Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Turkije ×
  • Istanbul ×
  • Istanbul ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Istanbul is dan wel niet de hoofdstad van Turkije, het is wel de grootste en belangrijkste stad! Jaarlijks reizen er vele vakantiegangers af naar deze metropool voor een citytrip. De stad heeft tal van indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. De Blauwe Moskee is de beroemdste moskee ter wereld. Er zijn maar liefst 6 minaretten, een elegante koepel en binnenin zie je veel (blauwe) tegeltjes. Wandel over de oude stadsmuur, bekijk het uitzicht vanaf de Galatatoren en breng een bezoek aan de Grote Bazaar om de Turkse sfeer te proeven. Bepaal van te voren goed welke hoogtepunten je graag wilt bezoeken, want alles bekijken tijdens één bezoek is simpelweg te veel!

Lees meer

Populaire citytrips Istanbul

Waar ligt Istanbul?

De westelijke oever van Istanbul ligt in Europa, terwijl de oostelijke oever in Azië ligt. Het is hiermee een van de weinige steden ter wereld die in twee continenten ligt. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Istanbul Airport, deze luchthaven is op 35 kilometer gelegen van de stad, in het Europese deel van het land. Istanbul Airport is de thuisbasis van Turkish Airlines. Het is ongeveer zo’n 3,5 uur vliegen vanuit België naar Istanbul, afhankelijk van het weer en het type vliegtuig. De beste reistijd om een citytrip naar Istanbul te maken is tussen mei en oktober. De temperatuur is dan aangenaam en de kans op neerslag is het laagst. In juli kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden waarnaast de temperaturen in januari kunnen dalen tot slechts 11 graden. Wil je een goedkope citytrip Istanbul? Probeer dan in januari te boeken, de prijzen zijn dan vaak voordelig.

De highlights van Istanbul

Wanneer je op zoek bent naar unieke hotspots en hippe winkeltjes dan moet je in de straatjes rondom de ‘Galata’ toren zijn. Hier zijn allerlei leuke, hippe winkeltjes te vinden in de steile straatjes rondom de toren. Mocht je slecht weer treffen tijdens je citytrip Istanbul, niet getreurd! Ga af op de wijk Sisli en bezoek het grootste overdekte winkelcentrum van Europa genaamd ‘Cevahir’. Met bijna 350 winkels, een bioscoop, bowlingbaan en zelfs een achtbaan(!) zal je je hier prima vermaken. Een aantal hoogtepunten van de stad zijn onder andere:

 

 • Basilica Cistern: een indrukwekkende ondergrondse ruimte, gevormd door 336 pilaren en gebouwd in de 6e eeuw! Deze plek is al jaren het decor voor filmopnamen en toneelvoorstellingen.
 • Galata toren: voor een prachtig uitzicht over de stad kun je deze 60 meterhoge toren beklimmen. Bovenin het historische gebouw bevindt zich een restaurant waar je met een kop Turkse thee van het uitzicht kunt genieten.
 • Archeologisch museum: gelegen in het Eminönü district en met haar bestaan uit 1891 is het het oudste museum van Turkije. Dat is niet het enige want daarnaast is het ook een van de grootste musea ter wereld met een collectie van meer dan een miljoen objecten. Zeker de moeite waard!
 • Misir Carsisi: deze Egyptische bazaar wordt ook wel de kruidenbazaar genoemd. Er worden namelijk heerlijk geurende kruiden en allerlei soorten thee verkocht. Als je een liefhebber bent is dit een aanrader!

 

De leukste wijken in Istanbul om te verblijven

Voor een weekendje Istanbul is er veel keus wat betreft verblijf: ga je voor een luxe hotel met zwembad of kies je toch liever een kleinschalig stadshotel? De meeste hotels bevinden zich in het Europese gedeelte van de stad. De wijk Sultanahmet is de meest toeristische wijk van Istanbul, dichtbij vele bezienswaardigheden. Deze wijk wordt ook wel als het historisch hart van de stad gezien, plan dus zeker een dagje in om deze wijk te bezoeken. Als je Istanbul op een minder toeristische manier wilt ervaren is Beyoglu aan te raden. Hier vind je vele boetiek- en luxehotels. Grote, moderne hotels vind je in de buurt van het Taksimplein. Deze wijk is het moderne hart van de stad en beschikt over de bekendste winkelstraat van Istanbul. Hierdoor zijn de straten van deze wijk gevuld met een mix van locals en toeristen.