JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.be
Meer weten?

Praktische info Frankrijk

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2023

Wil jij op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie.

Actuele reisadvies Frankrijk

Het reisadvies van Frankrijk is positief. Dit betekent dat het mogelijk is om vakantie te vieren in Frankrijk! Er gelden geen inreisvoorwaarden meer voor het inreizen naar Frankrijk. Dit betekent dat je geen coronabewijs meer nodig hebt.

Reizen naar Frankrijk

Wil jij op citytrip naar Parijs of heerlijk genieten op een van de stranden aan de Cote d'Azur? Reis dan met ons mee naar Frankrijk. Bij Prijsvrij Vakanties vind je de mooiste hotels voor jouw vakantie naar Frankrijk. Laat je inspireren door onze prachtige bestemmingen en ontdek alvast de accommodaties voor jouw vakantie naar Frankrijk!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het reisadvies van Frankrijk is positief. Ga jij genieten van een vakantie naar het mooie Frankrijk?

Ja, het is mogelijk om op autovakantie te gaan naar Frankrijk.

Ja, er gaan vliegtuigen naar Frankrijk.

Ja, Disneyland Parijs is open!

Heenreis naar Frankrijk

Voor de heenreis naar Frankrijk gelden er geen inreisvoorwaarden meer. Dit betekent dat je geen coronabewijs meer hoeft te tonen om Frankrijk in te reizen.

Terugreis naar België
Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Mondkapjes

  Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is niet verplicht. In zorginstellingen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen is het nog wel verplicht om een mondkapje te dragen.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  De pass vaccinal is vervallen en hoeft niet meer getoond te worden in o.a. restaurants en musea. Ook is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer niet meer verplicht.

  • Supermarkten, winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn open.
  • Ook bioscopen, musea en attracties binnenshuis zijn open.
  • Restaurants, cafés en terrassen zijn geopend.

  Top 10 accommodaties in Frankrijk

  Bekijk onze best-beoordeelde hotels en resorts in Frankrijk!

  Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.