JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wil jij lekker slapen in het vliegtuig? » Prijsvrij.be

Lekker slapen in het vliegtuig

Auteur: Joelle  Gepubliceerd op: 04-01-2021

Je kent het vast wel, je gaat op reis, je bent moe en je wilt lekker even slapen in het vliegtuig. Tot je grote teleurstelling lukt het iedere keer maar niet om in slaap te vallen. Teveel herrie, een vervelende buurman of toch nog te veel energie kunnen allemaal een oorzaak zijn. Prijsvrij heeft de 5 beste tips om dit probleem op te lossen en zal ervoor zorgen dat jij lekker kan slapen in het vliegtuig.

Kies je stoel zorgvuldig

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het tegenwoordig heel normaal om je eigen stoel te kiezen. Maak hier ook gebruik van! Als je verstandig bent kies je een stoel aan het raam. Erg handig, want zo kan niet alleen tegen het raam aanleunen maar je hebt ook geen last van je buren die misschien wel een zwakke blaas blijken te hebben. Ben jij ook zo iemand die in slaap beweegt? Of misschien wel per ongeluk tegen iemand zijn schouder aan kruipt? Zorg er dan ook voor dat je reisgezelschap naast je zit. Dit is toch wat comfortabeler slapen dan naast een vreemd iemand.

Neem een kussentje en slaapmasker mee

In slaap vallen in een stoel is niet voor iedereen weggelegd, het doet vaak pijn in je rug en nek en het is niet comfortabel. Een kussentje geeft je een stuk meer ondersteuning voor je nek en dit zal automatisch ervoor zorgen dat je lekkerder ligt. Dus zo zal je beter in slaap kunnen vallen. Bovendien word je ook niet meer wakker met een stijve nek. Bij verre reizen deelt de luchtvaartmaatschappij vaak kussentjes en dekens uit, je hoeft zelf alleen nog aan het slaapmasker te denken.

Tafel

Als het dan toch niet gelukt is een plekje naast het raam te bemachtigen is het tafeltje aan je voorzijde een andere oplossing. Echter vaak zit het tafeltje net te laag om er zonder problemen lekker op te kunnen liggen. De oplossing? Neem je handbagage mee in een duffletas en prop met iets zachts (zoals een trui) en leg deze op het tafeltje. Je zal heerlijk slapen!

Natuurgeluiden

Zet voor vertrek van je reis wat natuurgeluiden op je telefoon. Denk hierbij aan het geluid van een waterval, tjirpende vogels of de zee. Neem oordopjes mee en je zal gegarandeerd slapen. Het is bewezen dat natuurgeluiden zorgen voor een kalmerend effect en een positief effect hebben op in slaap vallen.

Drink niet veel cafeïne en zorg voor een gevulde maag

Sla de dag van vertrek eens wat kopjes koffie over. Hoe verleidelijk het ook is, het zal je zeker helpen om beter in slaap te vallen. Cafeïne is namelijk een opwekkende stof en zorgt ervoor dat jij actiever bent. Ook een knorrende maag kan je slaap verstoren. Stap dus niet met een lege maag het vliegtuig in. Neem zelf wat te eten mee, zodat jij rustig kan slapen in het vliegtuig!

Slapen in het vliegtuig 

Al zin gekregen in slapen? Of krijg je juist een vakantiegevoel? Scroll alvast eens door ons aanbod vliegvakanties en wie weet stap jij morgen al in het vliegtuig!