Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Cala Barca ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Cala Barca


In het zuidoosten van Mallorca ligt het strandgebied Cala Barca. Het strand ligt op zo’n 3 kilometer van Portopetro, een vissersdorpje met zo’n 500 inwoners. Hou je van mooie en rustige Spaanse stranden? Dan zit je voor een vakantie goed bij Cala Barca. Dit 35 meter lange strand met een breedte van 25 meter staat bekend om zijn rust en bosrijke omgeving. Het strand strekt zich gedeeltelijk uit onder het dennenbos met aan de zijkanten rotsformaties. In het nabijgelegen natuurgebied kun je prachtige wandelingen maken. Cala Barca: de hidden gem in Zuidoost-Mallorca. Boek jij je volgende vakantie hiernaartoe?

Lees meer

Populaire vakanties Cala Barca

Het strandgebied Cala Barca

Cala Barca, ook wel Caló de sa Barca Trencada genoemd, wordt voornamelijk bezocht door de gasten van de omliggende hotels. Over het algemeen is het er vrij rustig. Het kristalheldere water en het strand dat langzaam afloopt in de zee (ideaal voor de kids) bieden de perfecte omstandigheden voor een relaxte middag op het strand. Er zijn openbare douches en toiletten aanwezig net als een chiringuito (strandpaviljoen) voor een snack of wat te drinken. Tevens is er een restaurant dat zowel internationale als lokale gerechten serveert. Van mei tot en met oktober kun je op het strand terecht bij een duikschool voor duikcursussen en -excursies. Ook kunnen waterfietsen gehuurd worden en is er een speeltuin voor de kinderen.

De omgeving van Cala Barca

Op zo’n 10 minuten lopen van het strand ligt het 7,5 km² grote Parc natural de Mondragó. In dit natuurpark kun je enkele mooie wandeltochten maken. In het park zijn veel graslanden, dennenbossen, ravijnen en duinen te vinden. Voor natuur- vogelliefhebbers is het park helemaal een aanrader gezien de grote diversiteit aan vogels. Op zo’n 7 kilometer van Cala Barca, onder de rook van het meer toeristische Cala d’Or, ligt het pittoreske vissersdorpje Portopetro. In dit rustige vissersdorpje, waar je veel karakteristieke witte huisjes vindt ontbreekt het niet aan de typische Spaanse sfeer. In de omgeving van Portopetro vind je veel olijfbomen die kenmerkend zijn voor de omgeving.

Weer en beste reistijd

Aan zon geen gebrek in het zuidoosten van Mallorca. Dankzij het mediterrane klimaat is het hier van april tot en met november tussen de 18 en 28 graden, met juli en augustus als warmste maanden. In de zomerperiode regent het zeer weinig en ligt de temperatuur van de zee ruim boven de 20 graden. Neem je zwembroek dus zeker mee als je naar Cala Barca gaat. Boek je vakantie snel op Prijsvrij.be!