Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Montenegro ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Vakantie Montenegro

Montenegro is de afgelopen jaren in rap tempo uitgegroeid tot een heerlijke vakantieplek. Voor een perfecte combinatie van strand, cultuur en natuur ben je in Montenegro op de juiste plek! Hier vind je een prachtige, groene natuur met mooie baaien en fraaie stranden. Actieve reizigers moeten absoluut gaan hiken dwars door één van de mooie natuurparken in het binnenland of het zuid westen. Verder zijn er vele historische badplaatsen en indrukwekkende bezienswaardigheden te ontdekken in de Kuststreek zoals de oude havenstad Kotor, de Tara kloof en het bijzondere Ostrogklooster. Voor een verrassende en betaalbare vakantie is Montenegro een uitstekende keuze! 

Lees meer

Populaire vakanties Montenegro

Wat te doen in Montenegro? 

Het bergachtige landschap met heuvels, meren en kronkelende rivieren is perfect voor sportieve reizigers die houden van fiets- en wandeltochten. Voor actieve reizigers zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld ook gaan raften of hiken in één van de mooie nationale parken die het land rijk is zoals: 

Nationaal Park Durmitor: ca. 40.000 hectare aan beschermd natuurgebied met mooie berghellingen, uitgestrekte weides, diepe kloven (waaronder de Tara kloof) en schitterende, kraakheldere meren (waaronder het Zwarte Meer). 

Nationaal Park Biogradska Gora: beschermd natuurgebied met ontelbaar veel wandelroutes langs bijzondere gletsjermeren en door de natuur. Dit park beschikt over maar liefst 2000+ plantensoorten. 

Ook wintersporters komen aan hun trekken in Montenegro. Zo kan je hier goed skiën of langlaufen te midden van een prachtige natuur. 

De leukste plaatsen in Montenegro

Aan de kust bevinden zich mooie historische steden zoals Budva, Centinje, Tivat en Kotor. Deze steden zijn uitgegroeid tot de meest favoriete verblijfsplekken in Montenegro en bieden vele interessante bezienswaardigheden. Maar ook zijn er volop mooie strandjes te ontdekken! 

Budva: één van de meeste bekende badplaatsen in Montengro. Budva is erg populair bij zonaanbidders vanwege haar mooie stranden en vele festivals. 

Kotor: een gezellige, oude havenstad met vele bijzondere monumenten. Je vind hier vele kerken, oude stadsmuren, een haven en mooie kathedraal. Een aanrader voor cultuurliefhebbers!

Centinje: de voormalige hoofdstad van Montenegro. Vele bezienswaardigheden zoals de Vlaska kerk en het Orthodoxe klooster maken een bezoek naar deze stad absoluut waard.

Tivat: vakantieoord voor de jetset in Montenegro. In de luxe jachthaven van Tivat vind je de mooiste en grootste jachten. Daarnaast zijn en talrijke winkels en restaurants aan de gezellige boulevard. 

Ulcinj: verblijf in Oosterse sferen aan zee! Het oude stadsdeel is goed bewaard gebleven en in het nieuwe gedeelte vind je diverse moskeeën en huizen in Turkse stijl. Door de zuidelijke ligging is Ulcinj erg geliefd bij zon- en watersportliefhebbers. 

Een vakantiebestemming als Montenegro is ideaal voor een veelzijdige vakantie binnen Europa. Ontdek bij Prijsvrij Vakanties alle vakanties in Montenegro en boek snel jouw volgende vakantie!