Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Hongarije ×
    • Balatonmeer ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
  • Helaas bieden wij op dit moment geen accommodaties aan in siofok.
    Bekijk onze beschikbare accommodaties in Balatonmeer:

Vakantie Balatonmeer

Het Balatonmeer in Hongarije is het grootste zoetwatermeer van Centraal-Europa en een heerlijke vakantiebestemming voor natuur- en watersportliefhebbers. De felblauwe kleur van het gigantische meer steekt fel af tegen de wijngaarden en de heuvels in de omgeving. En dan hebben we nog niet eens gesproken over de aangename watertemperatuur van rond de 25 graden in de zomer. Niet voor niets is het Balatonmeer een favoriete hotspot onder zowel de Hongaren zelf als vele andere vakantiegangers. Het gebied is dan ook echt een plaatje om te zien! Zie jij het ook wel zitten om wat tijd door te brengen aan en op het water? Dan weet je zeker dat je bij het Balatonmeer een fantastische vakantie zult beleven.

Lees meer

Populaire vakanties Balatonmeer

Onze excuses

Jouw gekozen filter leverde helaas geen resultaten op.
Verwijder of kies een andere filter aan de linkerkant.

Vakantie Balatonmeer: het grootste meer van Centraal-Europa

Het Balatonmeer is maar liefst 79 kilometer lang en op z’n breedst 15 kilometer. De noordoever van het meer staat bekend om de vele wijngaarden die op de steile hellingen van uitgedoofde vulkanen zijn aangelegd. Deze kant wordt ook gekenmerkt door een aantal gemoedelijke en gastvrije dorpen die omringd worden door de natuur. Je kan je hier eindeloos lang vermaken met ontspannende fiets- en wandeltochten. 

De zuidkant daarentegen is een stuk vlakker en wordt daardoor vaker bezocht door gezinnen. Aan deze kant loopt de grond heel langzaam af in het water, waardoor je kinderen fijn kunnen zwemmen. Maar het echte leven speelt zich af óp het Balatonmeer. Zwemmen, zeilen, vissen, varen, waterfietsen… Zelfs surfen is hier mogelijk op het water! Wie van een actieve vakantie houdt, kan hier elke dag iets anders ondernemen. En ook een mooie bijkomstigheid: het Balatonmeer is ook nog eens een goedkope vakantiebestemming. Reden om er extra goed van te genieten.

Populaire plaatsen rondom het Balatonmeer

Siófok

De meest populaire en bekende plaats bij het Balatonmeer is Síofok. Het strand is hier wel 15 kilometer lang en het water vrij ondiep. Een hele fijne vakantiebestemming voor gezinnen. Ook jongeren komen hier graag naartoe. In de avonden kan je jezelf in een bruisend nachtleven mengen in een van de vele discotheken en cafés.

Tihany

Aan de noordkant van het water ligt het schiereiland Tihany. Geniet hier van velden vol heerlijk ruikende lavendel. Doordat Tihany een schiereiland is, vind je aan twee kanten een baai waar je volop watersportactiviteiten kunt beoefenen.

Balatonfüred

Hongarije staat bekend om haar kuuroorden met kristalheldere bronwateren. Ook rondom Balatonfüred zijn deze kuuroorden te vinden. Goed voor extra ontspanning! Voor de kinderen is er een waterpark met veel verschillende glijbanen voor een dag lang waterpret. 

Het weer bij het Balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer is een echte zomerse vakantiebestemming. Door het zachte klimaat is de temperatuur in de zomermaanden vaak net iets boven de 25 graden. Ook kan je op veel dagen een heerlijk windje verwachten. In het voor- en naseizoen liggen de temperaturen ook vaak nog boven de 20 graden. In de winter kan het daarentegen behoorlijk koud worden. Maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Bij een echt strenge winter kan je namelijk schaatsen op het Balatonmeer.

Ben jij net als ons zo enthousiast over het Balatonmeer? Bekijk dan de leuke accommodaties in de regio. Of je nu op reis gaat met je gezin, met vrienden of met je partner. Bij het Balatonmeer is er voor ieder wat wils.