Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Istrie ×
    • Porec ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Poreč? Last minute Poreč en all inclusive Poreč vind je op Prijsvrij.be. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Poreč van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Poreč te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Poreč is een bruisend havenstadje aan de westkant van het schiereiland Istrie en is gelegen in het noord-westen van Kroatie.

Lees meer

Populaire vakanties Porec

Poreč – Tweeduizend jaar oude badplaats

Poreč is het toeristische centrum van Istrië. Er zijn diverse mooie kiezelstranden en baaien langs de heldere, schone zee die uitnodigen tot een verkwikkende duik. Het oude stadscentrum biedt veel bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen en de Middeleeuwen zoals torens en smalle straatjes. Daarnaast is Poreč vooral erg gezellig en heeft het vele restaurants en uitgaansgelegenheden.

 

Als je in Poreč bent is een bezoekje aan de Euphrasius-basiliek zeker de moeite waard, sinds 1997 prijkt deze basiliek op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De stad Poreč is al bijna 2000 jaar oud, het stamt uit de Romeinse tijd en dat is nog terug te zien aan verschillende gebouwen. Zo vind je in Poreč verschillende paleizen uit de 13de eeuw.

Activiteiten

Houd je meer van dieren en natuur? Ga naar het Poreč Aquarium in het centrum of naar het aquapark met verschillende zwembaden en glijbanen. Je kunt ook de zee op om te zeilen, duiken of iets anders. Vanuit Poreč kun je een excursie maken naar het Nationale Park Plitvicemeren om de prachtige watervallen te bewonderen. In de buurt vind je ook de grot van Baredine, bezoek de grot en zie de stalagmieten, stalactieten en zelfs ondergrondse meren.

Uitgaan in Poreč

Ook het uitgaansleven van Poreč is zeker het bezoeken waard. Niet voor niets is de stad erg geliefd onder jongeren. Er zijn vele gezellige restaurantjes en barren waar je de avonden prima kunt doorbrengen.

Strand

Op slechts 1 kilometer afstand van Poreč vind je Gradsko kupaliste (City beach). Het is één van de bekendste stranden van Poreč. Ten zuiden van het strand ligt het toeristische dorpje Brulo en aan de noordkant ligt de haven van Poreč. Het strand heeft een lengte van 1300 meter. Op het strand patrouilleren lifeguards en er is een eerste hulp post. Tot de faciliteiten behoren verder allerlei sport- en wateractiviteiten, beachvolleybal er zijn diverse vormen van catering. Het strand is uitgerust met de blauwe vlag.