Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kenia ×
    • Kuststreek ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Kuststreek

Wuivende palmbomen, een kabbelende zee, de warme zon op je huid, een kokosnoot in je hand en je voeten in het zachte zand. Zie je jezelf al genieten? Zo ziet een strandvakantie aan de Kuststreek van Kenia eruit! Naast de olifant, leeuw, buffel, neushoorn en het luipaard, vind je hier de meest luxueuze en prachtige hotels en resorts. De accommodaties garanderen een tropische vakantie vol zon, zee en strand. Wanneer je wat van de rest van de Kuststreek van Kenia wil zien, raden we je een van de nationale parken aan, het oude centrum van Mombasa of de schitterende stranden in de buurt. Een zonvakantie aan de Keniaanse kust wordt er een om nooit te vergeten.

Lees meer

Populaire vakanties Kuststreek

Kuststeek Kenia: strandvakantie pur sang

Even bijkomen na je safari of bezoek aan een traditioneel Masai dorp? Geen probleem! Kenia staat namelijk niet alleen bekend om de Big Five, maar ook om haar paradijselijke stranden. De bijzondere Kuststreek van Kenia bestaat uit 530 kilometer aan mangrove, baaien en koraalriffen, die afgewisseld worden door schitterende zandstranden. Vooral bij Mombasa, de grootste stad aan de kust, vind je de meest geweldige bounty-stranden. Hier bevinden zich de meeste hotels, zodat jij een perfecte strandvakantie aan de Kuststreek van Kenia kunt beleven. De mooiste stranden in de buurt van Mombasa zijn Diani Beach, Galu Beach en Msambweni Beach. Allemaal zeker een bezoek waard en naast genieten van de zon, valt er nog veel meer te beleven op deze stranden. Ga jetskiën, surfen, snorkelen, zeilen, kajakken en zelfs duiken. De Keniaanse Kuststreek beschikt namelijk over indrukwekkende koraalriffen, waar je zeldzame onderwaterplanten, vissen en zeesterren kunt spotten.

Ontdek Mombasa en de Kuststreek van Kenia

De meeste hotels aan de Kuststreek van Kenia liggen vlakbij het unieke Mombasa. Heb je even genoeg van het uitrusten, bijkleuren, de wuivende palmbomen op de achtergrond en tropisch fruit proeven op je ligbedje? Dan biedt deze bruisende stad genoeg opties voor een verrassend uitstapje. Mombasa is een plek die historie ademt en waar verschillende culturen samen komen. Zodra je het oude centrum binnenloopt, komen de felle kleuren en heerlijke geuren je al tegemoet. Wanneer je vanuit Old Town doorloopt naar Haller Park, een gigantisch park net buiten het centrum, kom je oog in oog te staan met giraffen, zebra's, nijlpaarden en buffels. Hoe bijzonder is dat?!

Hoewel de paradijselijk witte stranden en het bruisende Mombasa jouw strandvakantie eigenlijk al compleet kamen, heeft de rest van de Kuststreek van Kenia heeft nog meer te bieden. Bezoek een van de nationale parken die je iets landinwaarts vindt, maak een bootsafari langs alle tropische eilanden aan de kust of bezoek de historische highlights aan de kust. Een ding is zeker: wanneer je meer van de Keniaanse Kuststreek wil zien dan de prachtige stranden, zijn er mogelijkheden genoeg. 

Beste reistijd voor een vakantie aan de Keniaanse Kust

Na iets meer dan 12 uur vliegen vanaf Brussel bereik je deze tropische bestemming - die tevens goed bereikbaar is vanaf een Duitse luchthaven. De Kuststreek van Kenia is bij uitstek geschikt voor een winterzon vakantie. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur een graad of 32 en zijn er veel droge dagen. Maar ook gedurende de rest van het jaar zijn de temperaturen zeer aangenaam en zijn er droge periodes. De dagtemperaturen liggen rond de 30 graden en 's nachts koelt het ongeveer 8 graden af. De watertemperatuur is het hele jaar door geschikt voor een duik en door het verfrissende zeebriesje, is het op het strand heerlijk vertoeven. Van april tot en met juni kent de oostkust een regenseizoen, wat betekent dat dit de minder geschikte periode is voor een strandvakantie in Kenia.

Wil jij tijdens jouw volgende vakantie genieten van de paradijselijke stranden en al het moois dat de Kuststreek van Kenia te bieden heeft? Bekijk dan snel de geweldige hotels en resorts aan de Keniaanse Kust en vind de accommodatie die bij jou past!