JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Het weer op de Canarische Eilanden » Prijsvrij Vakanties

Het weer in… de Canarische Eilanden

Auteur: Marie-Jeanne  Gepubliceerd op: 02-08-2023

Van plan om op vakantie naar de Canarische Eilanden te gaan? Of heb je inmiddels al een vakantie naar een van de Canarische Eilanden geboekt? Het is natuurlijk wel handig om wat meer te weten over het klimaat en weer op deze heerlijke eilanden. In deze blog vertellen we je alles over de temperatuur tijdens jouw vakantie hier, dus lees snel verder!

Over het algemeen zijn alle vier de eilanden geschikt voor zonnige strandvakanties, maar toch verschillen de eilanden van elkaar. Op sommige eilanden is er zelfs een duidelijk verschil zichtbaar tussen het noorden en het zuiden, of tussen het binnenland en de kuststreken. Hieronder lees je per eiland informatie over het weer zodat ook jij een kenner wordt als het gaat over het weer op de Canarische Eilanden!

Weer Tenerife

Tenerife is natuurlijk een fantastisch eiland voor een heerlijke zonvakantie, maar wat weten we verder over het weer in Tenerife? Het eiland is in te delen in Noord en Zuid Tenerife met ieder zijn eigen kenmerken. In het noorden van Tenerife liggen de temperaturen wat lager en is er iets meer regen en bewolking. Dit heeft als gevolg dat de natuur daar iets groener is dan in het zuiden van Tenerife.

Het zuiden van Tenerife kent net iets meer zonne-uren en er valt minder neerslag over het hele jaar gezien. Hier bevinden zich dan ook de meest populaire badplaatsen, zoals Costa Adeje, Playa de las Americas en Los Gigantes.

Hoteltip: Adrian Roca Niveria Gran*****

Weer Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de meest zonzekere bestemmingen in Europa. Ook op dit eiland geldt dat er in de wintermaanden meer kans is op regen dan in de zomermaanden. Het fijne aan Gran Canaria is dat het een constante zeetemperatuur heeft, waardoor het ook in de wintermaanden een fijne strandbestemming is. De hoger gelegen gebieden in het binnenland zijn vaak een stukje koeler dan de kustgebieden.

Hoteltip: Lopesan Baobab Resort*****

Weer Lanzarote

Lanzarote heeft meer dan driehonderd droge dagen per jaar en haalt bijna altijd ten minste de 20 graden op het warmste moment van de dag. Met weinig regenval en veel zonzekerheid is Lanzarote een echte strandbestemming.

Zoals in de afbeelding hieronder te zien is valt de meeste regen van oktober tot en met april. Op sommige plaatsen voel je minder van de wind, waardoor het voelbaar warmer kan zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Puerto del Carmen.

Hoteltip: Allsun Albatros****

Weer Fuerteventura

De naam Fuerteventura betekent ook wel ‘sterke wind’. Zoals de naam al doet vermoeden kent het eiland een constante wind, waardoor de temperatuur vrijwel altijd aangenaam is.  In de zomermaanden is de kans op neerslagen het kleinst. Mocht het toch regenen dan zijn het vaak kleine hoeveelheden. In de wintermaanden is er iets meer kans op regen en liggen de temperaturen ook wat lager. Fuerteventura voelt zelden benauwd aan en heeft de ipromotiee temperatuur voor een heerlijke strandvakantie.

Hoteltip: Eurostars Las Salinas****

Bronnen: klimaatinfo.nl, WorldWeatherOnline.com

Heb je al een eilandkeuze kunnen maken aan de hand van bovenstaande informatie? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk kijken welke accommodaties daar zijn! Hieronder kun je jouw favoriete eiland of plaats aan klikken en lekker wegdromen bij de mooie hotels en bungalowcomplexen op dat eiland.

Boek nu je excursie