JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Boulevards in Europa: 4 favorieten » Prijsvrij Vakanties

Boulevards in Europa: 4 favorieten 

Auteur: Nienke  Gepubliceerd op: 02-08-208

In veel Europese landen zijn prachtige boulevards te vinden. Denk hierbij aan een boulevard vol terrasjes en gezellige winkels of juist een met veel winkeltjes en mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Bijna iedere Spaanse kuststad of Grieks dorp heeft wel een promenade. Na een dag de omgeving te hebben verkend of aan het zwembad te hebben gelegen vind ik het altijd heerlijk om nog even een stukje over de boulevard te lopen. Hieronder lees je meer over mijn favoriete boulevards in Europa.

El Arenal, Mallorca

De boulevard van El Arenal, loopt eigenlijk door tot de plaats Can Pastilla. De boulevard, die zo’n 7 km lang is heel divers. Van gezellige restaurantjes, bars, cafés tot winkels en discotheken, deze promenade heeft het allemaal. De boulevard van El Arenal, Playa de Palma en Can Pastilla is autovrij, waardoor je hier veilig met kinderen over kunt lopen. Daarnaast is deze boulevard ook nog eens hartstikke breed, waardoor het ‘s avonds ook nog voorzien is van een gezellige markt, en je er nog steeds gemakkelijk over kunt wandelen.

Hoteltip: Ipanema Park en Beach***

Costa Adeje, Tenerife

De prachtige wandelboulevard van de Costa Adeje ligt met haar prima locatie direct aan zee en aan de stranden en ziet er mooi uit. De promenade staat bekend om zijn goede restaurantjes en bars. Het weer in Tenerife is het hele jaar door erg aangenaam. Daarom zal ook (bijna) alles open zijn buiten het hoogseizoen wat het wel zo gezellig maakt.

Hoteltip: Best Jacaranda****


Costa Adeje

Rethymnon, Kreta

Rethymnon heeft een authentieke boulevard met gezellige straatjes daarachter. De boulevard van Rethymon wordt gezien als één van de gezelligste van Griekenland. Daarnaast is deze promenade ook autovrij, en heeft het vele restaurantjes tavernes, en luxe lounge cafés waar je gemakkelijk een hele avond goed kunt vertoeven. In de zomer kan het hier druk worden, maar wordt het niet overmatig druk en maar juist gezellig. Je kan daardoor heerlijk hier je vakantie vieren.


Hoteltip: Minos****


Rethymnon

Split, Kroatië

De prachtige marmeren boulevard van Split is voor iedere vakantieganger een waar paradijs. Deze is voorzien van grote palmbomen, gezellig cafés welke je een mooi uitzicht bieden over het strand en de zee. Split wordt ook wel het Venetië van de Balkan genoemd, waardoor je terecht komt in een zeer knusse stad met veel bezienswaardigheden. De boulevard van Split kan daarom met recht gezien worden als een fijne boulevard, geschikt voor jong en oud!

Hoteltip: Dioklecijan****


Split 

Heb jij nog een goede tip voor een leuke boulevard? En wat vind jij de leukste en gezelligste promenade van Europa? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd! Wil je alvast inspiratie op doen voor jouw volgende vakantie? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod. 

Boek nu je excursie