JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De mooiste onontdekte vakantiebestemmingen » Prijsvrij.be

De mooiste onontdekte vakantiebestemmingen

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 22-03-2024


Uit gewoonte ga je al gauw op vakantie naar bekende landen en wat minder snel naar onontdekte vakantiebestemmingen. En dat terwijl er juist zoveel meer moois te ontdekken valt in Europa en de rest van de wereld. Van adembenemende landschappen tot aan gezellige steden, er zijn heel wat onontdekte plekken in Europa die heel wat te bieden hebben. In deze blogpost lees je over vier onontdekte vakantiebestemmingen in Europa die je zeker op je bucketlist wil zetten.

Montenegro: authentiek en barstensvol natuurgebieden

Montenegro is nu niet echt een land waar veel mensen naartoe gaan op vakantie. Vreemd eigenlijk, want door de ligging aan de Adriatische Zee, het warme klimaat van voor- tot najaar en indrukwekkende natuurgebieden is Montenegro toch echt wel een vakantie waard. Een van de hoogtepunten van Montenegro is Sveti Stefan, een oud vissersdorp dat in de zee ligt en alleen bereikbaar is via een stenen brug. Inmiddels wonen er geen vissers meer in de huisjes en is het dorp omgebouwd tot een resort. Vanbuiten ziet het er gelukkig nog net zo authentiek uit als vroeger. Vraže Jezero is een waanzinnig mooi natuurgebied met een helderblauw gletsjermeer. En ook het Ostrogklooster, dat gebouwd is in een massieve rots, vergeet je na het zien nooit meer.

Uitzicht op de historische stad Perast

Servië: feesten tussen historische bezienswaardigheden

Naast Montenegro ligt Servië, een land waar nog altijd niet veel toeristen naartoe gaan. De hoogste tijd dus om Servië eens te gaan ontdekken! Als je naar Servië gaat, dan is er een grote kans dat je vakantie begint in Belgrado, de hoofdstad van Servië. Enerzijds vind je hier heel mooie tempels, kerken en stijlvolle 19e-eeuwse gebouwen in het centrum. Anderzijds is Belgrado echt een stad waar het nachtleven volop bruist. Trek je verder het land in, dan kun je historische stadjes bezoeken of een van de vele natuurparken. Nationaal Park Đerdap is het grootste natuurpark van Servië. Een heel indrukwekkend park ook, met veel water, krijtstenen rotsen, met groen begroeide bergen en watervallen.


Stadzicht op Belgrado in Servië

Luxemburg: een onontdekte bestemming dicht bij huis

Een van de minst bezochte landen in Europa ligt eigenlijk heel erg dicht bij België. Luxemburg wordt vaak over het hoofd gezien. En dat terwijl het land zo dichtbij is. Luxemburg is een van de rijkste landen ter wereld en heeft heel wat mooie plekjes. Struin bijvoorbeeld door de historische straten van Luxemburg-Stad en kijk vanuit verschillende uitkijkpunten uit over het centrum. Bezoek het natuurpark Haff Reimech, Boven-Sûre of Mullerthal. Of ontspan in een van de baden bij Mondorf. Luxemburg is een onontdekte vakantiebestemming waar je heerlijk kunt genieten.


Moselle rivier in Luxemburg

Estland: bezoek de best bewaarde middeleeuwse stad van Noord-Europa

Er zijn maar weinig mensen die een duidelijk beeld bij Estland hebben. Wist je bijvoorbeeld dat Estland meer dan duizend eilanden heeft? En dat er heel veel historische plekken te vinden zijn? Het is zelfs mogelijk om voor een strandvakantie naar Estland te gaan. En je komt maar weinig andere toeristen tegen. Een must see in Estland is de hoofdstad Tallinn. Tallinn is de best bewaarde middeleeuwse stad van Noord-Europa. Je wandelt hier langs stadsmuren, oude kerken en eeuwenoude huizen. Daarnaast kun je heerlijk eten en drinken in de stad. De hoogste tijd dus om deze onontdekte vakantiebestemming wél te gaan ontdekken.


De oude haven en binnenstad van Tallinn

Word je al enthousiast van deze onontdekte vakantiebestemmingen in Europa? Dan bieden wij natuurlijk de fijnste vakanties naar deze landen aan. Kijk in ons aanbod om te zien waar jouw volgende vakantie naartoe gaat.