JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Amélie - Filmlocaties

Amélie

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

In de Franse romantische speelfilm “Le fabuleux destin de Amélie Pouilan” is Amélie Pouilan de hoofdpersoon. De actrice Audrey Tautou speelt in deze film de rol van Amélie. Ze is nog jong, onschuldig, naiëf en op zoek naar de ware liefde. De prachtige beelden van Parijs en de heerlijke Franse muziek doen je absoluut wegzwijmelen. De film werd zelfs een groot succes in het buitenland en heeft meerdere prijzen en nominaties ontvangen. Het leuke aan de film is dat je de meeste locaties uit de film ook zelf met de metro kunt bezoeken in de wijk Montmartre in Parijs. Omdat de locaties goed en herkenbaar in beeld worden gebracht zal het voor de filmliefhebber zeker een feest van herkenning zijn. Bienvenue en France!

Cafés les deux Moulins

Dit café ligt aan de rue Lepic 15 in het idyllische Montmartre en het is hier altijd gezellig druk. Veel scènes uit de film zijn in dit café opgenomen, want Amélie werkt hier als serveerster. Als je binnenkomt herken je gelijk het interieur zoals het ook te zien is in de film. Achterin het café hangt een grote foto van Amélie.

Maison Collignon

De groenteboer heeft het bord uit de film zelfs nog op zijn gevel laten staan. De winkel kun je bezoeken aan de Rue des Trois Frères 56. Er is zelfs ook nog een winkelruit ingericht met een collectie krantenartikelen over de film en het is een beroemde plaats geworden onder de filmliefhebbers. Ook deze locatie ziet er nog net zo uit als in de film omdat Ali, de eigenaar van de winkel, het zo goed mogelijk in tact wilde houden. In de film zie je Amélie hier drie hazelnoten en een artisjok kopen.

Metrostations

In de film zie je Amélie wat kleingeld geven aan een blinde bedelaar bij het metrostation Abbesses en ook ontmoet ze Nino hier voor de eerste keer. Dit metrostation is een prachtig Art Nouveau metrostation. Bij het metrostation Lamarck-Caulaincourt zie je het ijzeren trappenhuis dat Amélie volgeplakt heeft met oproepen aan Nino. Daarnaast woont Amélie ook vlakbij dit metrostation.

Metrostation 

Studio 28

Rue Tholozé 10, hier is de bijzondere bioscoop Studio 28 te vinden waar Amélie vaak komt.

Le Sacré-Coeur

De basiliek is met haar hoogte van zo’n 130 meter een van de hoogste punten van Parijs en het is ook een schitterend gezicht om de zonsopgang te zien vanaf de voet van de basiliek. Je kan de basiliek bezoeken en om bij de koepel te komen moet je wel 300 treden beklimmen, maar daarna wacht je wel een fantastisch uitzicht! In de film heeft Amélie een fotoboek gevonden met verscheurde en weggegooide pasfoto’s en ze gaat op zoek naar de eigenaar van het fotoalbum, wat uiteindelijk Nino Quincampoix te zijn. Op het plein voor de basiliek verstopt Amélie het fotoalbum en laat ze Nino hier een zoektocht afleggen naar het verloren fotoalbum in de vorm van een speurtocht. Ze gaat zeer voorzichtig hier te werk, omdat ze een oogje heeft op Nino. Uiteindelijk ontstaat er een romantische liefde tussen Amélie en Nino in de film.

Le Sacré-Coeur

Nou waar wacht je nog op?! Boek jouw citytrip naar Parijs en bekijk al deze geweldige locaties.