JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Emily in Paris - Filmlocaties

Emily in Paris

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Bonjour! In de feel good serie Emily in Paris strijkt de jonge Amerikaanse Emily voor haar werk een jaar neer in Parijs. Heb jij de serie gezien en wil je graag Emily’s hotspots ontdekken? Dat kan tijdens een citytrip naar Parijs.

Quartier Latin

Als Emily arriveert in Parijs, neemt ze haar intrek in een chique appartementje aan de Place de l'Estrapade nummer 1. Een prachtig Parijs gebouw in het 5e arrondissement tussen het Pantheon, de Sorbonne Universiteit en Jardin du Luxembourg. Het appartement zelf is niet te bezoeken, maar door de ligging midden in het Quartier Latin is het al leuk om erlangs te lopen. Parijser wordt het niet! Vlakbij, aan de Rue des Fossés Saint-Jacques, vind je Boulangerie Moderne. Hier haalt Emily koffie en pains au chocolat. Deze bakkerij staat er echt en heeft de lekkerste croissants, viennoiseries en baguettes. Ernaast herken je ook Restaurant Les Deux Compères. Het restaurant met de rode gevel waar Emily’s vriend Gabriel werkt, heet in het echt Terra Nera. In de serie is het een typische Franse bistro, maar in het dagelijks leven serveren ze er heerlijke Italiaanse gerechten.

Aan de overkant van de straat ligt Café de la Nouvelle Mairie, waar Emily en haar vriendin Mindy regelmatig afspreken.

Savoir

Emily werkt bij het luxe marketingbedrijf Savoir. Het bedrijf is fictief, maar het pand bestaat wel! Je vindt het aan de statige Place de Valois. Of de scenes die zich binnen afspelen ook hier zijn opgenomen is onbekend, maar dat maakt niets uit, want het interieur van het pand is sowieso niet te bezoeken. De buitenkant is in het echt net zo fancy als in de serie. De bar waar het Savoir-team na werktijd vaak rondhangt is Bistrot Valois, gelegen op hetzelfde plein. Vlakbij vind je ook het Louvre en het prachtige Palais Royal.

Jardin du Luxembourg en Jardin du Palais Royal

Elke ochtend gaat Emily naar het Jardin du Luxembourg om te hardlopen. Dit prachtige park ligt vlakbij de Place de l'Estrapade. Jog hier een stukje net als Emily of wandel gewoon rustig over de schaduwrijke brede lanen. Je kunt er ook neerstrijken op een van vele terrassen, je vergapen aan de prachtige verzameling standbeelden of een kleedje neerleggen en genieten van al het moois om je heen.

Tijdens haar pauze gaat Emily vaak naar le Jardin du Palais Royal, de tuinen van het Koninklijk Paleis. Hier ontmoet ze haar vriendin Mindy Chen. De stoeltjes en bankjes rondom de vijver zijn zeer geliefd en zijn een ideale plek om te genieten van een Franse lunch. Aan de rand van het park ligt restaurant Le Grand Véfour, een van de oudste restaurants van Parijs. Als je hier wilt gaan eten, dan is het net als in de serie, raadzaam om te reserveren.

Jardin du Luxembourg

Montmartre

Voor een marketing campagne van een Zweedse matrassengigant zet Emily een bed midden op straat. Deze scene speelt zich af in de sfeervolle Rue de l’Abreuvoir in Montmartre, de beroemde schilderswijk rondom de Sacré Coeur. De mooie groene Rue de l’Abreuvoir is beeldschoon en charmant, met lieflijke Franse gebouwen en met klimop begroeide huizen. Onderweg naar de Sacré Coeur, kan je net als Emily koffie drinken bij La Maison Rose.

Montmartre

Pont Alexandre III

Ook de Pont Alexandre III werd in de serie gebruikt voor het opnemen van een commercial. Wandel net als het model (maar beter niet naakt zoals zij…) over deze prachtige brug in Art Nouveau stijl. De brug werd gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1900 en is rijkelijk versierd met krullen, cherubijnen, pilaren met beelden en rijk versierde lantaarns. Niet voor niets is dit de mooiste brug van Parijs!

De Pont Alexandre III

Opéra Garnier

In een van de afleveringen bezoekt Emily een vertoning van het Zwanenmeer in de Opéra Garnier. Het operagebouw, ook wel Opera de Paris genoemd, is te vinden aan het Place de l’Opéra. Je zult versteld staan van het interieur van dit extravagante gebouw. Bereid je voor op veel bling bling. Het is er rijkelijk versierd met kroonluchters, fresco’s, marmer en veel bladgoud. Het gebouw is geopend voor bezoek. Dus boek zeker een toer, loop er de imposante trap af en voel je helemaal Emily in Paris!

Opéra Garnier

Un croissant et un café s'il vous plait. Alvast een beetje oefenen voor jouw reis naar Parijs kan geen kwaad, toch? Of je nu als citytrip gaat of als zonvakantie, Paris is always a good idea! Bekijk ons uitgebreide aanbod van vakanties naar Parijs en ontdek alle filmlocaties uit Emily in Paris.