Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Azoren ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
 • Helaas bieden wij op dit moment geen accommodaties aan in ponta-delgada.
  Bekijk onze beschikbare accommodaties in Azoren:

Ga op zonvakantie naar de Portugese Azoren en laat je verbazen door al het natuurschoon dat hier te vinden is. Deze archipel in de Atlantische Oceaan vind je ten westen van het vasteland van Portugal en is dé bestemming bij uitstek voor een heerlijke zonvakantie met het hele gezin. In slechts 4 uur vliegen vanuit Nederland bevind je je al in een waar decor van een natuurdocumentaire. Denk hierbij aan kratermeren, vulkanen, rivieren en eindeloos veel groen. En als hoogtepunt van een vakantie naar de Azoren kun je er walvissen spotten! Er komen maar liefst 25 soorten walvissen voor, dus de kans is groot dat je deze prachtige dieren van dichtbij kunt bekijken. Al zin gekregen in een vakantie naar de Azoren? Bekijk snel alle hotels!

Lees meer

Populaire vakanties Azoren

Onze excuses

Jouw gekozen filter leverde helaas geen resultaten op.
Verwijder of kies een andere filter aan de linkerkant.

Vakantie Azoren: 9 bewoonde eilanden

De Azoren bestaan uit 9 bewoonde- en 8 onbewoonde eilanden. Het grootste en meest bekende bewoonde eiland is Sao Miguel, waar je onder andere de steden Capelas en Ponta Delgada vindt. Dit eiland heeft maar liefst 3 vulkanen waar je prachtige wandelingen omheen kunt maken. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Terceira, en dan met name de hoofdstad Angra de Heroismo. Deze staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoekje waard. 

Overweldigende natuur op de Azoren

Ondanks dat ieder eiland van de Azoren zijn eigen kenmerken en charmes heeft hebben ze allemaal één ding gemeen: de natuur is er prachtig! Van wijnvelden tot zwarte stranden en van laurierbossen tot groene vlaktes; de natuur op de Azoren is minstens net zo schitterend als divers. Trek je wandelschoenen aan en verken de Azoren te voet, of laat je door een van de bootjes naar de mooiste plekjes op- en rondom de eilanden varen. 

Klimaat op de Azoren

Om zulke mooie en groene natuur te kunnen behouden is regenwater nodig, dus op de Azoren is de kans dan ook groot dat je een buitje mee zult maken. In de maanden juni, juli en augustus is deze kans echter het kleinst. Ook tijdens deze heetste maanden van het jaar kun je er met een maximumtemperatuur van 27 graden prima op uit, en kom je na een actieve dag lekker bij aan het zwembad van een heerlijke accommodatie.

Waar verblijven op de Azoren?

Ponta Delgada bevindt zich op het mooie eiland Sao Miguel en is een aanrader voor een verblijf op de Azoren. Wat kun je verwachten op Sao Miguel? Veel groen! Van alle eilanden is Sao Miguel één van de groenste en ook het grootste eiland van de Azoren. Ponta Delgada is daarbij de grootste stad. Het gezellige centrum heeft tal van kleurrijke huisjes, mooie kerken en authentieke tapas barretjes met heerlijk eten, goedkope biertjes en wijnen. Ponta Delgada heeft ook een breed aanbod aan leuke hotels, zoals: Sao Miguel Park en Marina Atlantico.

Wat mag je niet missen op de Azoren?

Ontdek de machtige natuur van de Azoren tijdens je wandeling rond de 'Caldeira das Sete Cidades'. Deze wandeling langs de enorme krater brengt je langs de mooiste uitzichten van het eiland.

Wist je dat de Azoren binnen Europa tot de beste plekken behoren om walvissen in het wild te kunnen spotten? Het is mogelijk om een tour te boeken, zodat je de unieke mogelijkheid hebt om te genieten van een unieke ervaring.

Breng een bezoek aan Terceira. Door locals wordt het liefkozend wel eens "het pretpark van de Azoren" genoemd, doordat er vrijwel iedere dag van het jaar wel iets te vieren is. Klinkt niet verkeerd toch? Ontdek Angra do Heroismo, waar je door de smalle kleurrijke straatjes loopt van het historische centrum. Terceira staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een bezoek aan deze mooie stad mag je zeker niet missen.

Ben je gek op natuur en cultuur, maar zoek je ook een vakantiebestemming waar je lekker tot rust kunt komen? De Azoren beschikken over alle ingrediënten voor een heerlijke zon- en wandelvakantie met zowel in- als ontspanning.

Blog

 • Foto
  Het mooiste eiland van de Azoren
  29 oktober 2021

  Overweeg je een vakantie naar de Azoren? Dan hebben wij maar één tip voor je: doen! Maar wat kun je allemaal doen op dit mooiste eiland van de Azoren? Wij hebben ons opgeofferd om dit uit te zoeken en delen onze tips in deze blog.

  Het mooiste eiland van de Azoren
 • Foto
  3 redenen waarom jij naar de prachtige Azoren moet!
  05 oktober 2021

  De Azoren kun je omschrijven als één grote highlight, maar toch hebben wij voor jou drie tips waarom je naar de Azoren moet. Het heeft alles te maken met het buitenleven en de schitterende natuur, dus bereid je voor op een wel heel uniek lijstje aan redenen.

  Redenen voor een vakantie Azoren