JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De mooiste snorkelspots van Kroatië » Prijsvrij Vakanties

Onderwaterlovers opgelet! Ontdek hier de mooiste snorkelspots van Kroatië

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 07-10-2021

Ben je er graag als eerste bij wanneer een vakantiebestemming aan het opkomen is? Dan moet je zeker weten naar Kroatië! Dit superveelzijdige land heeft een unieke combinatie van hele lieve locals, prijzen die doorkunnen als heel betaalbaar en schitterende natuur. En dat deze natuur zicht niet alleen boven, maar ook zeker ónder water bevindt mag met meer dan 1200 kleine eilandjes geen verrassing zijn. Dus ben jij een echte onderwaterlover? Ontdek dan in deze blog de mooiste snorkelspots van Kroatië en zorg dat je erbij bent!

Paradijs onderwater onmogelijk? Zeker niet!

Kroatië beschikt over verschillende mooie natuurgebieden, maar wat ons betreft is het Nationaal Park Brijuni toch wel de mooiste. Dit ligt op een eiland en de zee is hier beschermd waardoor je een uniek mooie onderwaterwereld treft die nog helemaal intact is. Verblijf je in (de buurt van) Fazana? Dan vaar je al in een kleine 4 kilometer naar dit heerlijke eiland waar je gewapend met snorkel en flippers zó de prachtige zee inwandelt.


Nationaal Park Brijuni

Snorkelen langs de eindeloze kustlijn van Makarska

In het zuiden van Kroatië ligt Makarska waar je in de omgeving maar liefst 60 kilometer kustlijn vindt. Dit klinkt snorkelliefhebbers natuurlijk al als muziek in de oren, maar als we zeggen dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je de zee induikt is dit al helemaal een walhalla. Langs deze kustlijn vind je niet alleen prachtige vissen, ook zijn er veel knusse dorpjes waar je lekker even kunt nagenieten met een drankje en hapje.Makarska

Vissen op Vis

Je denkt misschien dat we ons vergissen in de titel, maar niets is minder waar. Tussen de westkust van Kroatië en de oostkust van Italië ligt namelijk het eilandje Vis. Op dit eiland vind je een voormalige legerbasis, waardoor het vroeger verboden gebied was voor zowel inwoners als toeristen. Maar hierdoor vind je er ook ongerepte natuur en is snorkelen hier een wel hele bijzondere gewaarwording. Je moet namelijk niet verbaasd opkijken als er een zeeschildpad of zee-egel voorbij zwemt.


Uitzicht op het eiland Vis

Mocht je aan het begin van deze blog jezelf nog niet gezien hebben als onderwaterlover, dan is de kans groot dat dit inmiddels veranderd is. Hoeveel plekken je ook al bewonderd hebt door jouw duikbril; in Kroatië ga je vissen en natuurschoon zien dat je nooit eerder hebt gezien. En het grootste voordeel van Kroatië? Het is een smal land dus je hebt de kust altijd in de buurt.