Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Zuid-dalmatie ×
    • Korcula ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Korcula? Last minute Korcula en all inclusive Korcula vind je op Prijsvrij.be. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Korcula van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Korcula te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Korcula stad ligt op het gelijknamige eiland Korcula in de regio Zuid-Dalmatie in het zuiden van Kroatie.

Lees meer

Populaire vakanties Korcula

Korcula – Eén van de mooiste eilanden ter wereld

In Korcula lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Je staat er tussen de historische en waardevolle bouwwerken. Zo is bijvoorbeeld het oude gedeelte van Korcula stad omringd door stadsmuren en torens in een Venetiaanse stijl. Treed hier in de voetsporen van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Marco Polo, die hier zou zijn geboren. Dwaal heerlijk rond door de smalle straatjes en neem alles goed in je op.

 

Dit prachtige eiland van 47 km lang en circa 7 km breed beschikt over vele pittoreske dorpjes, indrukwekkende stranden en romantische baaien. Korcula werd door een Britse krant zelfs al eens uitgeroepen tot één van de mooiste eilanden ter wereld.

 

Door het gunstige klimaat kom je op Korcula veel wijngaarden en olijfboomgaarden tegen. Het eiland staat bekend om haar biologische dessert wijnen, deze zijn zeker de moeite waard om te testen. Verder heeft dit eiland rustige stranden, grotten en dichte bossen. Het is een ideale plek voor een wandeling of fietstocht. Een gezellige plek op dit eiland is de haven, hier vindt je verschillende terrasjes, heerlijk om een avondje te vertoeven.

 

De stad heeft ook een rijke geschiedenis. In Korcula staat het geboortehuis van Marco Polo met een bijbehorend museum. Je vind in deze stad ook mooie kerkjes en paleizen uit de tijd dat het eiland nog bij Venetië hoorde. In het stedelijk museum ontdek je de geschiedenis van het eiland. Oude documenten en archeologische vondsten vertellen je de verhalen over de rijke zee geschiedenis van het eiland. Ten slotte staan er op Korcula flink wat indrukwekkende kerken en kathedralen in gotische stijl.