JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Kerstmarkt » Magische kerstsfeer » Prijsvrij.be

Kerstmarkten

Just hear those sleigh bells ringeling, ting-ting-tingeling too... Veel steden staan ieder jaar weer volledig in het teken van kerst! Tijdens de koude winterdagen worden complete steden omgetoverd tot magische kerstdorpen met sfeervolle verlichting, kerstbomen en andere versieringen. Voor het ultieme kerstgevoel wordt er in veel steden ook een ware kerstmarkt georganiseerd met vele houten stalletjes. Hier kan je niet alleen de allermooiste kerstaccessoires kopen, maar ook genieten van lokale lekkernijen en een gezellige sfeer. Waan jezelf in winter wonderland, want een bezoek aan een kerstmarkt is absoluut genieten!

Winters genieten op een kerstmarkt

Een dagje rondstruinen over de markt en op zoek naar mooie kerstaccessoires voor thuis? Schaatsen op de ijsbaan en genieten van gezellige kerstmuziek? Of gewoon even lekker opwarmen bij het vuur, onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocomelk met slagroom? Tijdens een bezoek aan een kerstmarkt zijn de mogelijkheden erg divers. Maar één ding is zeker! Een bezoek aan een kerstmarkt is winters genieten. Of je nu gezellig met de hele familie op pad gaat of lekker romantisch met je geliefde langs de houten stalletjes struint. 

Wat is een kerstmarkt? 

Een kerstmarkt wordt vaak enkele weken of dagen voor kerst georganiseerd en wordt meestal in de open lucht gehouden. De grootte van een kerstmarkt kan erg variëren van enkele kraampjes tot honderden houten stalletjes. Bij veel kraampjes kan je leuke kerstaccessoires kopen, voor in huis óf voor in de kerstboom. Zo kan je bijvoorbeeld prachtige kerstballen kopen, maar ook kaarsen, houten speelgoud en gebreide vesten zitten geregeld in het assortiment.

Kerstmarkten worden in verschillende Europese steden georganiseerd. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kerstmarkt in Londen of Düsseldorf, maar ook in Antwerpen of Praag. Verschillende steden zoals Maastricht en Valkenburg zijn gemakkelijk per auto te bereiken terwijl andere steden beter te vliegen zijn. Combineer dit met een of meerdere hotelovernachtingen voor een extra ontspannen weekendje weg!

Belangrijk om te weten is dat alle steden verschillende periodes en openingstijden hanteren voor de kerstmarkten. Controleer dit dus altijd voordat je vertrekt!

Traditionele kerstmarkten in Duitsland

Duitsland staat met stip op nummer 1 als het gaat om kerstmarkten. In Duitsland tref je dan ook de grootste en oudste kerstmarkten van Europa. Duitse kerstmarkten zijn vaak erg traditioneel. Daarom vind je hier veel producten terug van oude ambachten, zoals glas geblazen kerstballen, vazen en schalen.

Duitsland beschikt over talrijke kerstmarkten, dat kiezen soms wat lastig kan zijn. Om jouw keuze iets makkelijker te maken hebben wij daarom de vijf allerbeste kerstmarkten in Duitsland voor je op een rij gezet:

Kerstmarkt in Düsseldorf: maar liefst 5 weken lang kan je rondstruinen over de 7 verschillende kerstmarkten in Düsseldorf. Dit maakt Düsseldorf één van de populairste en meest bezochte kerstmarkten van Duitsland. 

Kerstmarkt in Dresden: de kerstmarkt in Dresden is de oudste kerstmarkt van Duitsland. De romantische sfeer, vele kraampjes, gezellige kerstmuziek en de overheerlijke, originele Dresdner Stollen bezorgen jou het ultieme kerstgevoel. 

Kerstmarkt in Keulen: één van de bekendste kerstmarkten is de kerstmarkt in Keulen. Op maar liefst 7 plekken worden er grote kerstmarkten georganiseerd. Naast de standaard kerstkraampjes zijn er ook verschillende stalletjes waar je terecht kan voor biologische lekkernijen en drankjes. Zo is er voor iedereen volop keuze!

Kerstmarkt in Berlijn: shop till you drop op één van de 26 kerstmarkten in Berlijn! Breng een bezoek aan één van de traditionele markten, het sfeervolle Charlottenburg of de sprookjesachtige kerstmarkt bij Schloss Britz. De keuze in Berlijn is enorm!

Kerstmarkt in Aken: wat ons betreft behoort de kerstmarkt in Aken tot één van de meest knusse kerstmarkten van Duitsland. Aken is goed te bereiken met de auto en bereik je al in ca. 2,5 uur rijden. Een fijne locatie en een perfect dagje wegje voor het hele gezin. 

Kerstmarkten vlakbij

Ook in Nederland en België, dichtbij huis, zijn er verschillende kerstmarkten die je bezoek zeker waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Antwerpen, Brussel of Gent. In Nederland behoren de kerstmarkten van Valkenburg en Maastricht tot de allermooiste! 

Kerstmarkt in Antwerpen: één van de grootste kerstmarkten van België met volop gezelligheid, talrijke stalletjes en een leuke ijspiste.

Kerstmarkt in Brussel: naast de vele kraampjes vind je in Brussel ook een groot reuzenrad en een schaatsbaan! 

Kerstmarkt in Gent: in Gent geniet je tijdens de Gentse Winterfeesten 10 dagen lang van gezellige muziek en cultuur. 

Kerstmarkt in Valkenburg: een unieke ervaring is een bezoek aan de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg! Vele bezoekers vanuit het buitenland reizen af naar deze bijzondere plek tijdens de feestdagen. 

Kerstmarkt in Maastricht: voor een gezellige kerstsfeer zit je in het magische Maastricht op de juiste plek!

Pak snel de auto en reis de kerstsfeer tegemoet naar één van deze bekende steden. Ook per trein of vliegtuig reis je gemakkelijk en comfortabel naar bijvoorbeeld Maastricht. Naar welke bestemming je ook afreist, een bezoek aan een kerstmarkt bezorgt je een extra fijn kerstgevoel tijdens de koude winterdagen!

Blogs
Uitzicht op een verlichte kerstmarkt
24 november 2019

Kom alvast in de kerststemming met...

Om alvast in de kerststemming te komen, heeft Prijsvrij Vakanties de leukste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet.