JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.be

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 15-04-2021


Wil jij op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, Franse richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Frankrijk.

Actuele informatie

Vanaf 19 april wordt het reisverbod voor Belgen afgeschaft. Het reisadvies blijft nog wel negatief, dus wordt afgeraden om toeristische reizen te maken. Frankrijk zelf is is in een strenge lockdown. Alle niet essentiële winkels, restaurants en culturele instellingen zijn gesloten. 

Zomervakantie in Frankrijk

Op dit moment kun je geen vakantie naar Frankrijk boeken met vertrek t/m 1 juli, maar we kijken graag met je mee naar een fijne, zorgeloze zomervakantie. 

Frankrijk is namelijk een ideale vakantiebestemming door haar veelzijdigheid. Je kunt op citytrip naar het romantische Parijs, helemaal tot rust komen in de prachtige natuur van Normandië of juist een moderne stad bezoeken in het zuiden van het land zoals Nice.

Waar wil jij graag naartoe wanneer het weer kan?

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Top 10 accommodaties in Frankrijk

Waar ga jij deze zomer op vakantie in Frankrijk? Bekijk onze top 10 hieronder!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Frankrijk?

Vanaf 19 april wordt het reisverbod voor Belgen afgeschaft. Het reisadvies blijft nog wel negatief, dus wordt afgeraden om toeristische reizen te maken. Het is momenteel ook niet mogelijk om een vakantie met vertrek voor juli bij ons te boeken, maar voor de periode daarna kun je wel een leuke vakantie uitzoeken!

Wanneer je nu een vakantie naar Frankrijk boekt voor deze zomer kun je 
zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Frankrijk?

Wanneer we weer op vakantie mogen naar Frankrijk, dien je rekening te houden met de volgende punten:

 • PCR-test

Bij aankomst in Frankrijk is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Frankrijk. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Frankrijk hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens mondkapjes te dragen. In Frankrijk zijn mondkapjes verplicht op alle afgesloten openbare plekken, dus naast het openbaar vervoer en het vliegtuig ook in supermarkten, winkels en musea.

 • Algemene Gezondheidsverklaring

Vaak moet je een gezondheidsverklaring meenemen. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Deze gezondheidsverklaring kun je downloaden via deze link. 

 • Vliegen vanaf Duitsland

Je mag op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Frankrijk is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor terugkomst op de Duitse luchthaven dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

 • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Frankrijk en wil je Nederland inreizen? Dan dien je in veel gevallen een negatieve PCR-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers. Na een verblijf in Griekenland dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Hier vind je informatie over coronatest mogelijkheden op je bestemming.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Frankrijk!

Op vakantie naar Frankrijk, wat is er open?

 • Supermarkten, winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn momenteel gesloten.
 • De horeca is gesloten.
 • Ook bioscopen, musea en attracties binnenshuis zijn gesloten.

Wat zijn de corona maatregelen in Frankrijk?

In Frankrijk worden de volgende richtlijnen nageleefd:

 • Mensen moeten 1 meter afstand van elkaar houden.
 • Je mag met maximaal 6 personen bij elkaar komen.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht op alle openbare afgesloten plekken.
 • Er geldt in het hele land een avondklok van 19.00 tot 06.00 uur


Wie de regels niet naleeft, riskeert een boete van 135 euro. Dit bedrag wordt (aanzienlijk) verhoogd bij herhaalde overtredingen.

Kan ik naar Disneyland Parijs?

In navolging van de laatste maatregelen van de Franse autoriteiten heeft Disneyland Parijs moeten besluiten om tijdelijk het park te sluiten. Als de omstandigheden het toelaten hopen ze dan weer te openen. Het is helaas dus niet mogelijk om het pretpark te bezoeken.

Kan ik met de auto naar Frankrijk?

Er zijn inreisbeperkingen met de auto. Er worden grenscontroles gedaan, omdat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Kan ik met het vliegtuig naar Frankrijk?

Ja, er gaan wel vluchten naar Frankrijk maar houd er rekening mee dat toeristische reizen worden afgeraden en dat je bij terugkomst in België in quarantaine moet verblijven.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.