JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wanneer naar Mallorca? Beste tijd & weer voor een vakantie

Wanneer naar...? Mallorca!

Auteur: Joelle  Gepubliceerd op: 01-03-2020

Mallorca is de nummer 1 zonbestemming van de laatste jaren en het heeft die populariteit niet in de laatste plaats te danken aan zijn heerlijke klimaat. Vanaf april loopt het kwik snel op en tot de herfst eind oktober intreedt zijn temperaturen van 25 tot 30 graden dagelijkse kost. Daarnaast staat er doorgaans een heerlijk briesje waardoor de hoge temperaturen ook in de heetste maanden draaglijk zijn.

Een mediterraan paradijs

Mallorca kent een subtropisch Middellandse Zeeklimaat: warme, droge zomers en zachte winters. Dit maakt het Spaanse eiland zowel in de lente, zomer als herfst een van de meest bezochte bestemmingen onder vakantiegangers op zoek naar de zon. Minder bekend is echter dat Mallorca méér is dan alleen maar zon, zee en strand. Het noorden van het eiland is bergachtig, vol van natuur en leent zich uitstekend voor een off-road avontuur in een jeep of quad. Plaatsen als Alcúdia in het noorden en Santa Ponsa in het zuiden zijn voor dergelijke reizen een perfecte uitvalsbasis. In het voor- en najaar is er wel een hogere kans op neerslag en kan het weer ineens omslaan, maar gelukkig zijn deze buien vaak kort.

Perfecte zomers

Het toerisme op Mallorca is in het oosten en zuiden het meest ontwikkeld. Populaire badplaatsen als Cala D’or, Cala Millor en natuurlijk het welbekende El Arenal zijn hier gelegen en trekken jaarlijks enorme aantallen toeristen. Zeker voor de eerstgenoemden geldt echter dat een vakantie er zeker niet massaal hoeft aan te voelen. Naast de brede stranden zijn er namelijk ook veel kleine, door rotsen omgeven baaitjes. Het weerbericht voor de zomermaanden op Mallorca? Volop zon met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden! In combinatie met maar liefst 10 tot 12 zonuren per dag en de minieme kans op regen is het prachtig weer op het hele eiland.

Gemiddelde temperatuur: 30°C
Gemiddelde zeetemperatuur: 25°C
Gemiddeld aantal zonuren: 11
Prijsvrij weercijfer: 9.5/10

 

Opwarmen in de meivakantie

Juli en augustus zijn prima maanden om je valiess te pakken en al dan niet tijdelijk naar Mallorca te verhuizen. Niet meer dan logisch. Maar hoe is het weer op Mallorca in mei? Het antwoord: best prima! De gemiddelde temperatuur ligt vanaf eind april steevast boven de 20°C en hoewel het ’s avonds wat kan afkoelen ligt de minimumtemperatuur al snel 10 graden hoger dan in België.
Dat veel vakantiegangers dit al hebben ontdekt blijkt uit het feit dat Mallorca bij de top 3 bestemmingen voor de meivakantie hoort! De kans op regen is inmiddels wat afgenomen en je hebt daardoor een grote kans op goed weer. Houd er wel rekening mee dat de zee in de wintermaanden iets is afgekoeld. Daardoor is de watertemperatuur voor de koudbloedigen onder ons misschien nog net iets laag. Gelukkig hebben de meeste hotels als alternatief een prima zwembad!

Gemiddelde temperatuur: 21°C
Gemiddelde zeetemperatuur: 16°C
Gemiddeld aantal zonuren: 8
Prijsvrij weercijfer: 7.5/10

 

Zoektocht naar de zon in het najaar

Net als in de meivakantie kun je ook in september en oktober prima in Mallorca terecht. Eigenlijk begint het eind oktober pas echt af te koelen en hoewel je in de avonden wel een vestje nodig zult hebben blijft de temperatuur zeer aangenaam. Een voordeel ten opzichte van de meivakantie is dat het zeewater inmiddels een paar maanden de tijd heeft gehad om lekker op te warmen en daardoor nog steeds prima op temperatuur is. Vanaf september is er wel een verhoogde kans op regen, maar zeker voor de natuurliefhebbers onder ons hoeft dat geen nadeel te zijn. Na een droge periode zorgt deze regen namelijk voor een explosie aan natuurpracht op het eiland. Ook omdat de meest extreme temperaturen inmiddels achter de rug zijn is dit een ipromotiee periode om het strand eens een dagje achter je te laten en de rest van het eiland te verkennen.

Gemiddelde temperatuur: 24°C
Gemiddelde zeetemperatuur: 22°C
Gemiddeld aantal zonuren: 7
Prijsvrij weercijfer: 7/10

 

Zachte winters

Afhankelijk van je wensen en verwachtingen kan overwinteren op Mallorca een prima keuze zijn. In november zijn er met een beetje geluk zelfs nog een paar dagen waarop je lekker aan het strand kunt gaan liggen. Met temperaturen van zo’n 16°C overdag kun je er van december tot maart echter ook prima vertoeven. Het toerisme is flink afgenomen en de rust keer terug op het eiland. Het is de perfecte periode om een mooie wandeltocht te maken of met een huurauto het Tramuntana gebergte te verkennen. Check van tevoren we

l even het weerbericht: hoewel de gemiddelde temperaturen goed zijn kan het in het hooggebergte af en toe flink afkoelen en is er incidenteel zelfs kans op sneeuw.

Gemiddelde temperatuur: 16°C
Gemiddelde zeetemperatuur: 6°C
Gemiddeld aantal zonuren: 6
Prijsvrij weercijfer: 6/10

 

In het kort

De beste reistijd: april t/m oktober
Garantie op de zon: juni t/m augustus
Hoogste temperatuur: augustus
Laagste temperatuur: februari
Minste kans op regen: juli
Meeste kans op regen: november