JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De gezelligste plaatsen aan de Costa Del Sol

De gezelligste plaatsen aan de Costa Del Sol

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 24-12-2021

Bij de Costa Del Sol in Spanje denk je misschien nog steeds vooral aan ouderen die daar lekker de Vlaamse winter vermijden, waardoor het wellicht overkomt als een rustige regio. Maar: niets is minder waar! Je vindt namelijk superleuke plekken, badplaatsen en highlights aan de Costa Del Sol. Dus leg de teenslippers en zonnebrand maar vast klaar, want heel veel meer ga je niet nodig hebben tijdens een heerlijk zonnige vakantie. En waar je precies moet zijn voor de gezelligste plaatsen aan de Costa Del Sol? Hebben wij natuurlijk voor je uitgezocht, want zo zijn wij!


De haven van Duquesa

Het balkon van… Nerja

In het super knusse plaatsje Nerja vind je kleine kronkelstraatjes vol met leuke souvenirwinkeltjes, pleintjes met terrasjes en natuurlijk het balkon van Europa! Vanaf hier kijk je prachtig uit over de Middellandse Zee en kun je op een bankje neerploffen om even lekker tot rust te komen. En een geheime tip die we alleen met jou delen: op het uiterste puntje van het balkon leidt een trappetje naar een heerlijk restaurantje waar je onder het genot van een hapje en drankje geniet van hetzelfde schitterende uitzicht. En als je hier dan tóch bent: bestel dan zeker het chocoladetaartje dat ze hier op de kaart hebben staan.


Prachtig zicht op Nerja, Costa del Sol

Rust, rust en nog meer rust in Benalmadena

Kom even helemaal lekker tot jezelf en kies voor de heerlijk rustige badplaats Benalmadena. Je rijdt hier vanuit het vliegveld Malaga al in een kwartiertje naartoe, waardoor je binnen no-time heerlijk op een terrasje in de jachthaven kunt neerstrijken. De zandstranden met wuivende palmbomen maken de ontspanningssfeer helemaal compleet, maar voor een beetje vertier duik je zó het knusse centrum in. Dit is tegen de bergen gebouwd wat het een magische sfeer geeft, maar ook zorgt voor veel trappen en steile straten. Heb je toch nog een beetje inspanning tijdens die relax vakantie ;-)


Het strand van Benalmadena, Costa del Sol

In luxe overgoten Marbella

Marbella is misschien wel de meest bekende badplaats aan de Costa del Sol, waar meteen een luxe randje aan zit. Maar naast de mondaine jachthaven, beach clubs en winkels vind je in Marbella ook een prachtig historisch centrum met het plein als absolute highlight (Plaza de Naranjos). Bewonderaars van Dalí kunnen genieten van de bronzen beelden van deze kunstenaar die je op de Avenida del Mar vindt. De stranden zijn in Marbella ook fenomenaal, dus hier vind je alles wat je zoekt in deze heerlijke badplaats aan de Costa del Sol.


Luxe jachten in de haven Puerto Banus in Marbella


Welk jaargetijde het ook is, het klimaat aan de Costa del Sol staat altijd garant voor lekker weer. Dus of je nu meteen de koffers van zolder haalt om ze vol te gooien met zomerkleding, of vast vooruit boekt voor een latere vakantie: we willen je alvast heel erg veel plezier wensen!