JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Dominicaanse Republiek » Maatregelen » Prijsvrij.be
Meer weten?

Praktische info Dom. Republiek

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor de Dominicaanse Republiek

Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2023

Wil jij graag op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Dominicaanse Republiek

Het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek is positief. Dit betekent dat toeristische reizen naar de Dominicaanse Republiek mogelijk zijn. Ontdek daarom snel onze mooie vakantiedeals naar de Dominicaanse Republiek en vlieg met ons mee naar dit tropische paradijs!

Top 10 populairste hotels Dominicaanse Republiek

Bekijk hier onze top 10 populairste hotels & resorts voor een vakantie Dominicaanse Republiek!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is mogelijk om op vakantie te gaan naar de Dominicaanse Republiek. Momenteel zijn er namelijk geen landen met een heel hoog risico. Bekijk de mooie hotels die je voor een betaalbare prijs kunt boeken! 

Ja. De hotels zijn open en staan klaar om je een welverdiende vakantie te bezorgen. Bovendien zijn 100% van alle medewerkers in hotels en in het hele toerisme volledig gevaccineerd wat een gerust gevoel moet geven.

Voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek dien je rekening te houden met enkele zaken. Wanneer je volledig gevaccineerd bent valt dit reuze mee en hoef je niet veel te regelen om van een vakantie op de Dominicaanse Republiek te genieten! 

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Dominicaanse Republiek zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. 

 • Heenreis naar de Dominicaanse Republiek

Bij aankomst op de Dominicaanse Republiek is het niet verplicht om een coronabewijs of negatieve testuitslag te laten zien. Wel kun je onderworpen worden aan een gezondheidscontrole en kan je temperatuur opgemeten worden. Als je een coronabewijs hebt of je laat een negatieve PCR-testuitslag zien,  dan kun je vrijstelling krijgen van deze gezondheidscontrole en kan je vakantie meteen beginnen! Kinderen onder de 5 jaar zijn ook vrijgesteld van een gezondheidscontrole. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen. 

 • Terugreis naar België

Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

 • E-Ticket
  Voor alle reizen naar de Dominicaanse Republiek is het verplicht om dit E-Ticket online in te vullen. 

 • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. Dit formulier dien je 72 uur voor vertrek naar de Dominicaanse Republiek online in te vullen. Het E-ticket is vanaf 1 april verplicht. Reizigers dienen 1 formulier per persoon of gezin in te vullen. Na het invullen van het formulier krijg je een QR-code die bij binnenkomst op de luchthaven gescand wordt.

 • Gezondheidsverklaring Dominicaanse Republiek

Als je naar de Dominicaanse Republiek afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk downloaden, uitprinten en invullen via deze link. 

 • Vliegen van en naar België

Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

 • Vliegen vanaf Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

 • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de in reisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

  De richtlijnen in de Dominicaanse Republiek zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
  • In verschillende regio's is een avondklok ingesteld. Op welke tijden deze in gaat en afloopt verschilt per regio.

  Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Dominicaanse Republiek kun je een boete krijgen.

  Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open. De Dominicaanse regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten! Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
  • Restaurants zijn open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel is wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
  • Stranden zijn volledig open. 
  • Winkels zijn volledig open.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.