JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Bulgarije - Maatregelen Bulgarije - Prijsvrij.be

Top 10 hotels in Bulgarije

Bekijk de populairste hotels en campings in Bulgarije voor je volgende vakantie.

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

  Reisadvies voor Bulgarije

  Voor het laatst bijgewerkt op 15-03-2023

  Wil jij graag op vakantie, maar weet je niet goed wat je kan verwachten tijdens je verblijf in Bulgarije? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt overzichtelijk verzamelt op deze pagina, zodat jij weet waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat naar het prachtige Bulgarije.

  Actuele informatie Bulgarije

  Er gelden geen inreisvoorwaarden voor je vakantie naar Bulgarije. Je hoeft dus geen geldig coronabewijs te laten zien dus je kan zonder zorgen op vakantie naar Bulgarije.

  Reizen naar Bulgarije

  Bulgarije staat voor velen bekend als de ultieme jongerenbestemming voor de beste feestvakanties aan Sunny Beach. Maar wist je dat dit land veel meer te bieden heeft? Dit vakantieland aan de Zwarte Zee biedt een prachtige natuur met mooie meren en indrukwekkende valleien. Ook de hoofdstad Sofia is in opkomst, en leent zich perfect voor een stedentrip van een paar dagen.

  Bekijk hiernaast onze mooiste hotels en campings in Bulgarije zodat je kunt gaan genieten van een hele fijne vakantie!


  Meer weten?

  Praktische info Bulgarije

  Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

  Buitenlandse Zaken

  Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

   

  Veelgestelde vragen

  Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

   

   

  Wat zijn de meest gestelde vragen?

  Ja, je kunt veilig op vakantie naar Bulgarije. Het reisadvies voor Bulgarije is positief. Ga zorgeloos en vertrouwd op vakantie naar Bulgarije met onze garanties.

  Ja, je kan met het vliegtuig naar Bulgarije. Het reisadvies voor Bulgarije is positief, dus je kunt hier zorgeloos genieten onder de Bulgaarse zon!

  Ja, je kunt met de auto naar Bulgarije. Lees onze tips en ga goed voorbereid op autovakantie naar Bulgarije.

  Het dragen van een mondkapje is in Bulgarije alleen verplicht in zorginstellingen en apotheken. Op andere plekken is het niet nodig om een mondkapje te dragen. 

  Wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

   • Heenreis naar Bulgarije

   Er gelden geen inreisvoorwaarden voor je vakantie naar Bulgarije.  Reizigers uit België hoeven dan ook geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst in Bulgarije.

   • Terugreis naar België

   Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

   • Vliegen vanaf Nederland

   Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een coronabewijs te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

   • Vliegen vanaf België

   Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

   • Vliegen vanaf Duitsland
   Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Bulgarije!

   In Bulgarije gelden de volgende adviezen:

   • Probeer 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
   • In bepaalde regio's in Bulgarije is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en in ziekenhuizen. Dit geldt in ieder geval t/m 31 augustus 2022 voor de regio's Varna, Pleven, Shuma en Targovishte

    Stranden

    Stranden zijn geopend.


    Winkels en supermarkten

    Winkels zijn geopend.


    Restaurants en terrassen

    Restaurants en bars zijn geopend. 


    Entertainment

    Bioscopen, theaters en musea zijn geopend. Dit geldt ook voor casino's en gokzalen, spa's, sauna's, sportscholen en zwembaden. 


    Excursies en bezienswaardigheden

    De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend. 


    Vervoer

    In het openbaar vervoer geldt het advies om een mondkapje te dragen. In de regio's Varna, Pleven, Shuma en Targovishte is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht.

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.