JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Gossip Girl - Filmlocaties

Gossip Girl

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Wanneer je tijdens je citytrip door New York heen wandelt én je hebt de serie Gossip Girl gezien dan zal het één en al herkenning zijn! New York ademt, XOXO Gossip Girl. De meeste filmlocaties zijn gemakkelijk toegankelijk en liggen vlakbij elkaar in de Upper East Side. Zo kun jij in de wereld stappen van Serena van der Woodsen & Blair Waldorf en zit je binnenkort ook op de trappen van The MET.

Grand Central Station

De plek waar de serie Gossip Girl begint en dus ook heel erg herkenbaar is voor de Gossip Girls fans, is dat één van hoofdpersonages, Serena van der Woodsen, arriveert per trein in New York. Ze staat bovenaan de trappen en kijkt uit over het mooie stationsplein van Grand Central Station. Daarbij is Grand Central Station een echte must-visit, want het gebouw is prachtig om te zien.

Grand Central Station

Museum of the City New York

In het eerste seizoen zie je Museum of the City New York regelmatig voorbij komen. De buitenkant van het museum stond in Gossip Girl namelijk bekend als de scholen Constance Billard en St. Jude’s waar de bekende personages leerlingen waren. In het museum kun je de tentoonstelling zien over de geschiedenis van New York. Een entree is niet verplicht, maar een donatie zal worden gewaardeerd.

The MET steps

In de serie zie je dat aan de overkant van de scholen Constance Billard en St. Jude’s The MET steps liggen, maar in werkelijkheid liggen deze twee locaties heel wat blokken uit elkaar. The MET steps zijn de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Ga zeker op één van de bovenste trede van de trappen zitten, zodat jij je net zoals queen Blair voelt! Het Metropolitan Museum of Art is het grootste museum van New York, uiteraard kun je het museum ook bezoeken.

The MET steps 

New York Palace Hotel

Het New York is in de serie Gossip Girl de thuisbasis van personage Chuck Bass en de familie Van der Woodsen. Voornamelijk zie je het New York Palace Hotel aan de buitenkant, maar er zijn ook enkele opnames binnen opgenomen, namelijk van het restaurant The GILT. Uiteraard kun je het New York Palace Hotel van buiten zien en je kunt er ook gerust naar binnenlopen. Helaas is restaurant THE GILT permanent gesloten.

Empire Hotel

Wil je overnachten op een echte Gossip Girl locatie? Dat kan in het Empire Hotel. Dit hotel is het eerste hotel dat personage Chuck Bass koopt als investering en hij woont ook de rest van de serie in het hotel. In real life kun je hier overnachten en worden er cocktails gereserveerd welke geïnspireerd zijn op de Gossip Girl personages.

Empire State Building

Als je in New York bent kun je niet om dit prachtige en mega hoge gebouw heen, namelijk Empire State Building. Het is niet voor niks één van de meest bekende gebouwen in New York. In de serie vraagt Chuck Bass aan Blair Waldorf om naar het Empire State Building te komen. Helaas komt Blair niet op tijd naar het Empire State Building en zie je beiden personages bovenop het uitzichtpunt staan. Ze lopen elkaar helaas net mis...


Empire State Building

Central Park

Tijdens de serie zie je regelmatig de personages wandelen en hardlopen door Central Park. Central Park is ontzettend groot en een echte must-visit tijdens je citytrip naar New York. De bekendste plek in Central Park en tevens ook in de serie Gossip Girl, is Bethesda Terrace Central Park. In de laatste aflevering van de serie Gossip Girl geven Chuck Bass & Blair Waldorf elkaar op deze plek het ja-woord, terwijl de politie al van de trap afgerend komt.

Central Park

Loft van de Humphrey’s

Vanuit de Upper East Side gaan we naar de andere kant van New York, namelijk Brooklyn. Hier kun je de loft vinden van de Humphrey’s. In de serie wordt gezegd dat de loft in Williamsburg ligt, maar in werkelijkheid ligt de loft in Brooklyn in de wijk DUMBO vlakbij de Manhattan Bridge. Deze straat is altijd ontzettend druk, want veel toeristen willen op de foto in dit mooie straatje met de Manhattan Bridge op de achtergrond.

Loft van de Humphrey's

Verplaats jij je binnenkort in de luxe wereld van de Waldorfs, van der Woodsen of ga jij liever voor het gewone leven van de Humphrey’s? Bekijk ons aanbod van vakanties naar New York!