Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Midden-Dalmatie ×
    • Split ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Split is een stad die alles heeft. Met een combinatie van strand, culturele bezienswaardigheden en gezellige pleinen raak je niet uitgekeken in de tweede hoofdstad van Kroatie. In Split kun je urenlang slenteren door de smalle straatjes en struinen over de gezellige boulevard. Uitrusten doe je op de gezellige terrasjes of op één van de heerlijke stranden in de buurt. In de avond vermaak je je hier tot in de kleinste uurtjes in de hipste beachclubs. Ben je een natuurliefhebber? Ook dan zit je goed in Split, want de stad heeft een prachtige omgeving. Beklim de Marjan Berg waar je bovenaan wordt verblijd met een panoramisch uitzicht over de stad of ga met de auto eropuit en ontdek de mooiste landschappen!

Lees meer

Populaire vakanties Split

Split - Verveel je geen minuut in deze prachtige stad

Door Split lopen is al een bezienswaardigheid op zich. Slenter door de vele gezellige straatjes en loop ook zeker langs het plein Trg Republike met kleurrijke gebouwen. In de zomer worden hier leuke evenementen georganiseerd. Het plein ligt achter de bekende Riva Boulevard. Langs deze boulevard vind je leuke winkels en heerlijke restaurants. In de avond hangt hier een erg fijne sfeer en geniet je er van heerlijke cocktails.

De bekendste bezienswaardigheid van Split is het Paleis van Diocletanius. Dit paleis staat ook wel bekend als het hart van de stad en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het Romeinse paleis is in de 4e eeuw na Christus gebouwd en is goed bewaard gebleven. Hier zijn ook een aantal scenes van de beroemde Game of Thrones serie opgenomen. De moeite waard om te bezoeken in ieder geval! In het paleis vind je onder andere winkels en de Bell Tower. Als je deze toren beklimt wordt je bovenaan verrast met een prachtig uitzicht over de stad.

Heb je zin in een dagje winkelen? Ook dan kan je je in Split prima vermaken. De stad heeft verschillende kleine winkels, maar ook vijf grote winkelcentra. Ben je meer van de koopjes? Neem dan een kijkje op de markt die te vinden is tussen de haven en het centrum. Hier vind je allerlei verschillende producten.

Excursies in Split

In de stad kun je veel verschillende excursies maken. Heb je weinig tijd in Split, ga de stad verkennen op de fiets. Of kies voor een wandeltocht waarbij je langs de mooiste plekjes van Split gaat. Je kunt verschillende kerken bezoeken, het paleis bewonderen of ga naar de haven. Vanuit de haven vertrekken dagelijks verschillende boten naar de omliggende eilanden.

Strand van Split

In de omgeving van Split zijn voldoende goede stranden te vinden. Je kunt naar het stadsstrand of naar één van de andere dorpjes langs de kust. Bijvoorbeeld de badplaatsen als Primosten, Trogir, Tucepi, Makarska, Brela. Je kunt ook één van de vele eilanden in de buurt bezoeken met veel natuurschoon. Ga bijvoorbeeld naar het hippe eiland Hvar met de plaatsen Hvar, Starigrad en Jelsa. Of het eiland Brac met de dorpjes Supetar en Bol, of het historische Korcula.
Klinkt Split jou ook goed in de oren? Bekijk hier het aanbod op onze website.