JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
10 feiten over de Canarische Eilanden » Prijsvrij.be

Canarische Eilanden: 10 Feiten

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 04-10-2023

Wist je dat de Canarische Eilanden zijn naam niet dankt aan de kanarie, zoals de meeste mensen geloven? De naam komt van het Latijnse woord voor hond “Canis”. Er zijn verschillende prachtige legendes over de naam, zoals de Europeanen die voor het eerst aan land kwamen op het Canarische Eiland Gran Canaria, waar ze enorme honden zagen. Echter is het meest voor de hand liggend dat de naam afstamt van de zeehonden die gezien worden als de eerste echte inwoners van de Canarische Eilanden.


Strand Tenerife

Wist je dat…

De Canarische Eilanden 2 hoofdsteden heeft? Eentje is gelegen op Tenerife (Santa Cruz) en de andere is gelegen op Gran Canaria (Las Palmas). Zo is Santa Cruz 6 maanden per jaar de hoofdstad en de andere 6 maanden van het jaar is Las Palmas de hoofdstad van de Canarische Eilanden. Een schitterend hotel in de hoofdstad van Gran Canaria is Royal Hideaway Santa Catalina*****.

De Canarische Eilanden dichter bij de kust van Afrika ligt dan bij Europa? Vanwege de ligging is het misschien wel dé perfecte winterzon bestemming van vele Belgen!


De hoogste berg van Spanje op Tenerife ligt? Berg “Pico de Teide” is maar liefst 3,718 meter en hoger dat de bergen in de Spaanse Pyreneeën!

Hoteltip: OCCIDENTAL Santa Cruz Contemporaneo***


Berg Pico de Teide

De grootste telescoop ter wereld op La Palma staat? Ook vind je hier de grootste aantal telescopen bij elkaar ter wereld. Kijk naar de sterren door de 10.4 meters lange telescoop.

Hoteltip: La Palma Princess****

Telescopen La Palma


Naast Rio de Janeiro ze in Tenerife ook weten hoe je Carnaval viert? Het één na grootste Carnavalsfeest vind je namelijk in Santa Cruz de Tenerife.

Hoteltip: IBEROSTAR Heritage Grand Mencey*****


Op het eiland van La Gomera ze een speciale taal spreken? Het “Silbe Gomero” is speciaal ontwikkelt om te communiceren voor lange afstanden en was in eerste instantie alleen in gebruik bij de lokale bevolking. Tegenwoordig gebruiken ze over de hele wereld deze speciale taal waarbij fluittonen worden gebruikt die wel over 4 km gehoord kunnen worden!

Hoteltip: Jardin Tecina****


De Canarische Eilanden ontstaan zijn vanuit vulkanische oorsprong? Zo vind je op Tenerife vooral zwarte lavastranden. Om het toerisme toch tegemoet te komen is er speciaal goudgeel zand vanuit de Sahara geïmporteerd.

Hoteltip: Allsun Los Hibiscos****

Zwarte strand van Tenerife

Lanzarote gebruikt is als filmset? De film “Planet of the Apes” is deels opgenomen op dit Canarische Eiland.

Hoteltip: Allsun Albatros****

Prachtig strand met helder blauwe zee


Er een lokale sport is op de Canarische Eilanden? Canarisch worstelen stamt uit 1420 en was enorm populair onder de lokale bevolking. De sport wordt nu alleen nog beoefend op festivals of lokale feesten en wordt vergeleken met de eerste vorm van worstelen.

Door al deze weetjes al zin gekregen in een vakantie naar de Canarische Eilanden? Bekijk snel ons aanbod en bezoek de leuke bezienswaardigheden!