JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Aruba » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Aruba

Voor het laatst bijgewerkt op 23-06-2021

Ben jij ook zo toe aan een ontspannen strandvakantie? Kies dan voor het tropische eiland Aruba. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Aruba

Het reisadvies voor het Caribische eiland Aruba is nog negatief. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Hopelijk wordt het reisadvies positief, zodat we van die langverwachte tropische vakantie kunnen genieten op het eiland Aruba.

Zomer 2021 naar Aruba

Bij Prijsvrij Vakanties kan je je vakantie met een gerust hart boeken naar Aruba. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Kijk jij helemaal uit naar een verre tropische vakantie? Bekijk dan nu alvast onze mooie hotels op Aruba. En wie weet vier jij binnenkort jouw welverdiende vakantie op Aruba.  

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Je kunt natuurlijk al wel vooruitkijken naar een fijne zomervakantie.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Aruba te reizen, maar toeristische reizen worden momenteel afgeraden. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Aruba zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Negatieve coronatest

Alle reizigers die naar Aruba op vakantie gaan, dienen een negatieve coronatest af te leggen. Je dient maximaal 72 uur voor vertrek een negatieve coronatest te hebben afgelegd. Je krijgt hierover een e-mail met instructies na je boeking. Wanneer de test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. Voor Aruba geldt deze testverplichting vanaf 15 jaar.

 • Gezondheidsverklaring Aruba

Wanneer je op vakantie gaat naar Aruba, dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Hieronder vind je de online formulieren die je in moet vullen:

Wanneer je op vakantie gaat naar Aruba kun je vanaf 72 uur (tot uiterlijk 4 uur) voor vertrek de ED-card invullen. Je kunt dit formulier vinden via deze website. Ook dien je de verplichte COVID-19 verzekering af te sluiten. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. De verzekering is 30 USD per persoon per verblijf (ongeveer 25 euro) vanaf 15 jaar. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen enkel $ 10,- (ongeveer 8 euro) per persoon administratiekosten. Meer informatie vind je hier.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Vliegen vanaf Duitsland naar Aruba? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Aruba.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen vanaf een Nederlands luchthaven

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

 • Mondkapjes

Vanaf 9 juni is de mondkapjesplicht voor mensen die volledig gevaccineerd zijn losgelaten op Aruba. Bedrijven, winkels en horecabezoekers mogen bezoekers nog wel verplichten tot het dragen van een mondkapje.

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

  • De social distancing afstand op Aruba is minimaal 1,5 meter.
  • Op openbare plekken geldt er een alcoholverbod. Hotelgasten kunnen wel alcoholische drankjes bestellen in hun hotel en restaurants mogen ook alcohol serveren aan tafel. 

  Stranden

  Stranden zijn geopend. 


  Winkels en supermarkten
  Alle winkels zijn geopend maar zijn uitsluitend te bezoeken door 1 persoon per huishouden. 


  Restaurants en terrassen
  Restaurants zijn geopend tot 23:00 uur. Binnen het restaurant geldt een maximum van 8 personen per tafel en buiten geldt een maximum van 10 personen per tafel (excl. kinderen t/m 12 jaar). Veel restaurants hebben ook afhaal- en bezorgopties. 


  Entertainment
  Spa's en sauna's zijn geopend, sportscholen zijn geopend volgens een strikt protocol. Bars en discotheken zijn gesloten tot nader order. Hotelbars zijn echter wel geopend voor hotelgasten. Casino's mogen open blijven tot 01:00.


  Excursies en bezienswaardigheden
  Excursies zijn mogelijk en bezienswaardigheden zijn geopend met restricties. Bus- en jeeptours worden bijvoorbeeld uitgevoerd met kleinere groepen, en catamarans en bootexcursies opereren met een max. van 50% van de capaciteit. Op verschillende plekken worden bezoekersaantallen gereguleerd.

  Top 10 Hotels in Aruba

  Bekijk de populairste hotels en resorts in Aruba op dit moment!

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.