JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bon appétit! Lekkere restaurants in Parijs » Prijsvrij.be

Bon appétit! De lekkerste restaurantjes in romantisch Parijs

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 02-11-2021

Want iedereen met een goede ‘appétit’ zit in Parijs he-le-maal op zijn plek. Van kleine bakkertjes met de knapperigste croissants en meest verse macarons, tot knusse terrasjes met typisch Franse stoeltjes en tafeltjes voor een urenlange lunch, tot natuurlijk een heerlijk uitgebreid diner in een van de lekkere brasseries. Eten en drinken speelt een grote rol in het Franse leven, dus om voor jou de perfecte dag samen te stellen hebben we de leukste – en vooral lekkerste – restaurantjes van Parijs voor je verzameld.

Ontbijt als een keizer en keizerin in Parijs

Ondanks de Parijzenaren bekend staan om een vluchtig ontbijt – even een pain au chocolat van de bakker en weer door – kun je er tijdens jouw citytrip ook juist heerlijk uitgebreid ontbijten. Een aanrader is Maison Sauvage, waar je zowel buiten als binnen heel knus zit door alle mooie bloemen en klimop. Hier kies je uit heerlijke acai bowls en bagels. Ook Café Mirabelle in het elfde arrondissement heeft een menu waar je van gaat watertanden (die patisserie!) en Café Marlette in het negende arrondissement mag je eigenlijk ook niet missen. Hier bereiden ze met lokale producten de meest heerlijke ontbijtjes.


Maison Sauvage

Lunch als een koning en koningin in Parijs

Na een heerlijk ontbijt ben je waarschijnlijk lekker de stad ingedoken om bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Louvre museum of de Arc de Triomphe en heerlijk te winkelen. Overdonderd van al het moois en met – hopelijk – tassen vol aanwinsten is het tijd om lekker neer te strijken voor een gezellige lunch. Bij Buvette bijvoorbeeld, dat is overgewaaid uit New York en waar reserveren niet mogelijk is. Even in de rij staan kan er dus bij horen, maar is het waard! Ga bijvoorbeeld voor de avocado toast of croque madame. Of ga naar La Favorite, die haar naam waarmaakt, waar je gedurende het hele jaar lekker buiten kunt zitten en Parijs voorbij kunt zien komen.


La Favorite

Dineer als een prins en prinses in Parijs

Je hebt waarschijnlijk wel in de gaten dat het ‘dineren als een bedelaar’ zeker niet opgaat in het prachtige Parijs. Want dineren kunnen ze in Parijs! Bij Café Charlot bijvoorbeeld, met een typisch Frans interieur en de lekkerste Franse frietjes van Parijs. Of Hôtel du Nord, waar je superromantisch dineert met heel veel kaarslicht op het – bij mooi weer – supersmalle terras. Hou je wel van een drankje na een lekker diner? Dan is Pink Mamma voor jou! Kies uit de heerlijke Italiaans georiënteerde gerechten en blijf lekker hangen aan de bar en geniet van de meest waanzinnige cocktails.


Diner in Parijs

Hoteltip: Residence Europe***

De citytrip toch maar met een dagje verlengen nu je al deze tips voor lekker eten en drinken in Parijs hebt gelezen? Goed idee! Kies een heerlijk hotel in jouw favoriete wijk en zorg voor genoeg ruimte in de trolley, want de kans is groot dat je met meer thuiskomt dan waarmee je vertrok.