JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bulgarije » Alle maatregelen van Bulgarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

 

Reisadvies voor Bulgarije

Voor het laatst bijgewerkt op 28-09-2021

Wil jij graag op vakantie, maar weet je niet goed wat je kan verwachten tijdens je verblijf in Bulgarije? Ook wij kunnen niet meer wachten om op vakantie te gaan en hebben alle informatie die je nodig hebt overzichtelijk verzamelt op deze pagina.

Actuele informatie Bulgarije

Het grootste gedeelte van Bulgarije staat op code groen. Dit betekent dat je gewoon op vakantie kan naar Bulgarije. Een aantal streken en gebieden hebben nog wel de kleurcode rood. Voor je vakantie heb je een negatieve PCR-test nodig, tenzij je al volledig bent gevaccineerd of volledig hersteld bent van een COVID-19 besmetting. Hier lees je op deze pagina meer over.

Vakantie in Bulgarije

Bulgarije staat voor velen bekend als een jongerenbestemming voor de beste feestvakanties aan Sunny Beach, maar wist je dat dit land veel meer te bieden heeft? Dit vakantieland aan de Zwarte Zee heeft prachtige natuur met mooie meren en indrukwekkende valleien. Ook de hoofdstad Sofia is in opkomst, en leent zich perfect voor een citytrip van een paar dagen!

Bekijk hiernaast onze mooiste hotels en campings in Bulgarije zodat je - zodra het weer kan - kunt gaan genieten van een hele fijne vakantie!


Top 5 Hotels in Bulgarije

Bekijk de populairste hotels en campings in Bulgarije voor je volgende vakantie.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Bulgarije. Het reisadvies is aangepast naar code oranje. Wanneer je nu een vakantie naar Bulgarije boekt kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie met onze garanties.

Wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

  • Heenreis naar Bulgarije

  Je kunt op vakantie gaan naar Bulgarije als: 
  - Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; 

  - Je kunt laten zien dat je hersteld bent van COVID-19, bijvoorbeeld door een verklaring van een arts of met het positieve resultaat van je PCR- of antigeentest. Dit resultaat moet 11 dagen of ouder zijn, maar niet ouder dan 180 dagen.
  - Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur).  

  Met de CovidSafeBE app kun je het Digitaal Corona Certificaat aanmaken, maar let op: alleen een QR-code is niet voldoende bij het inreizen in Bulgarije. Je moet het coronabewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) uitprinten en meenemen op papier. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. 

  Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Bulgarije hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

  • Terugreis naar België

  Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je bij terugkomst in België in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Meer informatie hierover lees je bij Vliegen vanaf België hieronder.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een coronabewijs te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

  Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar wij raden je aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen (zowel voor je heen- als terugvlucht).

  • Vliegen vanaf België

  Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

  Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar Bulgarije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Bulgarije.

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

   

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Bulgarije!

  Ja, er gaan vluchten naar Bulgarije. Er geldt wel een negatief reisadvies, dus vakantievluchten worden afgeraden. Zorg er ook voor dat je in het bezit bent van de juiste papieren en goed op de hoogte bent van alle maatregelen ter plaatse.
  Ja, je kunt met de auto naar Bulgarije. Hou er wel rekening mee dat je diverse keren gecontroleerd kan worden aan de grens, omdat niet-noodzakelijke reizen niet zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en in het bezit bent van de juiste papieren.

  Het dragen van een mondkapje is in heel Bulgarije verplicht. Dit is verplicht voor iedereen van 6 jaar en ouder op (bijna) alle openbare gelegenheden en op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden.

  In Bulgarije worden de volgende richtlijnen nageleefd:

  • Net als in België moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Het is verplicht om overal een mondkapje te dragen.

  Stranden

  Stranden zijn geopend.


  Winkels en supermarkten

  Winkels zijn geopend met een beperkte capaciteit en met de nodige voorzorgsmaatregelen. 


  Restaurants en terrassen

  Restaurants zijn geopend van 06:00 - 23:00 uur met maximaal 50% van de totale capaciteit.


  Entertainment

  Bioscopen, theaters en musea zijn geopend met een beperkte capaciteit van 30%. Casino's, discotheken, clubs en bars zijn geopend met maximaal 50% van de totale capaciteit. Dit geldt ook voor spa's, sauna's en sportscholen. 


  Excursies en bezienswaardigheden

  De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend maar met restricties qua capaciteit en openingstijden.


  Vervoer

  In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.