JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Dominicaanse Republiek » Maatregelen » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor de Dominicaanse Republiek

Voor het laatst bijgewerkt op 04-08-2021

Wil jij graag op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek voor je op een rijtje gezet.

Actueel:

Het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek is op dit moment code rood. Vakanties naar dit land zijn dus helaas nog niet mogelijk. Zodra er meer bekend is over het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek, lees je er op deze pagina meer over.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar de Dominicaanse Republiek op vakantie kunnen gaan. De kleurcode voor de Dominicaanse Republiek is oranje, want het land is door het coronavirus een zeer hoog risicogebied vanwege een zorgwekkende variant van het coronavirus.

Helaas is de Dominicaanse Republiek nu nog een rode zone, wat betekent dat vakanties naar dit land worden afgeraden. Maar De Dominicaanse Republiek heeft al wel voorzorgsmaatregelen getroffen om te zorgen voor veilige vliegreizen. Bij aankomst zal bij alle passagiers de temperatuur worden gecontroleerd. Op de Dominicaanse Republiek hoef je geen PCR-test resultaat te overleggen. Wel kan de overheid je bij binnenkomst vragen een sneltest af te nemen.  Als een passagier een temperatuur van meer dan 38 graden of andere symptomen vertoont, zal er een snelle COVID-19-test worden uitgevoerd. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Wanneer de grenzen weer open gaan, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Dominicaanse Republiek zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. 

 • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. Dit formulier dien je 72 uur voor vertrek naar de Dominicaanse Republiek online in te vullen. Het E-ticket is vanaf 1 april verplicht. Reizigers dienen 1 formulier per persoon of gezin in te vullen. Na het invullen van het formulier krijg je een QR-code die bij binnenkomst op de luchthaven gescand wordt.

 • Gezondheidsverklaring Dominicaanse Republiek

Als je naar de Dominicaanse Republiek afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk downloaden, uitprinten en invullen via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.


Bij terugkeer in België dien je een coronatest af te nemen. Er geldt een strikt regime van verplichte testing en quarantaine. Op basis van het Passenger Location Form zal de politie dit controleren. Wie zich niet houdt aan de testregels, riskeert een coronaboete van 250 euro. 

 • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland via een Nederlandse luchthaven en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je je voor vertrek terug naar Nederland te laten testen op bestemming. Omdat er in de Dominicaanse Republiek een gevaarlijke virusvariant is dien je naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest te overleggen voor je naar Nederland vertrekt. Dit geldt voor de meeste landen voor iedereen van 13 jaar of ouder. Let op: Nederland hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar de Dominicaanse Republiek? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

De richtlijnen in de Dominicaanse Republiek zijn als volgt:

 • Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
 • Je mag met maximaal 10 personen bij elkaar komen.
 • In verschillende regio's is een avondklok ingesteld. Op welke tijden deze in gaat en afloopt verschilt per regio.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Dominicaanse Republiek kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:
 • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. De Dominicaanse regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten! Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
 • Restaurants zijn met een beperkte capaciteit open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
 • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.