JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cuba » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Cuba

Voor het laatst bijgewerkt op 14-10-2021

Wil jij graag op vakantie naar Cuba? Blijf dan goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij hebben de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor je vakantie naar Cuba uitgezocht en op een rijtje gezet.

Actuele informatie Cuba

De kleurcode naar Cuba staat op oranje. Dit betekent dat de Nederlandse overheid reizen afraadt. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is mogelijk om op vakantie naar Cuba te gaan, maar er gelden inreisbeperkingen. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, je kunt vliegen naar Cuba, maar er geldt nog steeds een kleurcode oranje reisadvies, wat betekent dat toeristische reizen worden afgeraden.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Cuba, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Negatieve coronatest

Vanaf 10 januari 2021 geldt dat alleen reizigers die een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, Cuba mogen inreizen. Bij aankomst in Cuba dien je nogmaals een betaalde PCR-test (30 USD) af te laten nemen en een gezondheidsformulier in te vullen. Daarnaast ben je verplicht in quarantaine te gaan, ook bij een negatieve PCR-test. Je gaat in quarantaine in een staatsinstelling, dat kan een hotel of een ziekenhuis zijn en je wordt geacht dit zelf te bekostigen. Op dag vijf van de quarantaine dient er een tweede PCR-test te worden afgenomen.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cuba zijn mondkapjes lastig te verkrijgen, neem dus voldoende voorraad mee. Ook handgels zijn hier moeilijk te verkrijgen, neem deze ook voldoende mee. 

 • Gezondheidsverklaring Cuba

Voor je vakantie naar Cuba dien je bij aankomst een ingevulde ''Declaracion de Sanidad del Viajero'' voor te leggen. 

 • Vliegen vanaf België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Cuba en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar Cuba? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties in Cuba. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.


  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  De richtlijnen in Cuba zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

  Voor het niet naleven van de richtlijnen in Cuba kun je een boete krijgen.

  Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. 
  • De buitenplaatsen van restaurants zijn open. Je zit hier altijd 1,5 meter uit elkaar.
  • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.