JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wintersport Oostenrijk, pistes alleen voor gevorderden

Wintersport Oostenrijk, pistes alleen voor gevorderden

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 01-11-2023

Aha, dus we hebben hier met echte ski pro’s te maken? Te gek! Natuurlijk is het leuk om met het hele gezin de blauwe piste af te sukkelen, maar als je niet vies bent van een beetje adrenaline (en de skills bezit natuurlijk) dan is het ook heerlijk om af en toe even helemaal los te gaan. En met dit losgaan hebben we het niet over de nachtelijke uurtjes in de kroeg, maar de pistes voor de echte gevorderden. Dus ben je een pro en hou je van een uitdaging? Dan hebben wij hier voor jou de vetste pistes in Oostenrijk, let’s go!

Ga voor extreem in Mayrhofen

In het Oostenrijkse Mayrhofen is een piste die echt alleen voor heel ervaren skiërs is: de Harakiri. We willen eigenlijk liever niet vertellen wat de betekenis van dit Japanse woord is, maar om volledig eerlijk te zijn: dit betekent ‘zelfmoord’. Gaat natuurlijk niet gebeuren, maar het geeft wel aan met wat voor type piste we hier te maken hebben. De hellingsgraad is 78% en de piste is 2 kilometer lang, dus pak deze echt alleen als je al veel ervaring hebt op de ski’s. Mocht je zover zijn dan is dit echt een onvergetelijke afdaling die je gegarandeerd nog een keer wilt doen (en nog een keer, en nog een keer).


Skipiste in Mayrhofen, Oostenrijk

De overtreffende trap van de zwarte piste

Er is geen zwaardere piste dan de zwarte piste, dus je kunt je voorstellen dat er verschillende gradaties zwarte pistes zijn. In het skigebied Obertauern vind je zo’n zwarter dan zwarte piste: de Gamsleiten 2. Deze piste in Salzburgerland heeft een hellingsgraad van 70% en als je hier een plaatje van ziet kun je je niet voorstellen dat het überhaupt mogelijk is hiervan af te dalen. Maar de echte pro’s kunnen het, dus durf jij de uitdaging aan?


Skipiste met skilift in Obertauern, Oostenrijk

Kort maar pittig!

We sluiten ons lijstje af met een piste van ‘slechts’ anderhalve kilometer, maar wel eentje die zó heftig is dat je de eerste keer niet eens zo bedroefd bent dat hij tot een einde is gekomen. Dit is de Direttissima in Serfaus, een piste met een hellingsgraad van ook 70%. De piste start in de Almbahn en gaat tot de Schönjochbahn waar je waarschijnlijk éven bij moet komen van de inspanning die je geleverd hebt. Maar als je weer op adem bent gekomen kun je waarschijnlijk niet wachten hem opnieuw af te dalen.Skipiste in Serfaus, Tirol

Hopelijk hebben we jou als gevorderde skiër wat mooie tips kunnen geven voor een supertoffe zwarte piste in Oostenrijk. Ontdek jij nou nog een plek waar je een hele fijne dosis adrenaline aanmaakt? Laat het ons dan weten! Wij zijn altijd wel te porren voor een vette afdaling.