JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Verenigde Staten informatie - Voorbereid op reis - Prijsvrij

Verenigde Staten informatie

Ga jij voor een paar dagen The American Dream achterna? Dan wil je goed voorbereid zijn om optimaal te kunnen genieten van je vakantie in de Verenigde Staten! In de Prijsvrij Vakantiewijzer vind je alle praktische informatie over de Verenigde Staten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je vakantie. Zijn je reispapieren in orde? Je Engels snel opgehaald? Juiste kleding ingepakt? Dan wensen wij je alvast een geweldige reis! 

Verenigde Staten informatie

Officiële taal


Engels

Hoofdstad


Washington D.C.


Regeringsvorm

 


Constitutionele republiek


Oppervlakte


9.826.675 km²


Inwoners


332.639.102


Munteenheid


Dollar (USD)


Tijdsverschil


-6 tot -11 uur


Vaccinatie


Nee


Vluchtduur


Circa 8 tot 15 uur


Visum

Korter > 90 dagen:

Langer > 90 dagen:


 

Nee

Ja


Web - Code - Tel.

.us - USA - +1

Valuta in Verenigde Staten

Tijdens jouw vakantie in de Verenigde Staten betaal je met de Amerikaanse dollar. Goed om te weten is dat 1 Amerikaanse dollar gelijk staat aan €0,85. De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met de prijzen in België en je kunt jouw vakantie hier zo goedkoop of duur maken als je zelf wil.

Om overal te kunnen betalen is het een must om een creditcard mee te nemen. In de Verenigde Staten worden Vlaamse bankpassen op veel plekken geaccepteerd, maar met een creditcard zit je altijd goed. In hotels kan het namelijk zo zijn dat betalen met creditcard een vereiste is. Niet vergeten dus! Ook niet vergeten om je bankpas op 'wereldstand' te zetten. 

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie 

De benodigde reisdocumenten voor een vakantie naar de Verenigde Staten? Ten eerste een geldig paspoort. Dit geldt voor iedere reiziger die wil afreizen naar Amerika, ongeacht welke leeftijd. Daarnaast dien je ook een ESTA formulier in te vullen. Dit is geen officieel visum, maar wel een vereiste reisvergunning. Een ESTA is een goedgekeurde reistoestemming en moet online aangevraagd worden vóór vertrek. Een ESTA-aanvraag kost €29,95 per persoon en kan enkel betaald worden met creditcard. 

Mocht je langer dan 90 dagen vakantie gaan vieren in de Verenigde staten, is het wel noodzakelijk om een visum aan te vragen. Vergeet daarnaast je rijbewijs niet als je van plan bent om een auto te huren. Je Vlaamse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, maar veel verhuurbedrijven vragen vaak toch om een internationaal rijbewijs. Altijd handig om deze ook op zak te hebben.

BELANGRIJK: vlieg je via Canada naar de Verenigde Staten? Hou er dan rekening mee dat je voor je reis eTA-reistoestemming aanvraagt. Dit kun je online aanvragen tot 72 uur voor vertrek en kost € 19,95 per persoon. 

Vluchtduur Verenigde Staten

De vluchtduur vanaf Brussel naar de Verenigde Staten verschilt per bestemming. Ga je op vakantie naar het oosten van het land? Dan is de vluchtduur gemiddeld 8 uur, meestal zonder overstap. Dit geldt bijvoorbeeld voor New York City. Ga je naar Orlando? Dan heb je vaak een korte tussenstop en loopt de reistijd op tot ongeveer 12 uur. Reizen naar het westen van het land, naar Los Angeles bijvoorbeeld, duren iets langer. Deze vluchten bevatten vaak één tussenstop en duren ongeveer 14,5 uur. 

Na een lange vlucht wil je natuurlijk snel richting je hotelkamer. Bekijk de transfertijden in de Verenigde Staten om uit te vinden wanneer je vakantie écht kan beginnen! 

Elektriciteit in de Verenigde Staten

De elektriciteit en stopcontacten in de Verenigde Staten zijn anders dan in België. De netspanning van de elektriciteit is 110 volt, dit betekent dat er een kans is dat apparaten als een föhn of scheerapparaat maar deels of zelfs helemaal niet werken. Je telefoon of laptop kun je vrijwel altijd zonder problemen opladen tijdens je vakantie in de Verenigde Staten. Wel heb je hier een wereldstekker voor nodig. De stopcontacten wijken namelijk af van de stopcontacten die we hier kennen. In Amerika vind je stopcontacten van type A en B.

Drinkwater

Het water dat uit de kraan komt in de Verenigde Staten is geheel veilig om te drinken. Het is echter mogelijk dat dit water iets anders smaakt dan je gewend bent. Je kunt er daarom ook voor kiezen om mineraalwater te kopen in de supermarkt. 

Welke taal spreken ze in de Verenigde Staten?

Engels is de meest gesproken taal in de Verenigde Staten. Je kan op deze vakantiebestemming overal goed uit de voeten met een woordje Engels. 

Cultuur Verenigde Staten

De Amerikaanse cultuur is er een met veel multiculturele aspecten. Invloeden van verschillende landen vind je terug in zowel de keuken, als in de architectuur en gebruiken. Tijdens je vakantie in de Verenigde Staten kun je proeven van veel verschillende culturen, die naast en met elkaar leven. 

Wat wel van belang is om te weten over de cultuur in de Verenigde Staten is dat het een echte fooiencultuur heeft. In Amerika zijn de prijzen op een menu exclusief bediening of service. Het personeel is dus afhankelijk van tips (fooien). Daarom is het gebruikelijk om 15% fooi te geven. Afhankelijk van hoe tevreden je bent kan dit verschillen van 10% tot 20% fooi. 

Feestdagen Verenigde Staten

De Verenigde Staten kennen maar een aantal officiële feestdagen die nationaal gevierd worden. Per staat kunnen er nog andere feestdagen gevierd worden. Het is verstandig om bij aankomst in je hotel na te vragen of er nog bijzondere dagen op het vooruitzicht staan. Op feestdagen kan het namelijk zijn dat winkels en restaurants gesloten zijn en dat het openbaar vervoer een andere dienstregeling rijdt. De belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten zijn:

1 januari

New Year's Day


3e maandag in januari

Martin Luther King jr. Day


Laatste maandag in mei

Memorial Day


4 juli

Independence Day (The 4th of July)


1e maandag in september

Labor Day


31 oktober

Halloween


4e donderdag in november

Thanksgiving Day


25 december

Christmas Day


Hoe is het weer en klimaat in Verenigde Staten?

Van koud toendraklimaat tot tropisch regenwoudklimaat: je vindt het allemaal in de Verenigde Staten. Aan de Oostkust krijg je in het noorden voornamelijk te maken met een gematigd klimaat en in het zuiden met een tropisch klimaat. In het noorden zijn de winters gematigd tot mild en de zomers warm, maar niet extreem heet. In het zuiden lopen de temperaturen heel het jaar door iets hoger op. 

Aan de Westkust is voornamelijk sprake van een mediterraan klimaat. Wanneer je het binnenland intrekt zal je een grote verscheidenheid aan klimaattypen tegen komen. Dit komt voornamelijk door de verschillende soorten landschappen: je vindt in het westen namelijk ook een berg- en woestijnklimaat. Aan de Westkust zijn de zomers erg heet en de winters heel mild. Afhankelijk van je type vakantie, zijn de Verenigde Staten dus het hele jaar door een heerlijke bestemming! 

Welke vaccinaties zijn nodig voor Verenigde Staten?

Er zijn geen vaccinaties verplicht of noodzakelijk voor een vakantie naar de Verenigde Staten.

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in de Verenigde Staten willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie, dan kan dat met het onderstaande alarmnummer:

  • Algemeen alarmnummer: 911

Vervoer Verenigde Staten

Tijdens je vakantie in de Verenigde Staten wil je gegarandeerd wat van je omgeving ontdekken. Afhankelijk van waar je op vakantie bent, raden we verschillende vervoersmiddelen aan:

  • Grote stad (Las Vegas of New York City): in een grote stad is het openbaar vervoer een absolute aanrader. Je kunt vrijwel overal in de stad komen met het OV en er is een goede dienstregeling. De prijzen zijn over het algemeen ook zeer aantrekkelijk. Daarnaast is het nemen van een taxi gebruikelijk in grote steden. De yellow cabs zijn van grote afstand te herkennen en hanteren een klein basistarief, waarna de teller met $0,50 oploopt per halve mijl. Taxi's zonder brandend lampje zijn bezet, maar de taxi's waarbij het lampje wel aan is kun je gemakkelijk aanhouden door je hand op te steken.
  • Overige gebieden: voor overige gebieden, zoals bijvoorbeeld Orlando, kan het ideaal zijn om een auto te huren. Op deze manier kun je meer van de omgeving ontdekken, wanneer je maar wil. De wegen in de Verenigde Staten zijn goed onderhouden en de bewegwijzering is overzichtelijk. Mocht je dus wat meer van dit schitterende vakantieland willen zien, is het huren van een auto perfect.

Is jouw vakantie naar de Verenigde Staten al geboekt? Nu je helemaal op de hoogte bent van alle praktische informatie, rest alleen het uitkiezen van een hotel nog. Bekijk ons aanbod om jouw American Dream waar te maken!