JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Aruba » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Aruba

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Aruba

Voor het laatst bijgewerkt op 06-07-2022

Ben jij ook zo toe aan een ontspannen strandvakantie? Kies dan voor het tropische eiland Aruba. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Aruba

Het reisadvies voor het Caribische Eiland Aruba is positief. Dit betekent dat je er lekker vakantie kunt vieren! Alle reizigers uit heel de wereld hoeven niet langer een COVID-19 testresultaat of een vaccinatiebewijs aan te tonen. Bekijk daarom snel onze mooie aanbiedingen naar Aruba en vlieg met ons mee naar de Caribische zon!

Zomervakantie naar Aruba

Bij Prijsvrij Vakanties kan je je zomervakantie met een gerust hart boeken naar Aruba. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Kijk jij helemaal uit naar een verre tropische vakantie? Bekijk dan nu alvast onze mooie hotels op Aruba. En wie weet vier jij binnenkort jouw welverdiende vakantie op Aruba.  

Top 10 Hotels in Aruba

Bekijk de populairste hotels en resorts in Aruba op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is weer mogelijk om naar Aruba te reizen. Hiervoor gelden een aantal inreisregels.

Ja, er gaan vliegtuigen naar Aruba. Je dient je wel te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Als je op vakantie gaat naar Aruba zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden:

 • Heenreis naar Aruba

Alle reizigers uit heel de wereld hoeven niet langer een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs aan te tonen bij aankomst op Aruba. Alle reizigers dienen nog wel voor vertrek de online immigratiekaart in te vullen en de Aruba Bezoekersverzekering aan te kopen.

  • Terugreis naar België

  Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Gezondheidsverklaring Aruba

  Wanneer je op vakantie gaat naar Aruba kun je vanaf 72 uur (tot uiterlijk 4 uur) voor vertrek de ED-card (online immigratiekaart) invullen. Ook dien je de Aruba bezoekersverzekering tijdens het invullen van de ED-card aan te kopen.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Je kunt via Duitsland vliegen als je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


  - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
  - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
  - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

   

  • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Aruba!

   Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

    • Mondkapjes zijn verplicht op zowel de luchthaven als in alle openbare binnenruimtes.

    Stranden

    Stranden zijn geopend. 


    Winkels en supermarkten
    Alle winkels en supermarkten zijn geopend.


    Restaurants en terrassen
    Restaurants en terrassen zijn geopend.


    Entertainment
    Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend.


    Excursies en bezienswaardigheden
    Excursies en bezienswaardigheden zijn geopend.

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.