afgenomen. Wanneer je langer dan 12 dagen in Abu Dhabi verblijft wordt er nog een 3e PCR-test afgenomen. Als deze testuitslag negatief is, mag de polsband verwijderd worden.

Aankomst Dubai:
Bij aankomst op de luchthaven van Dubai moeten reizigers die uit bepaalde landen komen een 2e PCR-test doen en zijn verplicht om in thuisquarantaine te gaan totdat het negatieve testresultaat is ontvangen.

Reizigers uit België hoeven bij aankomst op de luchthaven van Dubai geen 2e PCR-test te ondergaan. Dit geldt ook voor reizigers uit andere landen. De meest actuele lijst met die landen is te vinden op de volgende website.

Overige Emiraten:

Als je in een ander Emiraat aankomt en doorreist naar Abu Dhabi dan dien je een negatief testresultaat van een PCR-test die maximaal 72 uur vóór vertrek naar de Verenigde Arabische Emiraten is afgenomen te laten zien. Op de grens met het Emiraat Abu Dhabi krijgen reizigers verplicht een polsband. Ook in dit geval geldt een verplichte quarantaine van 10 dagen.

Reizigers uit andere Emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vanaf Abu Dhabi Airport willen verlaten moeten naast een negatieve PCR-test ook een vliegticket of boekingsbevestiging kunnen overleggen.

Wanneer reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten weer is toegestaan dien je rekening te houden met de volgende zaken:

• Negatieve coronatest

Bij aankomst naar Abu Dhabi of Dubai moeten alle passagiers een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

 

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Kinderen jonger dan 6 jaar of personen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.

• Vliegen vanaf Nederland
Na een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten dien je bij terugkomst in Nederland een coronatest te overleggen en in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van je quarantaine laat je je testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Let op: Nederland hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar de Verenigde Emiraten? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf België

Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten binnen 48 uur voor vertrek en aankomst een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Let op: Check hier de kleurcode in België .Bij terugkomst op een Belgische luchthaven kan het zijn dat je in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapjes zijn op openbare plekken verplicht.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar of personen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Verenigde Arabische Emiraten kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • De meeste hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn weer open, maar wel met beperkingen.
  • In restaurants geldt een mondkapjesplicht bij binnenkomst en vertrek. Ook hier dien je 2 meter afstand van elkaar te houden.

Top 10 Hotels in V.A.E.

Bekijk de populairste hotels en resorts in de Verenigde Arabische Emiraten op dit moment!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.