Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope stedentrip Pisa? Last minute Pisa en all inclusive Pisa vind je op Prijsvrij.be. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Pisa van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale stedentrip Pisa te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je stedentrip! De mooie en bezienswaardige stad Pisa is gelegen in Italie in de regio Toscane.

Lees meer

Populaire vakanties Pisa

Pisa - De scheve toren en meer ...

Als je naar Pisa gaat kun je er niet omheen; "Torre pendente di Pisa". De wereldberoemde scheve klokkentoren heeft er voor gezorgd dat Pisa wereldwijd op de kaart is gezet als toeristische trekpleister en jaarlijks komen er dan ook miljoenen mensen naar Pisa om de scheve toren van Pisa en de bijbehorende cathedraal te bewonderen.

 

Tijdens de bouw in 1173 kwam men er al snel achter dat de grond waarop de toren gebouwd werd te zacht was om het hele bouwwerk te dragen. Als gevolg begon de toren steeds verder scheef te zakken. In een poging om dit tegen te gaan is geprobeerd om dit te neutraliseren en de rest van de toren recht te bouwen. Dit heeft niet echt geholpen en in de loop van de tijd is de toren alleen maar schever komen te staan. In 1990 waren de Italianen zelfs bang dat de toren zou omvallen en daarom werd hij uit veiligheidsoverwegingen gesloten en gerestaureerd.

Bezienswaardigheden Pisa

Pisa heeft overigens nog veel meer te bieden. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere het Piazza dei Miracoli, het plein waaraan de toren en de cathedraal zijn gelegen. Ook het Teatro Verdi moet je zeker niet overslaan bij je bezoek aan Pisa. Dit oude theater staat bekend als het meest authentieke theater van Italië. Wil je naast deze culturele bezienswaardigheden nog even lekker winkelen, ga dan naar de Corso Italia en Borgo Stretto.