JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De mooiste steden van Zuid-Europa » Prijsvrij Vakanties

De mooiste steden van Zuid-Europa

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 13-07-2021


Het is moeilijk kiezen wat de mooiste steden van Zuid-Europa zijn. Er zijn namelijk zo veel mooie steden in het zuiden van Europa te vinden. Toch hebben we een poging gewaagd om de állermooiste bestemmingen voor je op een rij te zetten. En dat is goed gelukt!


Ergens hebben deze steden wel wat van elkaar weg. Het zijn karakteristieke plaatsen met een lange geschiedenis en imposante gebouwen. De zon schijnt er ontzettend vaak en de lokale keuken is om van te smullen. En ze behoren dus tot de mooiste plekken van Zuid-Europa. En toch… ze verschillen zo van elkaar dat ze stuk voor stuk het ontdekken waard zijn. Met deze blog geven we je inspiratie voor je volgende citytrip naar Zuid-Europa.

Romantisch Rome

Rome wordt vaak genoemd als een van de mooiste steden van Zuid-Europa. In deze Italiaanse stad wil je ook echt eens geweest zijn. Vooral als je een liefhebber bent van geschiedenis en cultuur. Je kunt jezelf dagenlang vermaken met het bezoeken van eeuwenoude gebouwen en pleinen, waaronder het Colosseum, het Forum Romanum en het Piazza del Popolo. Tussendoor geniet je van de allerlekkerste Italiaanse ijsjes, pizza’s en pasta’s. Ga zeker ook een dag naar Vaticaanstad, waar je sowieso de Sixtijnse kapel wilt bezoeken. Wedden dat je Rome na je bezoek ook een van de mooiste plekken van Zuid-Europa vindt?

Hoteltip: H10 Roma Citta****


Spaanse trappen in Rome

Kunstzinnig Barcelona

Barcelona is zo’n mooie bestemming in Zuid-Europa dat veel mensen er graag naar terugkomen. Dit komt niet alleen door de stad zelf, maar ook door de ligging aan de Middellandse Zee. Het maakt Barcelona perfect voor een citytrip in combinatie met een strandvakantie. Ben je in Barcelona? Ga dan zeker even langs Park Güell. Dit park is ontworpen door de kunstzinnige architect Gaudí. Wat Barcelona nog meer het bezoeken waard maakt? Onder andere de Sagrada Família en de gezellige straten rondom Las Ramblas.

Hoteltip: Expo Barcelona****


Park Güell in Barcelona

Het hippe Lissabon

Leuk weetje: Lissabon is een van de oudste steden van Europa en is al ruim drieduizend jaar oud. Nu zal je uit deze tijd niets meer tegenkomen, maar Lissabon heeft alsnog heel wat historische bezienswaardigheden te bieden. Waaronder de Torre de Belém en de Castelo de São Jorge. Samen met de historische trams die er rijden, waanzinnige uitzichtpunten over de stad en heerlijke parken en terrassen weet je al dat Lissabon gewoon niet kan tegenvallen. De omgeving rondom Lissabon doet er nog een schepje bovenop. De paleizen bij Sintra en het strand van Cascais zijn een must see. Snap je nu waarom Lissabon een van de mooiste steden van Europa is?

Hoteltip: Sana Reno***

Uitzicht over Lissabon

Historisch Sevilla

Als je niet alleen op zoek bent naar een mooie bestemming in Zuid-Europa, maar ook een romantische, ga dan naar Sevilla. Maak in de avond een wandeling langs de rivier Guadalquivir, waar je tussendoor even een drankje kunt drinken op het terras. Overdag kun je een van de imposante paleizen, kathedralen of pleinen in de stad bezoeken of picknicken in Parque de Maria Luisa. Dit park wordt vaak genoemd als een van de mooiste stadsparken van Europa. Dan weet je direct waarom wij Sevilla ook zo’n topbestemming vinden.

Hoteltip: Las Casas de La Juderia de Sevilla****


Piazza de España in Sevilla


Wat is voor jou de mooiste stad van Zuid-Europa? En ben je al eens in een van deze steden geweest? Kijk vooral in ons uitgebreide aanbod om nog meer inspiratie op te doen.