JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Ontdek onze Top 10 Bezienswaardigheden in New York! » Prijsvrij.be

Top 10 Bezienswaardigheden in New York

Auteur: Jari  Gepubliceerd op: 02-03-2023

New York is typisch zo’n stad die ooit eens in je leven gezien moet hebben. Dan is het wel belangrijk en leuk om te weten welke bezienswaardigheden in New York je absoluut moet bezoeken. Met een citytrip van 5 tot 7 dagen kun je redelijk wat hoogtepunten afvinken, maar uitgekeken zal je nooit raken in ‘The Big Apple’. Frank Sinatra zong het al: ‘I want to be a part of it New York, New York’. Dus check de mooiste bezienswaardigheden van New York, vind jouw beste promotie bij Prijsvrij en maak een citytrip die je altijd zal bijblijven!

#1 Times Square

De felle lichten vliegen je om de oren met een aaneenschakeling van gigantische neonreclames. Dit is Times Square, het levendige hart van New York! Times Square is één van de bekendste pleinen ter wereld en een selfie op deze unieke locatie mag dan ook niet ontbreken. Voel de positieve vibe op het plein, ga met je favoriete stripheld op de foto en de gele ‘Yellow Cabs’ maken het typische Amerikaanse plaatje compleet.

Tip: bij Times Square kun je shoppen bij de grote M&M Store, de Disney Store en nog vele andere winkels!

Je kijkt je ogen uit op Times Square

#2 Empire State Building

New York heeft een waanzinnige skyline. Van alle hoge torens is de Empire State Building het bekendst, dit bouwwerk is niet voor niets verkozen tot één van de 7 moderne wereldwonderen. Deze wolkenkrabber is 443 meter hoog en telt 103 verdiepingen. Op de 86e en 102e verdieping kun je naar een observatieplatform voor een geweldig uitzicht over Manhattan.

De skyline van Manhattan met de Empire State Building

#3 Top of the Rock

In plaats van op de Empire State Building staan, kun je deze reusachtige wolkenkrabber ook vanaf een andere toren bekijken. Met een razendsnelle lift bereik je de het hoogste punt van de Top of the Rock, ook wel bekend als het Rockefeller Center. Er zijn verschillende uitkijkenpunten en op deze 259 metershoge wolkenkrabber is het ook een stuk rustiger waardoor je extra kunt genieten van de mooie uitzichten.

Hoteltip: RIU Plaza New York Times Square ****

#4 High Line Park

High Line Park is één van de meest bijzondere stadsparken van New York. Waarom? Dit park is aangelegd op een oude treinrails. Op de plek waar vroeger treinen reden kun jij nu een mooie wandeling maken. Je loopt op een verhoogd platform tussen de historische pakhuizen en groene beplanting in de wijk Chelsea. Wederom heb je onderweg unieke uitzichten op de skyline van The Big Apple!


Niet zo bekend en daardoor leuk: High Line Park

#5 Broadway

Pak tijdens je citytrip naar New York een hoogstaande musical mee. Broadway is hiervoor de uitgelezen locatie. Hier staan wereldberoemde musical-acteurs op het toneel voor musicals zoals The Lion King en Wicked. Bestel je tickets op tijd, want deze immens populaire musicals zijn snel uitverkocht. Een leuk weetje: in Manhattan lopen alle straten parallel aan elkaar, maar Broadway is de enige straat in Manhattan die schuin loopt.

#6 Chinatown

Eigenlijk zijn dit meerdere bezienswaardigheden. New York is namelijk zo groot dat er 9 Chinatown ‘s in deze stad gevestigd zijn. Schuif aan tafel bij één van de vele Chinese restaurants, stel je smaakpapillen op de proef bij een foodtruck en merk vooral de fijne sfeer op straat op.

Hoteltip: YOTEL New York Times Square *** met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

#7 Statue of Liberty

Hoe kan het ook anders! De Statue of Liberty is onmisbaar in deze top 10 lijst over bezienswaardigheden in New York. Het Vrijheidsbeeld is dé eyecatcher van de stad. Wist je dat dit enorme standbeeld ooit een cadeau van Frankrijk was vanwege de goede relatie tussen beide landen? Tegenwoordig staat het symbool voor de vrijheid. Er zijn verschillende tickets te koop waarbij je tot het voetstuk kunt, maar ook tickets helemaal naar boven in de kroon. Je bereikt het eiland met het Vrijheidsbeeld per boot. Boek hier je tour.

Hét icoon van NYC: het Vrijheidsbeeld

#8 Brooklyn Bridge

Van alle bruggen in New York is de Brooklyn Bridge het beroemdst. Deze brug uit 1883 telt 2 verdiepingen. Het onderste deel is voor auto’s en bovenste deel voor wandelaars en fietsers. De Brooklyn Bridge is bijna 2 km lang en biedt je een indrukwekkend uitzicht op de skyline. Combineer een bezoek aan de Brooklyn Bridge met een fietstocht door de wijk Brooklyn.

#9 Ground Zero

Dit is de locatie waar vroeger de Twin Towers stonden tot de aanslag op 9/11. Vandaag de dag kun je hier het museum bezoeken en uiteraard even stilstaan bij deze tragische gebeurtenis bij het indrukwekkende memorial met alle namen van de slachtoffers.

#10 Central Park

New York is super leuk, maar kan soms ook druk aanvoelen. Dan is het fijn om even de rust op te zoeken en de drukte op straat te ontvluchten. Dat kan perfect in het grootste stadspark van de stad midden in Manhattan: Central Park. Je vindt hier veel fiets- en wandelroutes én een groot meer waar je kunt bootje varen. Of ga lekker picknicken op de groene velden!


Central Park: rust, fietsen en wandelen! 

Meer tips voor bezienswaardigheden in New York

Uiteraard kent New York nog véél meer bezienswaardigheden. Tot slot tippen wij je graag nog over deze hotspots in New York.  • The Vessel –  een spiksplinternieuw gebouw aan de Hudson rivier. Je kunt dit architectonische hoogstandje, dat je doet denken aan een bijenraat, beklimmen voor een topuitzicht.
  • Guggenheim Museum – naast Bilbao en Venetië vind je ook in New York dit hoog aangeschreven kunstmuseum. Bewonder hier werken van wereldberoemde kunstenaars, van Picasso tot Karel Appel!
  • Harlem – in deze buitenwijk kun je toeschouwer zijn bij een gospelviering. Say Hallelujah!
  • Little Italy – Naast een Chinatown heeft New York ook een wijk die Little Italy heet. De pizzeria’s en pastarestaurants vliegen je er om de oren!


Nu je de belangrijkste bezienswaardigheden van New York weet en wellicht al een to-do lijstje hebt gemaakt, is het tijd om jouw citytrip naar New York te plannen. Bij Prijsvrij vind je betaalbare én luxe hotels met een uitstekende ligging in The Big Apple. Bekijk onze deals en beleef ‘The American Dream’!