JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Dominicaanse Republiek » Maatregelen » Prijsvrij.be

Reisadvies voor de Dominicaanse Republiek

Voor het laatst bijgewerkt op 22-04-2021

Wil jij graag op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek voor je op een rijtje gezet.

Actueel:

Het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek is op dit moment code rood. Vakanties naar dit land zijn dus helaas nog niet mogelijk. Zodra er meer bekend is over het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek, lees je er op deze pagina meer over.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar de Dominicaanse Republiek?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar de Dominicaanse Republiek op vakantie kunnen gaan.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar de Dominicaanse Republiek?

Wanneer de grenzen weer open gaan, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Dominicaanse Republiek zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. 

 • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. Dit formulier dien je 72 uur voor vertrek naar de Dominicaanse Republiek online in te vullen. Het E-ticket is vanaf 1 april verplicht. Reizigers dienen 1 formulier per persoon of gezin in te vullen. Na het invullen van het formulier krijg je een QR-code die bij binnenkomst op de luchthaven gescand wordt.

 • Gezondheidsverklaring Dominicaanse Republiek

Als je naar de Dominicaanse Republiek afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk downloaden, uitprinten en invullen via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

 • Vliegen vanaf Duitsland

Het is verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

Bij terugkeer in België dien je een coronatest af te nemen. Er geldt een strikt regime van verplichte testing en quarantaine. Op basis van het Passenger Location Form zal de politie dit controleren. Wie zich niet houdt aan de testregels, riskeert een coronaboete van 250 euro. 

Op vakantie naar de Dominicaanse Republiek, wat is er open?

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:
 • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. De Dominicaanse regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten! Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
 • Restaurants zijn met een beperkte capaciteit open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
 • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

Wat zijn de corona maatregelen in de Dominicaanse Republiek?

De richtlijnen in de Dominicaanse Republiek zijn als volgt:
 • Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
 • Je mag met maximaal 10 personen bij elkaar komen.
 • In verschillende regio's is een avondklok ingesteld: 19:00/20:00 uur - 05:00 uur.
Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Dominicaanse Republiek kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar de Dominicaanse Republiek?

Nee, het is nog niet mogelijk om met het vliegtuig naar de Dominicaanse Republiek te reizen. Dit kan zodra vakanties naar de Dominicaanse Republiek weer worden toegestaan vanuit de Vlaamse overheid. Het land heeft al wel voorzorgsmaatregelen getroffen om te zorgen voor veilige vliegreizen. Bij aankomst zal bij alle passagiers de temperatuur worden gecontroleerd. Als een passagier een temperatuur van meer dan 38 graden of andere symptomen vertoont, zal er een snelle COVID-19-test worden uitgevoerd. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.